Erityisesti Isä-projekti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Puun alla Ei elämä aina hymyile, ei näytä kauniita kasvojaan. Toisinaan pilvilinnat pirstoutuvat, rojahtavat korkeuksistaan kovalla kolinalla. Vaan hetken.
Advertisements

Kuopion maaseutuohjelma
Mediakasvatus MLL:ssa
ERITYISESTI ISÄ –projekti
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Internet ja ehkäisevä päihdetyö
Mika Niemelä Riikka Helin
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Perhetyö.
W w w. h a m k. f i Hämeen innovaatioympäristön kehittämisohjelma Jarno Tuimala Hämeen amk.
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Pirjo Kotkamo Sirpa Kumpuniemi Vantaalaisen hyvä mieli –hanke
ERITYISESTI ISÄ –projekti
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
DIDAR-hankkeen esittely Kunniakulttuurin ilmentymiä pohjoismaisessa ympäristössä - seminaari Vanha Kirjastotalo ke Marianne Rautiokoski.
Turun seudun vetovoimaisin kaupunki KAARINAN k a u p u n k i Valomerkki –toimintamalli Stop nuorten päihteiden käytölle Kaarinan kaupunki Kaarinan kihlakunnan.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Lasten suojelu – jokaisen tehtävä AMK
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
Valtakunnallisen alkoholiohjelman rahoituksen saanut kehittämishanke
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo Seppo Sulkko.
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
TYÖPAJOJEN STARTTIVALMENNUS VALTAKUNNALLISESSA JA AJANKOHTAISESSA VALOSSA Starttivalmennuksen Kumppanuusfoorumi Mea Hannila-Niemelä Projektipäälikkö Startti.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
1 Yhdessä voimistuen – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille - Sodankylään perustettu sosiaalityön kehittämisyksikkö Kehittämisen painopiste.
KATAJAINEN -ryhmämuotoinen päivätoiminta
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Pakkaa pienillä paikkakunnilla - Forssan seudun malli
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Pirjo Kotkamo, hanketyöntekijä, psyk
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Espoolaiset Työllisyystalkoot
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
DELAKTIGHETS-NÄTVERK OSALLISUUS-VERKOSTO
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
Vaalijala.
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
MIELI pt (personal trainer)
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Esityksen transkriptio:

Erityisesti Isä-projekti 2013-2016 Miestyön Foorumi 14.-15.5.2014 Kaisa Ovaskainen, Jukka Hyppölä, Ilkka Sutinen

Erityisesti Isä-projekti 6.4.2017 | Erityisesti Isä-projekti neljävuotinen 2013-2016 4 työntekijää (Kuopio, Pieksämäki/Varkaus, Jyväskylä, Mikkeli) hallinnoi Kehittämiskeskus Tyynelä rahoittaa RAY mukana Emma & Elias-ohjelmassa

Projektin kohderyhmät 6.4.2017 | Projektin kohderyhmät Välitön kohderyhmä on päihteitä käyttävät isät ja heidän lapsensa, jotka ovat syrjäytyneet tai syrjäytymässä vanhempi-lapsisuhteesta. Välillinen kohderyhmä on isiä ja heidän lapsiaan kohtaavat ammattilaiset, läheiset ja kokemusasiantuntijat, jotka muodostavat Itä- ja Keski-Suomen alueen isä- ja lapsilähtöisen osaaja- ja kokemusasiantuntijaverkoston.

Erityisesti Isä-projektin lähtökohdat 6.4.2017 | Erityisesti Isä-projektin lähtökohdat Verkostoista noussut huoli päihteitä käyttävien isien isyydestä ja osallisuudesta vanhemmuuteen. Isäkeskeinen puhe ja toiminta vähäistä. Isyyden puuttumisen vaikutukset kuitenkin tiedostettuja Verkostojen keskusteluissa nousi esille isistä lähtevän työn, vertaistoiminnan sekä isien arjen ja kuntoutumisolosuhteiden kehittäminen.

6.4.2017 | Projektin päätavoite on vahvistaa päihteitä käyttävän isän osallisuutta isyyteen erilaisissa vanhemmuuden tilanteissa ja osana päihteistä kuntoutumista. Samanaikaisesti luodaan lapsille ja nuorille edellytyksiä ja osallisuutta omaan isään.

