TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto ry

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Advertisements

Marsissa voi elää! Kunhan sinne saadaan LVI.. Lämpöä, vettä, ilmaa ja fiksuja töitä LVI luo terveelliset ja viihtyisät olosuhteet - koteihin - työpaikoille.
Uusi Humak Jukka Määttä, kehittämisjohtaja
ESKEH-projekti Esteettömyyden arviointimenetelmän ja kartoituslomakkeen kehittäminen RAY:n rahoitus 2007 – 2008 Helsingin kaupungin rahoitus (Helsinki.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Matinkylän Huollon arvot Luotettava •Mitä se on? –MH Oy:n historia paikallisena toimijana –Asiakkaiden omistama ja johtama –Tunnettu ja avoin Yhteistyökykyinen.
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
Taloyhtiön kuntotodistus
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Asukaslähtöinen perusparantaminen Jyrki Jalli Kiinteistömessut 2005.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Esteettömyys – kestävää kehitystä! Verkostoseminaari Aila Korpivaara
Seutustrategian päivitys > 2020 Seutuhallituksen kokous
MITEN RAKENNETUSTA YMPÄRISTÖSTÄ SAADAAN ENERGIAVIISAS? Helena Säteri/YM, Jukka Noponen/Sitra, Reijo Kangas/Tekes
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
W w w. h a m k. f i. REFEREE- Rakennusalan puolueeton neuvoja -selvitys Selvitys Neuvonnan nykytila ja tarve Tulevaisuuden neuvontatarpeet ja painotukset.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
RIL Kosteudenhallinta ja homevaurioiden estäminen - miten hoidetaan? klo Markku Varis.
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
IDEOITA KEHITTÄMISEEN Rakentamisen laatu
KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ
Sipoon kiinteistöjen salkutus
Terho Salo Infra 2010 –kehittämisohjelman aloitusseminaari.
VTT: Putkiremontissa palvelun laatu ratkaisee asukastyytyväisyyden
Suomen Kiinteistöliitto Kiinteistönomistajien edunvalvoja ja alan asiantuntijaorganisaatio. Kiinteistöliitto pyrkii siihen, että ihmisillä olisi viihtyisiä.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 YLIOPISTOT JA ELINIKÄISEN OPPIMISEN SUUNTAVIIVAT.
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
Kielten vastuuopettajapäivät, Rovaniemen amk TkT Marjatta Huhta Master’s Thesis –tuki Industrial Management -ohjelmassa.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
1 (6) Suomen Betoniyhdistys r.y. Jussi Mattila KORJAUSRAKENTAMISEN KOULUTUKSEN TILA JA KEHITYSSUUNNAT JHL:n auditorio Korjausrakentamisen osaaminen.
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Sairaanhoitajaliitto Terveydenhuoltohenkilöstö ja työtehtävien siirto ja vastuu Joensuu Katriina Laaksonen Suomen sairaanhoitajaliitto.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
1 Korjausrakentamisen strategian toimeenpano Korjausrakentamisen koulutuksen tila ja kehityssuunnat -iltapäiväseminaari Juha-Pekka Maijala.
Aurinko Golf Oy STRATEGIA Versio 0.4 /
Työ- ja elinkeinoelämän kehittämis- ja palvelutarpeiden ennakointi alueellisena yhteistyönä OSUVA -hanke Rovaniemi
Avoimen tiedon ohjelman toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelmasta  Toimintasuunnitelma syksyksi 2014 on koottu ohjelman keskeisistä suunnitteludokumenteista.
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Energiarenessanssi Mahdollisuudet ja haasteet. Hallitus Huolto Isännöinti Asukkaat Taloyhtiö Osakkaat Sidosryhmät Muut kuin kaupungin 1.Kiinteistöliitto.
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Laadunhallintajärjestelmä/ laatujärjestelmä
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
RIL Asuinkerrostalojen linjasaneeraus
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Talonrakennus - Kiinteistö - Infra - LVI
Julkisen hallinnon metatietopalvelu
SISÄINEN Hanke- optimointi
Vauhtia kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatioon.
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
STRATEGIA Aurinko Golf Oy
Tiekartta hyviin lähiöihin
OSATA? Mitä tulevaisuudessa tulisi alalla SÄÄTYTALO
HAMKin lähdeviiteopasta täydentävät ohjeet rakennusalalle
Kotikadut turvallisiksi
Esityksen transkriptio:

TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto ry Korjausrakentamisen haasteet tulevaisuudessa 1. Ajankohtaista 2. Mitä tulevaisuudessa korjataan 3. Korjausprosessin kehittäminen 4. Päätelmät Esitelmän aiheena on korjausrakentamisen haasteet tulevaisuudessa. Tehtäväni Kiinteistöliitossa keskittyy lähinnä taloyhtiöiden korjausrakentamiseen joten tämän esitelmän painopiste on enemmänkin taloyhtiöiden korjauksissa. TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto ry

