Sairaanhoidon osaaminen on arvokasta! - jatkohanke 2008-2009 Lahden diakonian instituutti Vuorikatu 4 15110 LAHTI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Advertisements

Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
Työelämän ja ammattikorkeakoulujen yhteistyön haasteet Opettamisesta osaamiseen –seminaari, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
BOJANALA PLATINUM- LAHTI -HO Jätehuoltoyhteistyö.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Työ- ja elinkeinokeskus HÄMEEN TE-KESKUS APUNA YRITYKSESI OMISTAJANVAIHDOKSESSA Loppi Hannele Heikkinen Sukupolvenvaihdosten edistäminen ja.

Diabeteshoitotyön osaaminen
Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2008 Reijo Ailasmaa.
Lapista tulevaisuus Lapin korkeakouluista valmistuneet työelämässä.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Työ(hön)valmennus opetuksen tukena, palveluna ja työnä
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
Ammatillisen osaamisen kartoitus
Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
2005/2007 Kuntoutuksen ylempi ammattikorkeakoulututkinto yhteistyössä: Arcada, Nylands svenska yrkeshögskola Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Laurea.
Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2010 Reijo Ailasmaa.
Ura- ja rekrypalvelut Uraseurannat 5 vuotta valmistumisesta Vuosina 2003 ja 2005 valmistuneille Sijoittumisseurann at 1 vuosi valmistumisesta
Yrityskehittäjävalmennus (KEKO)
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi
Näyttötutkintostrategian jalkauttaminen Pohjois-Karjalan Aikuisopistossa alkaen Aino Rikkinen.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Sosiaalisen Ydin -foorum Jyväskylä Mitä on sosiaalisuus?
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
OTE ammattiin – KIINNI elämään Kotityöpalvelujen ammattitutkinto tuettuna oppisopimuskoulutuksena.
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 2009 Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä ja koulutuksesta vuoden 2009 lopussa (julkinen ja yksityinen.
Työvoiman saatavuus Uudellamaalla ▪poistuma –työpaikkojen määrä kasvaa –työvoimavaje 6 500/vuosi – vuonna 2015 yhteensä jo yli LÄHTEET:
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Ulkomaalaiset tausta ja pohjakuviot 2009 tilanne, raportti Esityksen nimi / Tekijä1.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
COMPRO-PROJEKTI Ryhmäkehityskeskustelut ja Taavinkodin henkilökunnan osaamisen kartoitus ja arviointi vs.oh Anu Kinnunen.
OPPIVA OPS –prosessi Turun perusopetuksessa 2014 – 2015 OPPIVA OPS /VÄNNI Palvelun tuottajat: PRO koulutus ja konsultointi sekä Rondo Training.
Ritva Kareketo kouluttaja
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2011 Reijo Ailasmaa.
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2013 Reijo Ailasmaa.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Yhteistyöneuvottelu Rovaniemellä
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
Esityksen transkriptio:

Sairaanhoidon osaaminen on arvokasta! - jatkohanke Lahden diakonian instituutti Vuorikatu LAHTI

Jatkohankkeessa mukana Lahden diakonian instituutti, Lahden diakonian instituutti, Vuorikatu 4, Lahti Yhdyshenkilö Terttu Pohjolainen, S-posti: Puh Lahden kaupunki, Sosiaali- ja terveys-toimiala: Lahden kaupunginsairaala. Lahden kaupunki, Sosiaali- ja terveys-toimiala: Lahden kaupunginsairaala. Vesijärvenkatu 9 A. Pl. 116, Lahti. Yhdyshenkilö: Ylihoitaja Sari Järvinen, S-posti: Puh Dila, Hoiva, Ahvenistonkatu 2, 1.krs, Lahti. Dila, Hoiva, Ahvenistonkatu 2, 1.krs, Lahti. Yhdyshenkilö: Riitta Nikunen, S-posti: Puh