Projektin osatavoitteena on 6.4.2017 | Projektin osatavoitteena on tukea päihteitä käyttävän isän osallisuutta vanhemmuuteen. tukea lasten osallisuutta isään erilaisissa perhemuodoissa. vertaistuen ja kokemusasiantuntijuuden hyödyntäminen isien vanhemmuuden vahvistamisessa.

tukea isän päihteistä kuntoutumista vanhemmuutta hyödyntäen. 6.4.2017 | … jatkuu tukea isän päihteistä kuntoutumista vanhemmuutta hyödyntäen. vahvistaa ammattilaisten ja läheisverkoston tietotaitoa ja yhteistä osaamista isäerityisen ja mieskulttuuristen toimintojen näkökulmasta. lisätä päihdetyön, aikuissosiaalityön, lastensuojelun ja järjestöjen välistä yhteistyötä.

Toiminnalliset kärjet 6.4.2017 | Toiminnalliset kärjet Jalkautuvan työn toimintamallin kehittäminen isien tueksi. Isien vertaistoiminnan ja kokemusasiantuntijuuden laajentaminen ja kehittäminen. Isyyden näkeminen voimavarana ja toipumisen välineenä päihdeongelmasta kuntoutumisessa.

Alueiden painopisteet: 6.4.2017 | Alueiden painopisteet: Jyväskylä: yhteistyönä kehitetään ja vahvistetaan päihteitä käyttävien isien vanhemmuutta ja osallisuutta isyyteen osana päihdekuntoutumista. Pieksämäki ja Varkaus: kehitetään isien vanhemmuutta tukevien työmenetelmiä jalkautumalla päihteitä käyttävien isien elämän kriisikohtiin ja lastensuojelun, sosiaalityön, mielenterveys- ja päihdetyön, seurakuntien diakonia- ja perhetyön ja päiväkeskustyön rajapinnoille.

6.4.2017 | … jatkuu Mikkeli: yhteistyönä kehitetään ja laajennetaan isien vertaistoimintaa ja vahvistetaan päihteitä käyttävien isien vanhemmuutta ja osallisuutta isyyteen. Kuopio: yhteistyönä vahvistetaan päihteitä käyttävien isien vanhemmuutta ja osallisuutta isyyteen päihdekuntoutumisen ja isyyden eri vaiheissa.

Erityisesti Isä-projekti 6.4.2017 | Erityisesti Isä-projekti on mukana elämän kriisikohdissa ja palveluiden saumakohdissa. hyödyntää ja kehittää vertaistukea ja kokemusasiantuntijuutta. kehittää uusia toimintatapoja ja osaamista isäerityiseen työhön. tekee verkostoyhteistyötä ja pyrkii vahvistamaan paikallisten toimijoiden välistä yhteistyötä.

Konkreettisia toimintoja: 6.4.2017 | Konkreettisia toimintoja: Alkukartoitus: asiakashaastattelut (n:50), tutustumiskäynnit verkostoissa ja hankkeen esittely, yhteistyöverkostojen haastattelut -> alkukartoitusraportti Hankkeen arviointi- ja asiakastyölomakkeiden suunnittelu Viestintä paikallisesti ja valtakunnallisesti Paikallisten kehittämistyöryhmien toiminnan aloittaminen Isäerityinen asiakastyö tähän mennessä: yksilötukiasiakkuuksia, jalkautuva päihdetyö, Isä-viikko päihdekuntoutuksessa, Huomaa Lapsi-toiminnan suunnittelu, isä-lapsipäivä, isänpäivätapahtumia, perheleiri, vankilan isä-ryhmä… Oppilaitosyhteistyö ja opinnäytetöiden ohjaaminen Yhteistyö Emma ja Elias-ohjelman kanssa Esityksen nimi | Tekijätiedot

6.4.2017 | ”Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä, ei pieni puu vielä myrskyä siedä. Ole suojana pienelle suuri puu, jotta pienellä juuret vahvistuu. Pian pienikin myrskyyn valmis on Ja on jäntevä, taittumaton” - Mirjami Lähteenkorva Miestyön foorumi 14.-15.5.2014| Kaisa Ovaskainen