21.3.2007Auli Jaakkola 1 Palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti Tässä esimerkissä tiedosto tuotetaan excelistä csv-muotoon. 1.Oletetaan,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Advertisements

RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
TILDA-Verkkotilastointi
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Moodlen ohje opiskelijoille
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
© Hannu Laine 1 Tietorakenteet ja algoritmit Funktio-osoittimet Funktio-osoittimen ja taulukko-osoittimen vertailu Funktio-osoittimen käyttötapoja.
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
© Jukka Harju, Jukka Juslin1 Java-ohjelmointi opas ammattimaiseen osaamiseen Luku 6 (osittain) Tiedostot.
Kuinka tehdään lomake Wordilla
Relaatiomalli •Ted Codd 1970 •Matemaattinen perusta •Helppo toteuttaa •Helppo omaksua •Käytetyin tietomalli •Muodostaa perustan kurssin myöhemmille asioille.
Tietokanta.
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
2.8.3 Abstraktit tietotyypit
EXtensible Markup Language
1 Taulukot. 2 Miten taulukoita tehdään n WYSIWYG-editorien työkalut n HTML [border]… n Excel etc. Save as html.
HTML-kielen perusteet Osa 5 Vilho Kemppainen
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Ohjelma on kokoelma toimintaohjeita annetun tehtävän ______________________. Ohjelmassa on peräkkäisten toimintojen lisäksi yleensä valintaa ja _____________.
Webropol-raportointi
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Word – joukkokirjeet ja tarrat
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Sähköpostin käyttö työnhaussa
RefWorks-demo TKK Kirjasto. RefWorks-demon sisältö (1) Kirjautuminen Viitteiden siirto, kun tietokannassa ei ole siirtokuvaketta Viitteiden siirto, kun.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Word: tarrat kirjekuoriin
PowerPoint-esitys OHJE.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Tietotyypit Tietotyyppi määrittää muuttujan sisältämän datan luonnetta, muistista tarvittavaa tilaa ja sitä, millaisia operaatioita siihen voidaan kohdistaa.
TUME II / Tilastollinen osuus
Elliptiset jakaumat Esitys 6 kpl Tuomas Nikoskinen Työn saa tallentaa ja julkistaa Aalto-yliopiston avoimilla verkkosivuilla. Muilta.
Muuttujat ja vakiottMyn1 Muuttujat ja vakiot PHP-kielen syntaksi on lainattu suurimmaksi osaksi C- kielestä. PHP on erityisesti HTML-dokumenttien sisään.
Hiusalan - tutkintotoimikunnan Pikaohjeet OPTIMAn käyttöön
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
© Jukka Juslin1 Tiedostot Tuloksellinen Java-ohjelmointi.
LISp_miner ohjelman voi ladata osoitteesta: Sijoita se asemaan C:\ Olkoon meillä seuraava tenttiä koskeva tiedosto (tekstitiedosto.
Miksi tietokannattMyn1 Miksi tietokannat Esim. kirjastossa oli kortisto, joka koostui käsin täytettävistä arkistokorteista. Kortit oli järjestetty tekijän.
Ohje, kuinka käyttää Lähete.dotx (EI MERKONOMEILLE)
S ysteemianalyysin Laboratorio Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 – Tuomas Nummelin Optimointiopin seminaari - Syksy 2010 Lokaalit uskottavuusmenetelmät.
To start press the space bar. Tietojen päivittäminen PAF kantaan käyttäen Temple Ready ohjelmaa ja IGI CD- levyjä CD-ROM:lla on tiedot vuoteen 2000 saakka,
…Raportit kuosiin… Näin teet sivunumeroinnin ja sisällysluettelon
Listat eli luettelot listaelementit ovat lohkoelementtejä:  lista ja listan alkiot alkavat uudelta riviltä  listan jälkeen tuleva elementti alkaa uudelta.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yliopiston suunnittelumalli Ohje: Näin tallennat suunnittelumallin käyttöösi omalle koneellesi.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
TERVE Diagrammit LibreOffice-ohjelmistolla
Käyttäjätunnuksen luonti ja kirjautuminen / KE & AR & JRy
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Excel raportointi Webinaarin aikataulu:
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
CLT132 Tehtävät (viikko 2).
Esityksen transkriptio:

