Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
TYÖTTÖMYYS KUNNAN NÄKÖKULMASTA
Palkkatuki.
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Jämsän työllisyyspalvelut

Riitta Harmanen Työhönkuntoutuksen vaiheistus Välityömarkkinoiden vaikuttavuuden parantamiseksi Riitta Harmanen
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
Valtaväylähankekokonaisuus (ESR) ja Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Aikuissosiaalityön kehittämishanke Eini Leppäharju, kehittäjä-sosiaaliohjaaja.
Täyttä elämää – heikkona ja vahvana Kohtaamisen paikkoja
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Kelan kuntoutusmahdollisuudet työttömille ammatillinen kuntoutus 21. 9
Seura työllistäjänä? Hannu Kiminkinen: Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin vuosikokous Seura työllistäjänä?
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Sosiaalinen kuntoutus
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
Tampereen työllistämistuki
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Lähiopetus & kuntouttava työtoiminta
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
SOS –hankkeiden yhteiset tavoitteet:
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Työstä kii! Ratkaisuja pitkäaikaistyöttömille Alavus ja Ähtäri ESR toimintalinja 2.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
SOS – Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
Pitkään työtä vailla olevien aktivointitoimenpiteet
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
TYÖLLISYYSPALVELU-MALLIKSI
Sosiaalihuoltolaki.
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
VOIMANA MERI.. Henkilökohtaisen avun päivä Heli Kulmala
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
Paljon tukea tarvitsevat – paljon palveluita käyttävät –hanke Keski – Pohjanmaan osakokonaisuus 05/ /2017 Hanketyöntekijät 40% + 40% työajalla Sosiaalityöntekijä.
ETVK Kuntouttavan työtoiminnan sisältö. Pääkohdat  1. Henkilökohtaisen suunnitelman laatiminen  2. Elämänhallinta  3. Työelämävalmiudet  4. Toimintamuodot.
Kuntouttavan työtoimintaa koskeva lainsäädäntö, sen tausta ja sisältö SSOS –seminaari, Sophie Mannerheim –sali, HUS Kirurginen sairaala Yrjö.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Kuopion alueen työllisyyskokeilu
TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMINEN ASUKASTUVILLA
TE-toimisto KELA Hyvinvointitoimiala Muut toimialat Ohjaamo
Hyvän mielen pelit ry Innovatiivista koulutusta ja työharjoittelua mielenterveyskuntoutujille IT-, peli- ja media-alan parissa Tommi Gustafsson, hallituksen.
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Espoolaiset Työllisyystalkoot
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Asiakkaan suunnitelmat TYPPI-järjestelmässä
Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa
Sähköinen välitysjärjestelmä
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke Etelä-Pohjanmaan osahanke Tiina Kallionalusta Merja Paulasaari Projektikoordinaattori Projektityöntekijä Puh. 044 4181 916 Puh. 044 4181 692 tiina.kallionalusta@seinajoki.fi merja.paulasaari@seinajoki.fi Seinäjoen Kaupunki Puskantie 38 T 21, 60100 SEINÄJOKI http://www.sos-hanke.fi/

ÄHTÄRIN KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TIETOISKU Laki kuntouttavasta työtoiminnasta velvoittaa kuntaa järjestämään kuntouttavaa työtoimintaa. Kuntouttava työtoiminta ei ole ainoastaan sosiaalitoimiston asia, vaan koko kaupungin asia. Kunnan on järjestettävä kuntouttavaa työtoimintaa niille pitkään työttöminä olleille henkilöille, jotka saavat työmarkkinatukea tai toimeentulotukea ja jotka eivät työ- ja toimintakykynsä takia kykene osallistumaan TE-hallinnon ensisijaisiin palveluihin. Kunta voi itse järjestää kuntouttavaa työtoimintaa tai hankkia toiselta kunnalta, kuntayhtymältä, yhdistykseltä, säätiöltä, valtion virastoilta tai uskollisilta yhdyskunnilta. Kuntouttavaa työtoimintaa ei saa hankkia yrityksiltä Kuntouttavaa työtoimintaa järjestävällä taholla ei saa olla lomautuksia tai irtisanomisia

Jatkuu… Ennen kuntouttavan työtoiminnan aloittamista laaditaan aktivointisuunnitelma (asiakas, sos.toimi, te-toimi). Määritellään selkeät ja konkreettiset tavoitteet toiminnalle Määritellään asiakkaan tarpeiden/voimavarojen mukaisesti 1-5 pv/vko ja 4-8h/pv, kerrallaan 3-24 kk, vuodessa asiakas voi olla max. 230 pv/vuosi Asiakkaalla ei saa teettää ylitöitä eikä hän saa korvata virka- tai työsuhteessa tehtävää työtä Ei saa aiheuttaa lomautuksia tai irtisanomisia Asiakas on velvollinen saapumaan kuntouttavaan työtoimintaa sovitusti Asiakasta koskee pääsääntöisesti samat säännöt kuin muita työntekijöitä

Jatkuu… Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä, jotta hän voisi työllistyä tai hakeutua koulutukseen Kuntouttavan työtoiminnan tulee olla mielekästä ja riittävän vaativaa Kuntouttavan työtoiminnan sisältönä voi olla mm. totuttautuminen säännönmukaiseen päivärytmiin ja ohjattuun toimintaan Asiakkaalle on nimettävä ohjaajaa. On tärkeää, että asiakas saa ohjausta, neuvontaa, rakentavaa palautetta, kannustusta ja tukea Asiakkaan tuntilistat tulee täyttää jokaiselta kuntouttavan työtoiminnan päivältä Ohjaa allekirjoittaa tuntilistat ja ne palautetaan sosiaalitoimeen ja/ tai te-toimistoon Jokaisesta poissaolosta tulee olla sairaslomatodistus tai asiakas ei saa ylläpitokorvausta/toimintarahaa

Jatkuu… Jos aktivointisuunnitelmassa on määritelty kuntouttavan työtoiminnan kestoksi yli 3 kk tulee pitää väli- ja loppuarviointi Käydään läpi kirjattujen tavoitteiden, palveluiden, kuntouttavan työtoiminnan jakson tavoitteita, kestoa tai muita kohtia aktivointisuunnitelmassa, joiden on havaittu tarvitsevan päivitystä.