Hankkeen sisältö Lahden diakonian instituutti etsii hakevan toiminnan avulla hoitotyön ammattilaisia, jotka eivät ole vähään aikaan tehneet hoitotyötä ja hyötyvät aikuisten ammatillisesta lisäkoulutuksesta työhön palaamiseksi. Lahden diakonian instituutti etsii hakevan toiminnan avulla hoitotyön ammattilaisia, jotka eivät ole vähään aikaan tehneet hoitotyötä ja hyötyvät aikuisten ammatillisesta lisäkoulutuksesta työhön palaamiseksi. Lahden kaupunginsairaalan ja kaupungissa toimivien kotihoidon palveluyksikköjen henkilöstöä perehdytetään ohjaamaan ”opiskelijoina” hoitotyöhön palaavat sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja lähihoitajat. Lahden kaupunginsairaalan ja kaupungissa toimivien kotihoidon palveluyksikköjen henkilöstöä perehdytetään ohjaamaan ”opiskelijoina” hoitotyöhön palaavat sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja lähihoitajat.

Hankkeen sisältö… Hankkeessa on tavoitettu henkilökohtaisesti yli 30 hoitotyön ammattilaista, jotka haluavat osaamisensa päivittämisen palatakseen takaisin hoitotyöhön. Hankkeessa on tavoitettu henkilökohtaisesti yli 30 hoitotyön ammattilaista, jotka haluavat osaamisensa päivittämisen palatakseen takaisin hoitotyöhön. Hankkeessa hoitotyön ammattilaisia motivoidaan kouluttautumaan ja palaamaan turvallisesti hoitotyöhön. Hankkeessa hoitotyön ammattilaisia motivoidaan kouluttautumaan ja palaamaan turvallisesti hoitotyöhön. Hankkeessa laaditaan elämäntilanteen ja osaamisen kartoitus, kehitystarvekartoitus ja suunnitellaan henkilökohtainen opiskelupolku täydennyskoulutus- ja perehdyttämisohjelmassa kiinnittymiseksi työelämään. Hankkeessa laaditaan elämäntilanteen ja osaamisen kartoitus, kehitystarvekartoitus ja suunnitellaan henkilökohtainen opiskelupolku täydennyskoulutus- ja perehdyttämisohjelmassa kiinnittymiseksi työelämään. Työelämän edustajat ovat tiiviisti mukana hakevassa toiminnassa, ohjelmakokonaisuuden toteutuksessa sekä työhön perehdyttämisessä ja hankkeen arvioinnissa. Työelämän edustajat ovat tiiviisti mukana hakevassa toiminnassa, ohjelmakokonaisuuden toteutuksessa sekä työhön perehdyttämisessä ja hankkeen arvioinnissa.

Hankkeen tuloksista Hankkeen tuloksista Hankkeessa kehitetään edelleen pilottihankkeen (2007) hakevan toiminnan, hoitotyön osaamisen arvioinnin ja päivittämisen sekä perehdyttämistoiminnan mallia. Hankkeessa kehitetään edelleen pilottihankkeen (2007) hakevan toiminnan, hoitotyön osaamisen arvioinnin ja päivittämisen sekä perehdyttämistoiminnan mallia. Hankkeeseen osallistuvat hoitotyön ammattilaiset tutustuvat ja työllistyvät Päijät-Hämeen alueen potentiaalisiin työpaikkoihin. Hankkeeseen osallistuvat hoitotyön ammattilaiset tutustuvat ja työllistyvät Päijät-Hämeen alueen potentiaalisiin työpaikkoihin. Hankkeessa pysyvästi hoitotyöhön työllistymistavoite on henkilöä. Hankkeessa pysyvästi hoitotyöhön työllistymistavoite on henkilöä. Lahden diakonian instituutin työelämän kehittämis- ja palvelutoiminta vakiintuu. Lahden diakonian instituutin työelämän kehittämis- ja palvelutoiminta vakiintuu. Lisätietoja: Apulaisrehtori Terttu Pohjolainen Lisätietoja: Apulaisrehtori Terttu Pohjolainen Puh S-posti: