Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen koulutusohjelma.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Reserviläisliitto – Reservin Aliupseerien Liitto ry
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
HUS KKI-hanke ”Liikunnasta työkykyä HUS:ssa1-6” Historia Toimintasuunnitelma 2010.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Suomen Siivoustekninen Liitto ry
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Tikkurilan Palloseura
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
1 MARKKINAKATSAUS RAHASTOPÄÄOMA SUOMALAISISSA SIJOITUSRAHASTOISSA.
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Tervetuloa! MTS:n puheenjohtaja Lauri Kaira. MTS toimii foorumina turvallisuuspoliittiselle ja maanpuolustus- keskustelulle.
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
Tinja Saarela ja Virpi Pennannen: Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa SoveLin 20-vuotisjuhlaseminaari Mikko Vähäniitty.
Kausi Alustus ● Nokian Torpedolla on tarkoitus käynnistää kaudelle oma kuntourheilujaosto, jonka tavoitteena on liikkua iloisella.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Vammaisneuvosto ♥ Vammaisuuteen liittyvien asioiden asiantuntijaelin ♥ Vammaisten yhteiskunnallisen tasa-arvon edistäminen.
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Kansanedustaja Olli Nepponen Puolustusvoimia koskeva keskeinen lainsäädäntö Puolustusministeriön kuulemistilaisuus.
VAPAAEHTOISTEN TYÖNOHJAUS JA MENTOROINTI LAADUN VARMISTAJANA
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Jukka Läärä puheenjohtaja
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Miksi kuulua Tietotekniikan liittoon? OSAAMISEN KEHITTÄMINEN Maaliskuu 2007.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
Kuulemistilaisuus Varapuhemies Seppo Kääriäinen.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
_______________________________________________________ Selvitys tasa-arvon toteutumisesta liikunnassa Tasa-arvoa koskeva kysely lähetettiin.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Iitin Reserviupseerikerho ry. .
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa
Yhteinen keittiö -hanke
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Infran elinkaaren mallintamisen koulutus
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Esityksen transkriptio:

Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen koulutusohjelma

Reserviläisen velvollisuus ylläpitää kuntoa Noin 85 % jokaisesta ikäluokasta suorittaa varusmiespalveluksen, joten valtaosa vuotiaista miespuolisista kansalaisista ovat reserviläisiä. Naisilla on ollut mahdollisuus suorittaa vapaaehtoinen asepalvelus vuodesta Varusmiespalveluksen suorittaneet naiset ovat miesten tavoin velvollisia osallistumaan sotilaallisen maanpuolustuksen tehtäviin. Varusmiespalveluksen suorittaneita naisia on n ( ja Ruotuväki) Liikuntalain 2 §:n mukaan kunnan tulee luoda edellytyksiä kuntalaisten liikunnalle kehittämällä paikallista ja alueellista yhteistyötä sekä terveyttä edistävää liikuntaa, tukemalla kansalaistoimintaa, tarjoamalla liikuntapaikkoja sekä järjestämällä liikuntaa myös erityisryhmille. Puolustusvoimista annetun lain 2 §:n 5a kohdan mukaan puolustusvoimien tehtävänä on muun muassa edistää maanpuolustustahtoa ja kansalaisten fyysistä kuntoa kohottavaa toimintaa. Tuki kohdistuu kentälle, jäsenistölle ja kansalaisille Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kautta siten, että jokainen 15 vuotta täyttänyt kansalainen voi osallistua MPK:n järjestämään turvallisuuden peruskoulutukseen. Usealla vapaaehtoisjärjestöllä liikunta ja liikunnallisuuden ylläpitäminen ovat tärkeitä tavoitteita, mutta tukitoimet ovat vähäiset

7 § Tehtävät7 § Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen julkisena hallintotehtävänä on: 1) järjestää vapaaehtoiseen maanpuolustukseen kuuluvaa sotilaallista koulutusta ja sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta sekä vapaaehtoista maanpuolustusta koskevaa tiedotusta ja valistusta; 2) kehittää naisten mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustukseen ja järjestää siihen liittyvää sotilaallista koulutusta ja sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta; 3) ohjata, tukea ja sovittaa yhteen jäsenjärjestöjen maanpuolustuskoulutusta. Edellä säädettyjen tehtäviensä lisäksi yhdistys voi järjestää turvallisuus-, varautumis- sekä johtamis- ja kouluttajakoulutusta sekä tehdä aloitteita ja toimia muutoinkin maanpuolustuksen hyväksi siten kuin sen säännöissä määrätään. Laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta /556 Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) on julkisoikeudellinen yhdistys

MPK numeroina 2013 vuoden koulutusluvut MPK järjesti 1757 kurssia, joista… –reserviläisille kohdennettuja kursseja oli 1241 –kaikille avointa varautumis- ja turvallisuuskoulutusta oli 516 kurssia Koulutukseen osallistui kurssilaista sekä 6554 kouluttajaa  yhteensä yli henkilöä Kaikista osallistujista oli miehiä 82 % ja naisia 18 %. Koulutusvuorokausia kertyi yhteensä Kurssityytyväisyyden keskiarvo oli 4,27 (asteikko 1-5)

