Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys 14.9.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Perusevankeliumia tähän päivään
Vainoista herätykseen Ap t. 8:1-17.  Jumalan sanallinen ilmoitus on lisääntyvää ja se huipentuu Jeesuksen ihmiseksi tulemiseen.  Pelastusilmoitus loppuu.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Perusta, jolle rakennamme Asko Matikan opetus Lapualla
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Totuus.
Jumalan kanssa.
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Mies kysyi ”Kokeilisimmeko uusia asentoja tänä iltana?"
Arkki Varustamo Raamattukoulu
Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Psalmi 23:1
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Paavalin kirje Filemonille
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Raamatun tekstien valossa.VKR.
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Gal. 3:1 Hyvä Sisärengaslainen
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Lasten suusta.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Valittu kansa – Israel vai me?
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
Loisto yllättää Matt. 17: Pirkko Valkama.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Hepr. 5:1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, Edellisen luvun lopussa Jeesusta nimitettiin ylipapiksi. Nyt kirjeen kirjoittaja selittää tarkemmin Jeesuksen ylipappeutta.
”Neljä grillikoipea!” ”Haloo päämaja, täällä vyöhyke 2! Vaara ohi tältä erää, ne rukoilivat taas vain itsensä ja laulajien ja soittajien puolesta.
Jumala tuntee minut; Jeesus – Sana tuli ihmiseksi
Pyhiinvaellus Lainkuuliaisesta kansalaisesta Jumalan lapseksi
Hepr. 1:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Heprealaiskirjettä on vanhastaan sanottu Paavalin kirjeeksi heprealaisille. Tässä määrittelyssä lienee kaikki väärin.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
2. Tim 1: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Mitä asenne tarkoittaa?
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Jesuksen lapsuus.
Tapahtukoon sinun tahtosi
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
JEESUKSEN LAPSUUS.
Neitsyt Maria.
Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Papisto turvaa jatkuvuuden
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala 2 Moos 3:6, 15, Mark 12:26-27 Apt 3:13, Luuk 13:28.
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Lähetysopetus rippikoulussa
Esitys Pirkanmaan pipliaseuran seminaarissa
Usko ja epäilys.
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys

Epäily kuuluu ihmisyyteen Miksi epäilemme? - Epäilemme, koska tietomme on vajavaista ja epätäydellistä Epäilyn ei ole uskon vastakohta – Uskon vastakohta on pelko, epäilys voi johtaa pelkoon  Mt 14:29-31 Kaikilla ihmisillä – uskovillakin on epäilyjä – Epäilyn sallimisessa, tunnustamisessa ja hyväksymisessä on kyse REHELLISYYDESTÄ JA AITOUDESTA

Epäileviä ihmisiä Daavid – Jumalani miksi olet unohtanut minut? Ps 42:10 – Herra, kuinka kauan? Kätkeydytkö sinä ainiaaksi? Ps 89:47 – Kuningas Davidista tuli uskon sankari  Heb. 11:32-34 – Arvostetuin kuningas Johannes Kastaja – Oletko sinä se, jonka on määrä tulla, vai pitääkö meidän odottaa jotakuta muuta? Lk 7:19 – Johannes kastaja raivasi Jeesukselle tien Pietari

Ketkä eivät epäilleet? Jeesuksen ajan hengelliset johtajat, fariseukset – VAIN he olivat oikeassa – He pitivät toisinajattelijoita hylkiöinä – He vihasivat Jeesusta ja murhasivat hänet!  Lk 19:47 Saulus, josta tuli Paavali – Puhkui vihaa ja murhanhimoa – vainosi Jeesuksen seuraajia – Damaskoksen tiellä Jumala ilmestyi ja hän aloitti epäilevällä kysymyksellä: “Herra kuka sinä olet?” (Apt 9:5)

Epäilikö Jeesus? Jeesus huusi ristillä, kärsiessään sinun ja minun tähden sen rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille: ”Jumalani, Jumalani miksi minut hylkäsit?”  Mt 27:46 Miksi? Sairaus, konkurssi, onnettomuus… Jeesus tietää, että ihmisten elämään kuuluu epäilys; kysymme kriiseissä: Miksi?  Heb 4:

Aitous avaa tietä epäilijöille Ihmisille ei riitä vastaukseksi välttämättä: “koska Raamattu sanoo niin” Epäily, kysymykset ja kuuntelu sallittu Epäilyn sallimisessa on kyse luottamuksen syntymisestä – Antaa myös mahdollisuuden sanoa “Minä en tiedä?” Luottamus antaa mahdollisuuden Pyhälle Hengelle

Aito seurakunta Aitous tuo esille epätäydellisen ihmisen - Armon saaneena olemme silloin samalla tasolla kaikkien ihmisten kanssa - olemme ihmisten puolella, niin kuin Jeesus Kristus “syntisten ystävä” Aitous ei ole yhden askeleen projekti Aitous ei ole helppo tie Aitous tuhoaa ulkokultaisuutta ja valmistaa tietä aidolle Jumalan Hengen ilmestymiselle

Esteet aitouteen Olen ihmisenä taipuvainen samaan, jossa Jeesuksen ajan hengelliset johtajat elivät – hengellinen ylpeys – Oikeassa oleminen, oikea oppi Olen altis omassa innokkuudessa, samaan kuin Pietari, Saulusta, Jaakobia ja Johannesta - oman aseman tavoittelu,  Mk 10:35-40, - innokkuus  Mk 8:31-33

Aitous vai teeskentely Teeskentely on tie tekopyhyyteen - tuo kylmyyden ja kovuuden seurakuntaan – Jeesus oli sitä vastaan, että tekopyhät, ihmiset toimivat tiennäyttäjinä ja pitivät uskonnon kautta ihmisiä, joko hyvinä (niin kuin he) tai hylkiöinä (niin kuin muut) – He köyttävät kokoon raskaita ja hankalia taakkoja ja sälyttävät ne ihmisten kannettaviksi, mutta itse he eivät halua niitä sormellaankaan liikauttaa.  Mat. 23:4 Antaa mahdollisuuden Jumalan Pyhälle Hengelle johtaa vuorovaikutuksen syntymisessä - Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain.  Gal 6:2

Lopuksi Epäily kuuluu ihmisyyteen, Jeesuskin epäili - tietomme ja ymmärryksemme on vajavaista Jeesus tietää heikkoutemme Jeesus oli kriittinen niille, jotka eivät epäilleet - uskossaan hyvin varmat ja oikeassa olevat ihmiset, olivat valmiita jopa väkivaltaan (tänäänkin eri uskonnoissa, jopa kristittyjen keskellä) Aitous avaa tien -vuoropuhelulle ja luottamukselle -tien Jumalan ja Pyhän Hengen toiminnalle -ihmisen kohtaamiseen