Auli Jaakkola 1 Palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti Tässä esimerkissä tiedosto tuotetaan excelistä csv-muotoon. 1.Oletetaan, että tässä on aineisto, jonka yritys (jäsennumero ja vastaajatunnus ) haluaa lähettää vastauksena palkkatiedusteluun 2.Excelissä valitaan Tiedosto, Tallenna nimellä… 3.CSV-muodon nimi tulee sanoista Comma- Separated Variable-width (lähde wikipedia). Muoto on vanha standardi, joka on useimmissa sovelluksissa vakiona.lähde wikipedia Sarakeotsikoiden tulee vastata täysin ohjetiedoston liitteenä annetun mallin mukaista järjestystä. Samoin otsikoiden on oltava täsmälleen annettujen kenttänimien mukaisia lukuun ottamatta otsikoiden isojen ja pienten kirjainten vaihtelua, joka ei ole pakollista. Paljon eri alojen tietoja käsittelevät yritykset voivat käyttää EK:n yleistä mallia, jossa ovat kaikki kentät.

Auli Jaakkola 2 Palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti "Tiedosto, Tallenna nimellä" –toiminto (excelissä) jatkuu… 4.Tiedostomuodon valinnan jälkeen tiedostolle tulee antaa nimi. Valittu kansio ja nimi ovat tärkeät muistaa siinä vaiheessa, kun tiedosto poimitaan lähetettäväksi EK:n asiointipalvelussa. Nimeen kannattaa lisätä vuosi, jolta aineisto on, koska tiedosto voi olla hyödyllinen seuraavan vuoden tilastovastaukseen liittyen. 3.Tiedostotyyppien valikoimasta etsitään CSV, jossa on lisämääritteenä luetteloerotin

Auli Jaakkola 3 Palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti Lopputulokseen liittyvää: alla oleva huomautus on excelin oma erityispiirre. 5.Vaikka kysymyksessä onkin standardi tiedostonsiirtomuoto, käyttämäsi sovellus ei välttämättä käyttäydy aina samalla tavalla. Näistä ei kannata hämmentyä. Esim. excel huomauttaa, että jotkut vain excelissä olevat "hienoudet" voivat kadota, kun siirrytään yksinkertaisempaan tiedostomuotoon. Tähän vastataan vain "Kyllä". Exceliin liittyy myös ominaisuus, että se avaa csv-tiedoston taulukkonäkymään, mutta säilyttää csv-muodon oletuksena. Huomautus tulee silti aina tallennuksen yhteydessä.

Auli Jaakkola 4 Palkkatilaston tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti Lopputulokseen liittyvää: Huom! Palkkatiedustelun tekstitiedostossa sarakeotsikot vievät oman tilansa, vaikka nimet on rajattu 8 merkin mittaisiksi. Sen sijaan palkkatilastotiedot asettuvat tiiviimmin, ja rivit ovat eri mittaisia. Tämä on täysin normaalia. Mallitiedot (esim ,99) ovat ohjeellisia, sillä tiedon pituudella ei csv- muodossa ole merkitystä. CSV on siis taulukkomuotoista dataa tekstinä ja soveltuu erittäin hyvin palkkatiedustelun datan siirtoon. Myös muita tiedostomalleja voidaan ottaa vastaan jatkossa, sillä tiedonsiirtostandardit kehittyvät koko ajan. Erotinmerkki kertoo taulukon sarakkeiden vaihtumiskohdat ja joillakin riveillä tyhjiksi jäävät sarakkeet tuottavat perättäisiä erotinmerkkejä. Suomessa tyyppillinen erotinmerkki luettelomerkkinä käytetty puolipiste (;). Taulukkomuotoisen datan rivejä vastaavasti tiedot tulevat csv-muodossa omille riveilleen (rivinvaihto jokaisen tietueen lopussa). Lainausmerkit ovat myös tyypillinen piirre csv-standardissa. Numeeriset tiedot ovat ilman lainausmerkkejä ja tekstimuotoiset tiedot lainausmerkkien sisällä. Sarakeotsikoiden tulee vastata täysin ohjetiedoston liitteenä annetun mallin mukaista järjestystä. Samoin otsikoiden on oltava täsmälleen annettujen kenttänimien mukaisia lukuun ottamatta otsikoiden isojen ja pienten kirjainten vaihtelua, joka ei ole pakollista. Paljon eri alojen tietoja käsittelevät yritykset voivat käyttää EK:n yleistä mallia, jossa ovat kaikki kentät.