Kenttäkelpoisuuden kehittäminen Aiheeseen liittyen MPK:ssa ollaan laatimassa kokonaisuutta vuodesta 2014 alkaen, johon on liitettävissä: –matalan kynnyksen aloitustilaisuus (inbody/vast mittaus, ravinto ja liikuntainfo, jonka kouluttajakoulutusta tukee Kunnossa Kaiken Ikää –projekti niin kaluston saatavuuden osalta että kouluttajilla) –laaditaan verkkokoulutuspaketti PVMoodleen –Yhteistyö valtakunnallisten järjestöjen alueellisten liikuntavastaavien kanssa –rekrytoidaan kouluttajiksi pv:n testauskoulutuksen käyneitä (RESUL-luettelo) sekä annetaan lisäksi valtakunnallisille järjestöille tehtäväksi rekrytoida alueelliset vetäjät/kouluttajat kurssille –hyödynnetään ohjelmassa eri yhdistysten omaehtoisia marssi / vast tilaisuuksia –hyödynnetään maakunnallisia jotoksia /vast –kytketään reserviläisten kenttäkelpoisuustestit ohjelmaan –MPK:n kokonaisuus mahdollistaa esim. paikallispataljoonan ja rauhanturvaajien testaamisen / kunnon kehittämisen. Esim. ennen rauhanturvaajatehtävään hakeutumista. –hyödynnetään valtakunnallisia suurtapahtumia kuten Kesäyön marssi, Jukolan viesti, Finlandia-hiihto jne. määritettäessä vuoden päätapahtumia

Kouluttajakoulutus starttitilaisuus Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen starttitilaisuutena on kouluttaja koulutus, joka järjestetään neljällä paikkakunnalla: Oulu, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Kouvola Kouluttajakoulutuksella taataan tulevien reserviläiskurssien kouluttajaresurssit. Koulutus järjestetään yhteistyössä MPK:n jäsenjärjestöjen kanssa. Aikaisemmin testaajakoulutuksen saaneet hallitsevat Puolustusvoimien normit ja ohjeistuksen kenttäkelpoisuudesta, lihaskunto- ja kestävyystestit, turvallisuusmääräykset, tietosuoja ja hätäensiapu. Kouluttaja koulutuksessa hyödynnetään Puolustusvoimien materiaalin lisäksi SuomiMies seikkailee materiaalia sekä KKI-verkkomateriaalia Vastaava kouluttajakoulutus järjestetään 2015 vuoden aikana 4-6:lla eri paikkakunnalla. Kurssia kehitetään tarvittaessa vuoden 2014 palautteen perusteella. Kurssilta kerätään palaute, jonka perusteella kurssia kehitetään

Kellolauantaisunnuntai UKK-kävelytesti ja kuntokortit 9-10Aloitus10.30 Kunnossa kaiken ikää – 10-11Kenttäkelpoisuuden kertausKenttäkelpoisuus kuntoon - kurssirunko lounas 12-13Lounas12.30 kouluttajakoulutus 13-14Ravintoluento- motivoinnin keinoja 14-15Inbody-mittaus / kuntotestit- kuormittavuuden jakautuminen puolen vuoden aikana Loppukeskustelu ja palaute 16-17Lajikokeilu? Jotain kivaa kurssin päätös 17  Sauna, jos on mahdollista

Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittäminen kurssi reserviläisille Koulutuksen ensimmäinen taso on tarkoitettu kaikille halukkaille reserviläisille. Reserviläisten kenttäkelpoisuuden kehittämiskurssin päämääränä on elämän laadun parantaminen, jossa kuntoilu on osa elämäntapaa. Kuntoilua tuetaan hyvällä ruokavaliolla herkkuja unohtamatta. Kurssi on erillinen perustason tyyppikurssi, joka perustuu reserviläisten kenttäkelpoisuusvaatimuksiin. –Kurssi on suunniteltu noin puolen vuoden mittaiseksi, sisältäen kaksi lähipäivää alussa ja lopussa sekä verkkokurssin, jossa on tietoa ja keskustelualue. Lisäksi omat liikuntasuoritukset viikoittain. Kurssi on suunniteltu matalankynnyksen periaatteella, jolloin osallistuminen on helppoa eikä osallistuminen vaadi suuria investointeja. Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämiskurssi järjestetään vuosien 2015 ja 2016 aikana eri puolilla Suomea. Kurssilaisilta kerätään palaute, jonka perusteella kurssia kehitetään palvelemaan liikkujia paremmin

Pitkäjaksoisen liikunnan tukeminen paikallistasolla Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämiskurssi liittyy nousujohteiseen kokonaisuuteen jossa hyödynnetään järjestöjen omia paikallisia marssitapahtumia, paikallispataljooniin rekrytoitavien kenttäkelpoisuustestejä, vaativia maakunnallisia jotoksia ja erittäin vaativia valtakunnallisia tapahtumia kuten Kesäyön marssi, Finlandia hiihto tai Sulkavan soutu. On myös mahdollista osallistua erittäin vaativiin kansainvälisiin marsseihin ja sotilastaitokilpailuihin, kuten Njiemegen Hollannissa tai Admiral Pitkä Virossa. Yhteinen päämäärä ja kunnon kohottaminen ovat keskiössä eikä valitun tapahtuman tarvitse olla sotilaallinen.  Tärkeää on löytää reserviläisille mieluisaa matalan kynnyksen pitkäaikaista liikuntatoimintaa, jossa hyödynnetään paikallisten järjestöjen liikuntatapahtumia ja hyvää yhteishenkeä! Elämänlaatu keskiössä!