Valintakriteerit maaseudun kehittämisohjelmassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ESAELY, Maaseutu ja energia
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Uuden ohjelmakauden valmistelu Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Tiina Malm.
1 EU-osarahoitteisten kehittämishankkeiden käsittely Hankkeiden käsittelystä on maininta - Rakennerahastolaissa, - valtioneuvoston rakennerahastoista.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
TAUNO LINKORANTA VARSINAIS-SUOMEN KYLÄT RY KYLÄ VÄLITTÄÄ -HANKE FORSSA/KYLÄSUUNNITTELUTREFFIT Maaseutupoliittiset ohjelmat & kyläsuunnittelu.
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
Sivu VALINTAKRITEERIT. Ohjelman varojen kohdennus Sivu 2 Julkinen rahoitus yhteensä miljoonaa euroa kaudella.
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
Manner-Suomen maaseutuohjelma Tilannekatsaus Nvm Sirpa Karjalainen, MMM.
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla.  Pohjois-Savossa 3 Leader- ryhmää, joilla jokaisella oma, paikallinen kehittämisohjelmansa  Rahoitus kohdentuu sekä.
ESR Sivu 1 ESR:n uusi ohjelmakausi ja sen haasteet sukupuolten tasa-arvon kannalta Riitta Kangasharju Työministeriö Tampere
MAASEUDUN KEHITTÄMINEN Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö Joensuu.
Maaseudun kehittämisohjelmat ohjelmakaudella Pohjois-Karjalassa
Maaseudun kehittämisohjelman tilannekatsaus EAKR, Itä-Suomen seurantakomitea Sirpa Karjalainen Maa- ja metsätalousministeriö RO / maaseudun kehittämisyksikkö.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 1. kokoontuminen ma klo Säyneisen NS:n talo, Säyneinen, Juankoski Kyläsuunnitelman.
Ohjelma Klo 8.30 – 9.00 Tervetulokahvitarjoilu
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
Linnaseutu ry •Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys •Leader -rahoitus.
Maataloustukien täydentävät ehdot Viherryttämistuki
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-VIERASKIELISTEN KOULUTUSOHJELMIEN YHTEISHAKU Annika Grönholm KV-kevätpäivät
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
ARVIOINTI Vanhempainilta
Asiakastyytyväisyyskysely ulkomaisen tutkinnon tunnustamispäätöstä hakeneille 2009 Opetushallitus Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu –yksikkö.
Ympäristön hoito uudessa maaseutuohjelmassa
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Itä-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Joensuu, Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Mikä on arviointien lisäarvo ja miten niitä hyödynnetään tulevan ohjelmakauden valmistelussa? Miten Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmalla menee?
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Sivu 1 Tilannekatsaus Maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020.
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tilanne MMM/Maaseudun kehittämisyksikkö.
Maaseuturahasto Satakunnassa
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Viestintäsuunnitelma
Maaseudun kehittämisyhdistys ry Rauman seudun ja Vakka-Suomen 7 kunnan alueella toimiva leader-ryhmä, johon kaikki voivat liittyä jäseniksi!
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Ajankohtaista toimeenpanon näkökulmasta Toimintaryhmien puheenjohtajien tapaaminen Tampere Kirsi Murtomäki ylitarkastaja Varainhoito-osasto.
Sivu 1 Manner-Suomen maaseutuohjelman toimeenpano Tilannekatsaus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Pohjoisen periferian valtioiden välisen yhteistyön ohjelma Kuopio Petri Haapalainen.
Itä-Suomen lääninhallitus Hankkeiden valintamenettely, välttämättömät ja hankevalintaa ohjaavat kriteerit sekä päätöksenteko EU-projektipäällikkö Timo.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Juha Pulliainen Etelä-Savon ELY-keskus Etelä-Savon maaseutupäivä Mikkeli
Suomen seutuverkot Kevätseminaari 2016 Silja Symphony Sivu
Ajankohtaista Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Klubin Strategia Työkalu
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuudet Uudellamaalla
Oikeudenkäynti Euroopan unionin yleisessä tuomioistuimessa
Maaseuturahasto vuosi 2018
Oikeudenkäynti Euroopan unionin yleisessä tuomioistuimessa
Maaseuturahasto Leader
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Seurannassa olleet rahoituslähteet
Esityksen transkriptio:

Valintakriteerit maaseudun kehittämisohjelmassa 2014-2020 Tietoisku 4.4.2014 Sari Rannanpää Avaintaito Osuuskunta Suomi sari@avaintaito.com

Rahoituksen tarkentamisen yleisimmät keinot Hyväksyttävyysvaatimus Rajaavat, kuka/millainen hanke voi tukea saada Perustuvat lakiteksteihin, toimenpidekuvauksiin sekä mahdollisiin alueellisiin rajauksiin Kaikkien vaatimusten tulee täyttyä, jotta hakija/hakemus on tukikelpoinen Mukaanottoperusteita (tietyt vaatimukset tulee täyttyä tukikelpoisuuden täyttymiseksi) Poissulkevia perusteita (tukikelpoisuuden rajaukset) Kyllä-ei skaala Valintakriteeri Laittavat hankkeet paremmuusjärjestykseen Tulisi perustua strategiaan Auttavat hankeneuvonnassa, hankevalinnoissa sekä positiivisten ja negatiivisten päätösten perusteluissa Numeerinen skaala tai kyllä-ei skaala ja painotukset mahdollisia, riippuen järjestelmästä Rahoituslinjaus Negatiivinen: sulkee pois esim. tiettyjä toimialoja, alueita, hakijoita, muut voivat saada tukea Positiivinen: kohdistaa rahoituksen tietyille toimialoille, alueille, hakijoille, hankkeille, muut suljettu pois

