KYSELY KUNTALIITOKSESTA TUUSNIEMEN KUNNAN ASUKKAILLE Tuusniemen kunta 13.06.2014 Tuomo Turja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

Lions –toiminnan tunnettuus Tutkimusraportti Suomen Lions-liitto ry Huhtikuu 2013 Jari Pajunen
Lapin yliopisto Osatutkimus D: –vuotiaiden kokemuksellinen hyvinvointi Paltamo Marika Kunnari & Asko Suikkanen.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
KULUTTAJAKYSELY TALVEN ENNAKOINNISTA Rengasfoorumi Sales Questor Oy.
JOULUTUTKIMUS SUOMALAISEN TYÖN LIITTO Markus Mervola Tutkimusraportti.
Rinnakkaislääketutkimus 2010
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma / Lapsen oikeudet -kampanja | |1T-9196 RKO/JEL, Omnibus Marras
Kauppojen aukiolo jouluaattona 2006 PAM ry Telebus vko 44/2006.
Internet-äänestäminen Jari Pajunen | |2T2234, Jari Pajunen, Internet-äänestäminen Toteutus Tämän haastattelututkimukseen.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
NYKYTILAKARTOITUS HANGOSSA - KOTIHOIDON ASIAKKAAN KÄYTÖSSÄ OLEVAT APUVÄLINEET JA TULEVAISUUDEN APUVÄLINETARPEET HENKILÖKUNNAN ARVIOIMANA (TOTEUTUS VIIKOT.
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
Tämä raportti on tarkoitettu yksinomaan
Avainlippu- bränditutkimus Avainlippu-bränditutkimuksen toteutus ja tavoitteet  Toteutustapa 1. Kvalitatiivinen tutkimus (kaksi ryhmähaastattelua,
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja syksy 2012 kevät 2013.
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja • Nettikysely KMT Kuluttaja tutkimuksessa. • Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa.
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
Mielikuvat ja odotukset senioritaloista
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Telebus Elokuu/2007/viikot 32 ja 33.
Suomalaisten huolen ja ilon aiheet
Puu- ja kivitalojen vertaileva asumistyytyväisyystutkimus 2008 | |1T-6370VR Puu- ja kivitalojen vertaileva asumistyytyväisyystutkimus 2008 Suomen.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Alueellinen urheiluseuratutkimus 2005, 2007, 2009.
Aikakauslehtien lukemiseen käytetty aika KMT Kuluttaja 2008.
1 Sektorin nimi Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja Syksy 2009/Kevät 2010.
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma Lapsen oikeudet -kampanja Elokuu 2009.
Eläkeselvitys 2012: Selvitys TEKin jäsenten näkemyksistä eläkeiästä ja eläke- ehdoista
Väestö Vantaan osa-alueilla
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Opettajat Suomessa Pedagoginen toimikunta Heljä Misukka koulutusasiain päällikkö Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
1 Sektorin nimi. 2 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2009.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Kuntalaisten mielipiteet - kunnallisvaaleissa äänestämisestä, - kunnallisista kansanäänestyksistä sekä - kunnanjohtajan valinnasta suoralla kansanvaalilla.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Janne Junes Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy 2009 Tutkimus varasto-virtaussysteemin.
Esaimaa.fi Profiilitutkimus Helmikuu Esaimaa.fi-palvelun profiilitutkimus, helmikuu 2009 InterQuest Oy Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tarkoituksena.
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
Työttömien määrän kehitys 2007–2013 iän mukaan
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
SATTUMAN ONGELMA TUTKIMUKSESSA 1 x: tenttiin valmistautumiseen käytetty aika (tunteja) Perusjoukko μ = 39,87.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Yleistä tutkimuksesta
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
KOTI & TV –TUTKIMUS 2016 TUTKIMUSGRAFIIKKAA t15449, Koti & TV-tutkimus
ONKO SUKUPUOLELLA MERKITYSTÄ TYÖELÄMÄSSÄ? Korkeakoulututkinnon suorittaneiden naisten ja miesten työelämään sijoittuminen Päivi Vuorinen AMK-tutkimuspäivät.
Terveyspalvelujen tulevaisuus kunnissa Yhteenveto kuntapäättäjien ja kuntalaisten parissa toteutettujen tutkimusten tuloksista.
Suomalaisten Energia-asenteet 2016
Tuhat Suomalaista - Sanomalehtien liitto
Presidentinvaalit 2018 Vaalien 1 ja 2 kierros
Kansalaisten mielipiteet poliisipalveluista
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Suomalaisten mielipiteet aktiivimallista
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö VPK toiminnan tunnettuus
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikenne Asiakastyytyväisyys
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
KALLIOLAN SETLEMENTTI Tuhat Suomalaista / Maaliskuu 2019
Esityksen transkriptio:

KYSELY KUNTALIITOKSESTA TUUSNIEMEN KUNNAN ASUKKAILLE Tuusniemen kunta Tuomo Turja

