Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
Avoinyliopisto.fi-palvelukonsortion johtoryhmä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OPI-kehityshanke:
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Nykytilan kuvaus: Havainnointitutkimus
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Asiantuntijaryhmän työskentely
Mikä se on, miten se tehdään ja mitä on saatu aikaan?
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Opintopolku.fi tilannekatsaus
Kansallinen opintohallinnon viitearkkitehtuuri Ari Luostarinen 1.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe Tilannekatsaus
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Esitutkimusvaiheen viestintä KSHJ Yleisötilaisuus.
Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
EHops-palvelu kansallisessa viitekehyksessä Diasarjan tuottanut Jukka Söderdahl Winnova.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ PaPaLaVa-projektista  Palapelillä laatua valinnaisuuteen  Uutta luova suunnittelu- ja kehittämistehtävä.
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Opintopolku.fiOpintopolku.fi – elinikäisen oppimisen tukena Opetushallitus.
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Siis mitä olemmekaan tekemässä?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
LVI: luku-vuosi-ilmoittautumispalvelu – Uusi opinto-oikeus KSHJ:sta 1. Ei muita opinto-oikeuksia Lisäksi vanha opinto-oikeus/oikeudet – 2. Vanha opinto-oikeus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Kokonaisarkkitehtuurityö Tietoarkkitehtuuri/tietoarkkitehtuurin rakennusosia Oppijan verkkopalvelukokonaisuus JHKA-työpaja: Sanastoista tietoarkkitehtuuriin.
KSHJ:N TILANNEKATSAUS Opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ePerusteet Ops-työkalukoulutus Lukio 02/2016.
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR
Yrittäjä-/yritysasiakkaan palvelut
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Väyläopintoihin ohjautuminen
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalvelun tavoitetila Oppijan palvelut Opetuksen järjestäminen Opetustoimen sähköinen asiakirjahallinta Opintojen aikaiset palvelut Opintohallinnon palvelut Oppija Hakeutujan palvelut Informaatiopalvelu t Tiedonsiirto- ja rajapintapalvelut siirtymävaiheissa Tietovarantopalvelut Oppija, Koulutuspalveluiden järjestä / tuottaja Oppijan sisältöpalvelut Opinto-, ura- ohjaus- ja neuvonta palvelut Ilmoittautuminen (lukukausi, läsnä- olo yms.) Opintojen aikaiset tukipalvelut ja hyvinvointipalvel ut Opintojen suunnittelu ja seuranta HOPS Kouluasteen muutokset Työelämään siirtyminen Liikkuvuus oppilaitoksesta toiseen Opetussuunnitelman ja tutkintojen perusteet kuvaukset Oppimateriaali- palvelu / Verkko- opetus Opiskelija tiedot Opinto- suunnitelmat Luku- järjestykset / Resurssien varaukset KoulutustilastotArviointi –ja tutkimustiedotTyöelämän tiedot Ohjaus- ja johtamisjärjestelmä Kodin ja koulun / yhteisön vuorovaikutus Tutkinto ja kurssiarviointi Monistettava palvelukomponentti (hajautettu käyt.ot.) Keskitetysti palvelu Palvelua ei toteuteta SADe -rahoituksella (muutostarpeet tulee kuitenkin ottaa huomioon) Tietovarastot Haku- ja valinta- palvelut Ensikertai- nen ilmoittau tuminen Opintojen rahoitus/etuudet Työharjoittelu/ työssä oppiminen Todennetun osaamisen rekisteri

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Taustaksi OKM:n ohjaus- ja johtoryhmien asettamiskirje VM:n käynnistämispäätös toteutetaan Helsingin yliopiston valintaseminaari : kärkihanke

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen osat

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi … etenemisen tilanne

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta, opinto- oikeudet, suoritukset, henkilöt, läsnäolot Haku ja valinta Uudet opiskelijat Opinto- hallinto Koulutus- tarjonta SIS TARJONTA KOTVE KSHJ LVI MAKSU Yo-kunnat ym. RAKETTI-OPI OPH Värikoodit: TOR TOR: Tunnistetun osaamisen rekisteri (tutkinnot, opinto- oikeudet) KOTVE: Koulutus- tarjonta ja opetus- tarjonta TOR: Tunnistetun osaamisen rekisteri (tutkinnot, opinto- oikeudet) KOTVE: Koulutus- tarjonta ja opetus- tarjonta

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Esitutkimusvaihe Tarvittava tieto kerätään jo esitutkimusvaiheessa Kaksi toisiaan tukevaa työskentelymuotoa OHRY kutsuu asiantuntijat workshop-työskentelyyn wiki-työskentely on kaikille avoin Kotitehtävämalli sisällölliset asiat on jaettu kuuteen osakokonaisuuteen palautuspäivämäärät käsitellään workshopeissa Pohjana käytetään vuonna 2010 syntynyttä aineistoa, avoimia kysymyksiä sekä hankkeen ohjaus- ja johtoryhmässä jo tehtyjä linjauksia Näistä syntyy esitutkimus ratkaisuehdotuksineen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Työstäminen Kotitehtävä Haku- ja valintapalvelut ryhmän asiantuntija Wiki-alusta S-posti yms. muu tapa Workshop -käsittely Palautus määräaikaan mennessä omatoiminen käsittelykoonti wikiin Asiantuntijaryhmän käsittely

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Työskentelytapa Workshop-työskentely Iteratiivinen wiki-työskentely KSHJ:n lähtökohtien määrittäminen sisällöllisten kysymysten avulla

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Wiki RAKETTI-WIKI/KSHJ Kotitehtävien julkaisu Tiedotuskanava Mahdollisuus jatkuvaan kommentointiin Avoin kaikille Haka-luottamusverkko Tulokset näkyvissä RAKETTI-WIKI/KSHJ Kotitehtävien julkaisu Tiedotuskanava Mahdollisuus jatkuvaan kommentointiin Avoin kaikille Haka-luottamusverkko Tulokset näkyvissä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Aikataulu SISÄLLÖLLISET KYSYMYKSET Lausunnolle 2 vko JORY /OHRY OHRY Yleisötilaisuus - n. lopullinen Yleisötilaisuus - Keskeiset linjaukset perusteluineen JORY Sisällysluettelo x Iteratiivinen wiki-työskentely RAKETTI OPI -integrointi OHRY workshopit ( ) kotitehtävät HAKEUTUJAN PALVELUIDEN KOHDEARKKITEHTUURITYÖ

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tulevia haasteita Aikataulu / laajuus vs. resurssit OPH mukaan HAKA-federaatioon Sidosryhmien riittävä sitoutuminen Integraatio muihin projekteihin (OKM, TEM, Raketti) järjestelmiin Arkkitehtuuri, käsitteistö Korkeakoulujen prosessien optimoiminen Käyttöönotto

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kiitos! ”Meiltähän tämä käy”