Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä 2008-2009 Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
Advertisements

VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
TSEMPPI JATKO-OPINTOIHIN VALMENTAVA KOULUTUS PERUSOPETUKSEN SUORITTANEILLE NUORILLE JA NUORILLE AIKUISILLE 12 OV – VALKEALAN KRISTILLINEN.
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
VERHE - Keski-Suomen aikuiskoulutuksen palvelustrategian rakentaminen Päämääränä •parantaa ammatillisen aikuiskoulutuksen toimijoiden kykyä tuottaa työelämälle.
LAAKERI – työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa Toimintalinja 3: Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis-, innovaatio-
Työ(hön)valmennus opetuksen tukena, palveluna ja työnä
Osaamisen kehittäminen ja hallinta KAM :ssa
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Laatukriteerien pilotointi ja itsearvioinnin toteutus KAOssa Esa Oikarinen Koulutuspäällikkö Kainuun ammattiopisto.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Näyttötutkintostrategian jalkauttaminen Pohjois-Karjalan Aikuisopistossa alkaen Aino Rikkinen.
OSAAMISTA TYÖHÖN Työelämäpalvelut toimintaan - 1. vaihe v
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
projektipäällikkö Anna Ollila1 Anna Ollila projektipäällikkö Seminaari : Aikataulu ja resurssit.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Kokkolan ammattiopisto
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2008 – 2011 Laajennettu työssäoppiminen –hankkeen tavoitteet osana valtakunnallista työssäoppimisen kehittämishanketta Vertaisarviointi.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
TYKE-hankkeet Koulutuskeskus Tavastia. Yrittäjyyden haasteet liikkuvilla työmarkkinoilla 1 Rahoittajaviranomainen: OPH 75% ja loppu 25% kuntayhtymän omarahoitusta.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Hankkeen esittely Tekijä: Sirkka Peltola JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II HANKE.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Koulutuskeskus Sedu Lapua Koulutuskeskus Sedu, kauhajoki Evijärven lukio Lappajärven lukio Härmän lukio Vimpelin lukio Yrittäjäopisto Koulutuskeskus.
E N E M M Ä N O S A A M I S T A LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN, La - To OPH:n valtakunnallinen hanke La-To kokeilu ollut Hyvinkäällä
1 I II III Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä TYKE-tehtävä RKO:ssa -humanistinen ja kasvatusala kirkonpalvelutyö, kasvatus.
Innova Länsi-Suomen akk
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT SEURAKUNNAN TYÖNTEKIJÄN HYVINVOINTIKARTOITUS.
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ PaPaLaVa-projektista  Palapelillä laatua valinnaisuuteen  Uutta luova suunnittelu- ja kehittämistehtävä.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
CRM-työryhmä. HANKKEEN TAVOITE KEHITTÄÄ JA PARANTAA JO OLEMASSA OLEVAA INREO- JÄRJESTELMÄÄ joustavaksi helppokäyttöiseksi siten, että sillä voidaan seurata.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Esityksen nimi / Tekijä Osaamista työpajoilta – Yksilöllisiä polkuja ja mahdollisuuksia suorit- taa ammatillisia opintoja.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
TYKE-hankkeet Koulutuskeskus Tavastia
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Saimaan ammattiopisto Sampo
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Esityksen transkriptio:

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden tietotaitoa tehdä työelämää kehittäviä ja palvelevia osaamiskartoituksia ja koulutustarvekartoituksia.

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Lasten ohjaus-, kasvatus- ja suojeluasiat liittyvät kiinteästi sekä lastensuojelun toimijoiden työkenttään että koulunkäyntiavustajien työhön. Hankkeen kohderyhmät: Yksityiset lastensuojelulaitokset ja perhekodit Koulunkäyntiavustajat

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Hankkeen toteuttajat Lapuan kristillinen opisto, koordinaattorioppilaitos Jyväskylän kristillinen opisto, partnerioppilaitos Lieksan kristillinen opisto, yhteistyöoppilaitos Valkealan kristillinen kansanopisto, yhteistyöoppilaitos Oppilaitosten muodostamien yhteistyöverkostojen avulla työelämälähtöistä kehittämistä toteutetaan pilottityöyhteisöissä eri puolilla Suomea. Hankkeelle on saatu rahoitusta Opetushallitukselta.

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Mitä tehdään? Lastensuojelun työyhteisöt Kehitetään työelämäosaamisen osaamiskartoitusmalli, jonka avulla selvitetään yksityisten lastensuojelulaitosten ja perhekotien henkilökunnan osaamista.  Pilotointi tehdään yhteistyökumppaneiksi sitoutuneiden työyhteisöjen kanssa Etelä-Pohjanmaan, Keskisuomen, Kouvolan ja Lieksan alueilla. Selvitetään alustavasti lastensuojelulaitosten työntekijöiden ammatti- ja ydinosaamisen osaamisvajetta.

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Mitä tehdään? Koulunkäyntiavustajat Toteutetaan koulutustarvekartoitukset uuden Kouvolan ja Lieksan –alueilla.  Vertaillaan tuloksia  kehitetään koulutustarvekartoitusta. Kehitetään työelämäosaamisen ja yksilöllisen ammattiosaamisen osaamiskartoitusmalli, jonka avulla selvitetään koulunkäyntiavustajien osaamista.  Pilotointi tehdään yhteistyökumppaneiksi sitoutuneiden koulujen koulunkäyntiavustajille Etelä-Pohjanmaan, Keskisuomen ja Kouvolan alueilla. Tuloksia käsitellään koulunkäyntiavustajien työelämäryhmän kanssa.

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Tavoitteet Tukea työnantajaa työntekijöiden osaamisen kartoittamisessa sekä koulutus- ja kehittämissuunnittelussa Kehittää hankkeen kohderyhmien ammatillisen osaamisen laatua ja henkilöstön hyvinvointia  Tarjota ajantasaista ja laadukasta ammatillista henkilöstö- ja täydennyskoulutusta lastensuojelusektorin ja koulunkäyntiavustajien tarpeisiin työelämälähtöisesti Kehittää toimijoiden tietotaitoa tehdä osaamiskartoituksia Kehittää koulutustarvekartoitusvälinettä yhteistyökumppaneiden kanssa ja hankkia tietotaitoa siitä, miten koulutustarvekartoitustaitoja siirretään toiselle yksikölle Vahvistaa hankkeen toimijoiden työelämälähtöistä yhteistyötä ja keskinäistä verkostoyhteistyötä jakamalla tieto-taitoa ja hyviä käytänteitä