TKI ja työelämäyhteistyö - teemaryhmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
Advertisements

Suomen koulutusjärjestelmä
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Ammattikorkeakoulujen haasteet TKI-toiminnalle Erja Heikkinen
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
Satu Helmi & Ismo Kantola
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
KORKEAKOULUTUTKINTOJEN VIITEKEHYS 2005 Kuvaus suomalaisista korkeakoulututkinnoista (Mattilan työryhmä) Opetusministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Osaamisen arviointi Diakonia-ammattikorkeakoulu (työpaperi) Sosiaalialan ammattikorkeakouluverkosto, Turku Diak AMK-tutkinto YAMK-tutkinto.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
Kansainvälinen julkaiseminen. Konferenssijulkaisut Journaalit Antologiat Monografiat.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Yli-insinööri Matti Ropponen Koulutustoimikuntien ennakointi-iltapäivä
Kalle Nieminen, Kajaanin yliopistokeskus (2011) KYLÄPARLAMENTIT – HYVIÄ TOIMINTATAPOJA.
Kulttuuriverkoston toiminta Alueelliset työpajat luovien alojen kehittäjille: loppuraportti - Jatkotyöpajoja/tilaisuuksia 5 alueella - Hyvien käytäntöjen.
Opinnäytetyöt Tekniikan näkökulma O’Sata Enterprises Satakunnan ammattikorkeakoulu.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Aloitusseminaari Aija Töytäri-Nyrhinen, projektipäällikkö.
Teemaryhmä 1: Profiilin ja tunnettuuden kehittäminen Toimintasuunnitelma Aloitusseminaari Marja Kopeli Katja Komonen.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Maija Innola/ as / /1. Tavoitesopimus Sopimuksen.
JOHDANTO TYÖSEMINAAREIHIN Ammatillinen opettajakorkeakoulu
Pinnet Mustiala Aija Töytäri-Nyrhinen, projektipäällikkö
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Kielitaito on kilpailuetu
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
FUAS Kielet ja viestintä
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
T&K-tiimi Tikkurilassa Koonti keskustelusta / AMV.
Korkeakoulujen tietomalli: Tutkimus
OSMOS- OSallistava MOnikulttuurinen Sosiaaliohjaus -projekti v – 2011 Metropolia ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelman ja Helsingin kaupungin.
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Koulutuksen laadun kehittäminen
Osaamisperustaisuus OPSeissa
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
TEEMARYHMÄ 1. PROFIILIN JA TUNNETTUUDEN EDISTÄMINEN TKI -päivät Porissa 2011.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
Laadullisten tutkimusmenetelmien kurssi Liisa Ilomäki Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus Psykologian laitos, Helsingin yliopisto
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Kanit-ja jyrsijät opintojakso Sonja Kärkkäinen
Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivät Seinäjoki Anneli Airola Pohjois-Karjalan amk
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan arviointi ja järjestäjien tuki Anu Räisänen
Johtaminen, kehittäminen ja yrittäjyys
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Kansallinen kansainvälisen harjoittelun verkosto
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Hoitotyön soveltaminen eri toiminta-alueilla
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Esityksen transkriptio:

TKI ja työelämäyhteistyö - teemaryhmä 26.5.2010 Stefan Granqvist, Novia Marja-Liisa Neuvonen-Rauhala, LAMK

TKI ja työelämäyhteistyön teemaryhmä Mitä on työelämä ja työelämäyhteistyö? Entä mitä on työelämäläheinen oppiminen? Miten tuetaan aluekehitystehtävää? Opinnäytetyön yhteys klustereihin ja aluekehittämisen strategioihin sekä ammattikorkeakoulujen omiin tki-strategioihin ja –toimintoihin? PK-yritysten tarpeet Taustana: mm. Ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta innovaatiojärjestelmässä. OPM:N työryhmämuistioita ja selvityksiä 2010:8. yhteistyö AMKTutka II –verkoston kanssa Kansallinen tutkintojen viitekehys kansainvälisyys läpäisevänä periaatteena