Tutkimuksen toteutus / TTu2  Tämän tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy Tuusniemen kunnan toimeksiannosta. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kuntalaisten mielipide siihen, että tulisiko Tuusniemen hyväksyä kuntaliitos Kuopion kanssa.  Tutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluna. Tutkimuksen kohderyhmänä oli Tuusniemen kunnan 18 vuotta täyttänyt väestö. Tutkimuksen otos muodostettiin väestörekisteristä. Otos oli kokonaisotos, eli otokseen poimittiin kaikki ne Tuusniemen kunnan tutkimushaastattelujen alkaessa 18 vuotta täyttäneet asukkaat, joille löydettiin puhelinnumero. Yhteensä puhelinnumero löydettiin 1477 henkilölle, joka on 62 prosenttia Tuusniemen 18 vuotta täyttäneestä väestöstä.  Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin atk-avusteisia puhelinhaastatteluina Taloustutkimus Oy:n puhelinhaastattelukeskuksessa Haastattelutyön tekivät Taloustutkimuksen koulutetut tutkimushaastattelijat. Haastattelutyötä validioitiin ISO 20252:n edellyttämällä tavalla.  Tutkimuksessa pyrittiin haastattelemaan kaikki otokseen valikoituneet henkilöt. Haastatteluja otoksesta saatiin yhteensä 1022, joka tarkoittaa 69 prosentin vastausaktiivisuutta. Tätä vastausprosenttia voidaan pitää erittäin hyvänä.  Tutkimuksen päätuloksen (”total”-sarake) tilastollinen virhemarginaali 95 %:n luotettavuustasolla ± 3,1 prosenttiyksikköä.  Aineiston on tallentanut ja analysoinut Taloustutkimus Oy. Aineisto painotettiin iän ja sukupuolen mukaan Tuusniemen 18 vuotta täyttänyttä väestöä vastaavaksi. Tulokset on ristiintaulukoitu eri taustamuuttujaryhmissä ja tulostuksessa on käytetty tulkintaa helpottavaa t-testiä. T-testi testaa kunkin taulukoidun taustamuuttujan jokaisen vastausvaihtoehdon kohdalla, poikkeaako kyseisen ryhmän tulos muiden vastaajien tuloksesta enemmän kuin satunnaisvaihtelun osuus on 95 %:n luotettavuustasolla. Väritetty solu taulukossa osoittaa, että ero on tilastollisesti merkitsevä.

Yhteenveto keskeisistä tuloksista / TTu3  Tutkimuksessa esitettiin yksi varsinainen kysymys kuntaliitoksesta. Ennen varsinaisen kysymyksen esittämistä vastaajilta varmistettiin erikseen kysymällä, että heidän kotikuntansa on Tuusniemi.  Tutkimuksen perusteella kuntalaisten enemmistö ei kannata liittymistä Kuopioon. Kun vastaajilta kysyttiin kysymys ”tulisiko Tuusniemen hyväksyä kuntaliitos Kuopion kanssa”, vastasi 61 prosenttia ei, 28 prosenttia kyllä ja 11 prosenttia ei osannut ottaa kantaa asiaan. Liitoksen vastustajilla on siis varsin selkeä enemmistö.  Tulos on myös sikäli selvä, että taustaryhmäkohtaisessa tarkastelussa ei löydy ryhmiä, joissa enemmistö olisi kuntaliitoksen kannalla. Taustaryhmiä tarkastellessa löytyi kuitenkin seuraavia eroja:  Naisista miehiä suurempi osuus (65 %) ei ole kuntaliitoksen kannalla, miehistä puolestaan naisia suurempi osuus, mutta kuitenkin selvä vähemmistö (33 %) kannattaa liittymistä.  Ikäryhmistä kuntaliitoksen hyväksymiseen suhtautuvat keskimääräistä useammin kielteisesti alle 35-vuotiaat (66 %) sekä vuotiaat (64 %). Keskimääräistä myönteisempiä kuntaliitosta kohtaan ovat vuotiaat (35 % kannattaa)  Kuntaliitokseen keskimääräistä kielteisemmin suhtautuvat ne vastaajat, joiden ylin koulutus on perus-/keski-/kansakoulu (64 %). Keskimääräistä myönteisempiä ovat opistotason (34%), ammattikorkeakoulun (44 %) tai yliopisto/korkeakoulutason (39 %) tutkinnon suorittaneet.  Ammattiryhmittäin tarkasteltuna keskimääräistä kielteisempi suhtautuminen kuntaliitokseen on maanviljelijöillä (75 %) ja työntekijöillä (67 %), keskimääräistä myönteisempiä liitokseen suhteen ovat alemmat toimihenkilöt (43 %) ja yrittäjät/johtavassa asemassa olevat (36 %).

/ TTu4 Tulisiko Tuusniemen hyväksyä kuntaliitos Kuopion kanssa? Vastaajat =1021

Tuomo Turja , , / TTu5