Ajankohtaista Rakennusalan koulutus- ja osaamisbarometri 2006–2010 Korjausrakentaminen edellyttää uudenlaista osaamista Kiinnostus rakennusalan opiskeluun kasvanut, mutta opiskelunsa keskeyttäneiden määrä suuri Työvoimapula uhkaa Jatko- ja täydennyskoulutusta tarvitaan Alan perustutkimus kaipaa rahoitusta LVI-tekniikan insinöörejä valmistuu liian vähän Rakennusmestarin osaaminen häviämässä Lähde: Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL 2007

Ajankohtaista YM:n korjausrakentamisen strategia 2007–2017 YM valmistelee yhteistyössä rakennus- ja kiinteistöalan toimijoiden kanssa korjausrakentamisen strategiaa, joka jäsentyy neljään pääteemaan: Korjauskulttuurin synnyttäminen ja vakiinnuttaminen Korjausprosessien ja ohjausvälineiden kehittäminen Osaamisen lisääminen ja resurssien turvaaminen Tietotarpeiden varmistaminen Pääteemat jakautuvat edelleen useiksi toimenpidesuosituksiksi Strategian jalkauttaminen käytäntöön! Lähde: www.ymparisto.fi

Ajankohtaista Ihmisten ja kiinteistöjen elämänsyklit (IKE -esitutkimus) 2005 Asukaslähtöisen perusparantamisen keskeisiä kehitysehdotuksia: Korjausstrategia ja päätöksenteko Korjausprosessit ja palvelut Viestintä ja vuorovaikutus Teknologia Rahoitus Kysyntä ja resurssit IKEn jatkohankkeet käynnissä Esitutkimus on saatavilla ympäristöministeriön kotisivulta. Samat kehitysehdotukset toistuvat vuodesta toiseen Lähde: www.ymparisto.fi

Mitä tulevaisuudessa korjataan Korjausrakentamisen tulevia painopistealueita Rakennuskantamme on varsin nuorta, lähes 75 prosenttia on rakennettu 1960 jälkeen. Korjausrakentaminen kasvaa rakennuskannan vanhenemisen ja väestön ikärakenteen muutoksen tuomien vaatimusten vuoksi. Pakkomaisen korjausrakentamisen rinnalla toteutetaan myös vapaaehtoisia korjaushankkeita. Odotettavissa paljon suuria korjaushankkeita; julkisivukorjaukset, putkistokorjaukset ja hissien rakentamiset hissittömiin rakennuksiin.

Mitä tulevaisuudessa korjataan Vaippa- ja putkistokorjaukset asuinkerrostaloissa Lähde: IKE -esitutkimus 2005

Korjausprosessin kehittäminen Korjausprosessin hallinta taloyhtiöissä Korjausprosessi nähdään yleensä vain teknisenä ja taloudellisena prosessina Tekninen prosessi Korjaustarveselvitys, korjausohjelman (PTS) laadinta ja päivitys, korjausprosessin hallinta ym. Taloudellinen prosessi Rahoitussuunnitelman laadinta ym. Informaatioprosessi Viestintäsuunnitelman laadinta: kuka, mitä, kenelle, miten Hallinnollinen prosessi Päätöksentekokyvyn kohottaminen ym.

Korjausprosessin kehittäminen Hankkeen vaiheistus – uudet liiketoimintamallit SUUNNITTELU- VAATIMUKSET SUUNNITTELU HANKINTA RAKENTAMINEN Uudishankkeissa rakentamisvaihe ei yleensä vaikuta suunnitelmiin Aikasäästö SUUNNITTELU- VAATIMUKSET SUUNNITTELU HANKINTA RAKENTAMINEN Korjaushankkeissa purkutyövaihe voi vaikuttaa suunnitelmiin Korjausprosessin nopeuttaminen ja uudistaminen tulee olemaan keskeistä rakennusteknologian kehittämisessä

Korjausprosessin kehittäminen Korjaushankkeen hallinta Kuntoselvitys- palvelut Projektinjohtaja Suunnittelu- palvelut Rakennuttaja Rakennuttamis- palvelut Rakentamis- palvelut Tavanomaisesti kokonaisuutta ei juurikaan suunnitella Lähde: Rakennusteollisuus RT, Jukka Pekkanen 2006

Korjausrakentamisen haasteita Päätelmät Tuleviin korjauksiin osataan varautua niin teknisesti, taloudellisesti kuin henkisesti Korjaushankkeeseen nimetään ensimmäisenä projektinjohtaja Ammattitaitoisen työvoiman saatavuus Korjausrakentamisprosessin ja siihen liittyvien toimintatapojen kehittäminen Korjausrakentamiseen liittyvän tutkimus- ja koulutustoiminnan aktivointi Yhteisen tahtotilan luominen hankkeen läpiviemiseksi