Kansallinen tutkintojen viitekehys, taso 7 Hallitsee laaja-alaiset ja pitkälle erikoistuneet oman alansa erityisosaamista vastaavat käsitteet, menetelmät ja tiedot, joita käytetään itsenäisen ajattelun ja/tai tutkimuksen perustana. Ymmärtää alan ja eri alojen rajapintojen tietoihin liittyviä kysymyksiä ja tarkastelee niitä ja uutta tietoa kriittisesti. Kykenee ratkaisemaan vaativia ongelmia tutkimus- ja/tai innovaatiotoiminnassa, jossa kehitetään uusia tietoja ja menettelyjä sekä sovelletaan ja yhdistetään eri alojen tietoja. Kykenee työskentelemään itsenäisesti alan vaativissa asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä. Kykenee johtamaan ja kehittämään monimutkaisia, ennakoimattomia ja uusia strategisia lähestymistapoja. Kykenee johtamaan asioita ja/ tai ihmisiä. Kykenee arvioimaan yksittäisten henkilöiden ja ryhmien toimintaa. Kykenee kartuttamaan oman alansa tietoja ja käytäntöjä ja/tai vastaamaan muiden kehityksestä. Valmius jatkuvaan oppimiseen. Osaa viestiä hyvin suullisesti ja kirjallisesti sekä alan että alan ulkopuoliselle yleisölle. Kykenee vaativaan kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen toisella kotimaisella ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä.

TKI ja työelämäyhteistyö –teemaryhmän tavoitteet tavoitteena tuottaa välineitä ja malleja YAMK-tutkinnon kehittämiseen mallintaa työelämäyhteistyötä ja määrittää uudelleen entistä täsmällisemmin työelämälähtöisyys/ -läheisyys selvittää hyviä työelämäyhteistyön käytänteitä mallinnuksen pohjaksi edistää ammattikorkeakoulujen TKI-työtä ja YAMK:ien opinnäytetyöprosessia (ns. sateenvarjohankkeet/ tutkimusryhmätyö/ tms.)

Teemaryhmän tuotokset mallinnus: työelämäyhteistyö työelämän tarvekartoitus tki-työn ja opinnäytetyön integraatio uusi määritys: työelämälähtöisyys selvitys: tki- ja työelämäyhteistyön hyvistä käytänteistä

Teemaryhmän toimintatavat Osallistava työtapa sovitaan työnjaosta ja tehtävistä kiinnostusten mukaan Fasilitoitu keskustelu ja keskusteluanalyysi (nauhoitus), myös verkossa (esim. Moodle) määrittelyt ja mallinnukset Yhteistä hyvien käytänteiden kartoittamista kriteerit yhdessä

Alustavaa aikataulutusta 1. tapaaminen: 26.5.2010 tutustuminen, teemaryhmän toiminnan esittely ja jatkotoimenpiteistä sopiminen 2. tapaaminen: 14.9.2010 työelämälähtöisyyden uuden määrittelyn alustavaa keskustelua hyvien käytänteiden kriteerit 3. tapaaminen: 2.11.2010 + tapaamiset seminaarien yhteydessä tapaamiset 2011 montako vuodessa? 4-5? tapaamiset 2012

Teemaryhmän osallistujien odotuksista johdettuja jatkokeskusteluaiheita: Strategiset kytkennät TKI- ja ONT-integraatio Aluekehittäminen ja klusteriyhteistyö Sateenvarjomalli ja ONT:den yhdistäminen Uudelleen organisointia ONT-prosessi ja työelämäyhteistyö kansainvälisyys ja TKI työkokemuksen hyödyntäminen Uutta arvon tuotantoa verkostossa (myös yhdessä työelämän kanssa) Mm. käsitteiden selkeyttäminen Työelämälähtöisyys / työelämäyhteistyö TKI >>>> hyvät käytänteet eri koulutusaloilla > kokoaminen ja mallintaminen

Yhteinen orientaatio teemoittain Teemaryhmän kokoontuminen 14.9.2010 Helsingissä - alustava työskentelysuunnitelma Yhteinen orientaatio teemoittain teemaryhmän jäsenten alustuksia? esim. strategiset kytkennät; / ONT-prosessi; / käsitteellinen arvon määritys Järjestäytyminen keskusteluteemoittain ryhmiin ja ohjeistus Keskustelut nauhoitetaanko? Yhteinen raportointi ja yhteenveto Jatkotyöskentelystä sopiminen

Valmistautuminen teemaryhmätapaamiseen Valitse keskusteluteema, johon haluat osallistua: Strategiset kytkennät ONT-prosessi ja työelämäyhteistyö käsitteistön selkeyttäminen Pohdi valitsemasi teemaan liittyviä haasteita ja selkeyttämistä kaipaavia pulmia Tuo mukanasi yksi hyvä käytänne, joka liittyy myös valitsemaasi keskusteluteemaan lyhyt, vapaamuotoinen kuvaus