Hyvän valintakriteerin tunnusmerkit Relevantti Strategiaan ja ohjelman/suunnitelman (ja toimenpiteen) tavoitteisiin liittyvä Tavoitteet, painotukset, SWOT, ennakkoarviointi, aiemmat kokemukset Objektiivinen Mitattavissa/arvioitavissa oleva Tasapuolinen erilaisille hankkeille/hakijoille Selkeä Ymmärrettävä kieliasu Sisältää selkeän ja mahdollisimman konkreettisen konseptin, jonka merkitys on yleinen/selitetty Yksi kriteeri sisältää vain yhden arvioitavan asian Hakijan helppo ymmärtää

Valintakriteerien laadintaa ohjaavia kysymyksiä Mitkä ovat hyvän hankkeen yleiset tunnusmerkit? Minkälaisilla kriteereillä nämä hyvät hankkeet tulisivat valittua? Missä menee tyydyttävän ja huonon hankkeen raja? Mitkä ovat meidän strategiset tavoitteemme? Minkälaisilla hankkeilla nämä strategiset tavoitteet täyttyisivät? Onko valintakriteeri yksiselkoinen ja ymmärrettävä? Onko valintakriteeri käyttökelpoinen käytännössä?

LEADER-RYHMILLE

Leader-ryhmien valintakriteerijärjestelmät Yleisimmät järjestelmät ohjelmakau-della 2007-2013 ja luonnoksissa2014-2020 (kesäkuu 2013) 1 2 3 4 Muita järjestelmiä Eritelty rahoitustyypeittäin Eritelty painopisteittäin

Leader-ryhmien valintakriteerityypit 2007-2013

Leader-ryhmien valintakriteerityypit 2014-2020

Vaatimukset Leader-ryhmille Asetuksen 1303/2013 artiklan 34(3) vaatimukset Leader-ryhmille b) suunnitella syrjimätön ja avoin valintamenettely ja toimien objektiiviset valintaperusteet siten, että vältetään eturistiriidat ja varmistetaan, että vähintään 50 prosenttia valintapäätöksiä tehtäessä annetuista äänistä on peräisin kumppaneilta, jotka eivät ole viranomaisia, ja että valinta on mahdollista suorittaa kirjallista menettelyä noudattaen c) varmistaa, että toimia valittaessa noudatetaan yhteisölähtöistä paikallista kehittämisstrategiaa asettamalla toimet tärkeysjärjestykseen sen mukaan, kuinka hyvin ne edistävät strategian tavoitteiden saavuttamista Komission ohjeistus: kansainvälisille hankkeille tulisi laatia omat kriteerit

Tärkeää Leader-ryhmille Valintakriteerit ovat osa valintaprosessia, joka tulee suunnitella toimivaksi ja läpinäkyväksi Valintaprosessi tulee dokumentoida Myönteiset JA kielteiset päätökset tulee perustella viittauksilla täytettyihin valintakriteereihin Valintakriteerijärjestelmiä ja –prosesseja on erilaisia: ei vain yhtä oikeaa Valintakriteerien tulisi olla kirjattu sekä paikalliseen kehittämisstrategiaan että interenet-sivuille helposti löydettävään paikkaan esim. ’hakijalle’-osion alle

ELYille

Alueelliset valintakriteerityypit 2007-2013 Hyväksytty seuranta-komiteassa 2006

Alueelliset valintakriteerityypit 2014-2020

Vaatimukset Manner-Suomen ohjelmalle Asetuksen 1305/2013 artikla 49 Valintaperusteiden tarkoituksena on varmistaa hakijoiden yhdenvertainen kohtelu, parantaa varojen käyttöä ja kohdentaa toimenpiteet maaseudun kehittämistä koskevien unionin prioriteettien mukaisesti. Hankevalinnassa tulee käyttää määritettyjä valintaperusteita sekä avointa ja asian mukaisesti dokumentoitua menettelyä. Valintaperusteita ei tarvitse määritellä tietyille toimenpiteille M-S ohjelma: maatalouden ympäristö- ja ilmastotoimenpiteet (art. 28), luonnonmukainen maatalous (art. 29), epäsuotuisien alueiden tuet (art. 31), eläinten hyvinvointitoimenpiteet (art. 33). Tuensaajat voidaan tarvittaessa valita käyttämällä hakumenettelyssä taloudellisen ja ympäristötehokkuuden vaatimuksia. Asetuksen 1305/2013 artikla 60 toimet ovat oikeutettuja maaseuturahaston rahoitusosuuteen vain jos hallintoviranomainen on tehnyt päätöksen, käyttäen artiklan 49 mukaisia valintaperusteita.

Ehdotus: valintakriteerijärjestelmä Toimenpide Hyväksyttävyyskriteerit asetuksista, laeista, toimenpidekuvauksista, yritystuet: valtiontukisäännöistä Skaala kyllä-ei Manner-Suomen kriteerit Max 25p, Min 8p Alueelliset kriteerit Kriteeri 1 (skaala 0-5) Kriteeri 2 (skaala 0-5) Kriteeri 3 (skaala 0-5) Kriteeri 4 (skaala 0-5) Kriteeri 5 (skaala 0-3) Kriteeri 6 (skaala 0-2)