Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Muuttujat ja vakiottMyn1 Muuttujat ja vakiot PHP-kielen syntaksi on lainattu suurimmaksi osaksi C- kielestä. PHP on erityisesti HTML-dokumenttien sisään.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Muuttujat ja vakiottMyn1 Muuttujat ja vakiot PHP-kielen syntaksi on lainattu suurimmaksi osaksi C- kielestä. PHP on erityisesti HTML-dokumenttien sisään."— Esityksen transkriptio:

1 Muuttujat ja vakiottMyn1 Muuttujat ja vakiot PHP-kielen syntaksi on lainattu suurimmaksi osaksi C- kielestä. PHP on erityisesti HTML-dokumenttien sisään upotettava, web-palvelimella tulkattava skriptikieli. PHP-komentoja varten HTML-dokumenttiin tulee merkitä erityiset alueet. Näitä alueita voidaan merkitä mihin tahansa HTML- dokumentin kohtaan. Alue voidaan merkitä (upottaa) osaksi HTML- dokumenttia monella tapaa.

2 Muuttujat ja vakiottMyn2 Yksi toimiva merkintätapa on: Jos ajatellaan, että HTML-dokumentti luetaan merkeittäin alusta loppuun, niin lukukohdan ollessa edellä merkityllä alueella sanotaan, että ollaan ns. PHP- moodissa, muulloin nk. HTML-moodissa:

3 Muuttujat ja vakiottMyn3 HTML/PHP-dokumentti HTML-moodissa ollaan <?php … echo (”PHP-moodissa ollaan”); … ?> HTML-moodissa ollaan …

4 Muuttujat ja vakiottMyn4 PHP-lause päätetään puolipisteellä. Lohko merkitään aaltosulkeisiin. Kommentit merkitään samoin kuin C/C++:ssa. PHP-kielessä muuttujia ei tarvitse määritellä etukäteen muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Muuttujan tyyppi määräytyy sen mukaan, minkä tyyppistä dataa siihen kulloinkin sijoitetaan. Vasta tämän perusteella varataan muistista tarvittava tila. Tyyppi voi määräytyä tai muuttua myös erilaisten operaatioiden seurauksena automaattisesti.

5 Muuttujat ja vakiottMyn5 Tämän seurauksena PHP:tä sanotaan heikosti tai dynaamisesti tyypitetyksi kieleksi. Tämä vaatii huolellisuutta tyyppien käytössä. Muuttujiin viitataan tunnuksella $muuttuja. Dollarimerkki muuttujan nimen alussa on pakollinen. Isojen ja pienten kirjainten ero huomioidaan (case- sensitive). Muuttujan nimi voi sisältää merkkejä –Alfanumeeriset merkit ja alaviiva (a-z, A-Z ja _) –Numerot (0-9) –ASCII-merkit välillä 127-255

6 Muuttujat ja vakiottMyn6 Muuttujan nimi ei voi alkaa numerolla.

7 Muuttujat ja vakiottMyn7 Etukäteen määritellyt muuttujat PHP-skripteillä on käytössä ympäristöstä riippuva määrä erilaisia etukäteen määriteltyjä (taulukko)muuttujia. Ympäristöön vaikuttaa käyttöjärjestelmä, web-palvelin, PHP ja niiden eri asennustavat ja versiot. Näistä muuttujista osan luo web-palvelin ja osan PHP itse. Täyden listan käytetyn ympäristön etukäteen määritellyistä muuttujista saa funktiolla phpinfo():

8 Muuttujat ja vakiottMyn8

9 Muuttujat ja vakiottMyn9

10 Muuttujat ja vakiottMyn10 Mainitaan tässä pari muuttujaa, jotka takuuvarmasti tulevat jatkossa vastaan: $_GET, assosiatiivinen taulukko, joka sisältää kaikki muuttujat, jotka on välitetty skriptille get-metodilla. $_POST, assosiatiivinen taulukko, joka sisältää kaikki muuttujat, jotka on välitetty skriptille post-metodilla.

11 Muuttujat ja vakiottMyn11 Vakion arvoa ei voida muuttaa tai poistaa sen määrittelyn jälkeen. Vakiot voidaan määritellä missä ohjelmalohkossa tahansa ja ne näkyvät kaikissa ohjelmalohkoissa. Vakio voi sisältää vain skalaarityypin arvoja (boolean, integer, float ja string). Vakion nimeämisessä ei käytetä alussa dollarimerkkiä. Myös vakioiden nimissä isojen ja pienten kirjainten ero huomioidaan. Tavallisesti vakiot määritellään isoin kirjaimin. Vakiot määritellään define() -funktion avulla:

12 Muuttujat ja vakiottMyn12

13 Muuttujat ja vakiottMyn13

14 Muuttujat ja vakiottMyn14 The define() function defines a constant. Constants are much like variables, except for the following differences:  A constant's value cannot be changed after it is set  Constant names do not need a leading dollar sign ($)  Constants can be accessed regardless of scope  Constant values can only be strings and numbers Syntax define(name,value,case_insensitive) ParameterDescription nameRequired. Specifies the name of the constant valueRequired. Specifies the value of the constant case_insensitiveOptional. Specifies whether the constant name should be case-insensitive. If set to TRUE, the constant will be case-insensitive. Default is FALSE (case-sensitive)


Lataa ppt "Muuttujat ja vakiottMyn1 Muuttujat ja vakiot PHP-kielen syntaksi on lainattu suurimmaksi osaksi C- kielestä. PHP on erityisesti HTML-dokumenttien sisään."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google