UNICEF  Maailman johtava lastenjärjestö  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen  Tärkein tavoite terveyden, koulutuksen,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Punaisen Ristin viikko Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Roosa nauha 2014 Tuuli Lahti.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
Toimintaympäristö
Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Varainhankinnan uusi aikakausi!
Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Neste Oil Rally VIP 2007 La Ouninpohja. Soraa ja hevosvoimia sekä Sinä ja vieraasi Neste Oil Rally VIP 2007 RTS Motorsportin VIP-tapahtumassa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
”Määrittää ihmisen yksilönä”
OSTA LÄHELTÄ – KEHITÄ KUNTAASI
Hammaslääketiede Itä-Suomen Yliopisto
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Eläkkeelle siirtyminen
Tikkurilan Palloseura
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Kurt Möller Brand Manager, Subway Suomi Puh
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Puhdas vesi jokaiselle lapselle
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Uutta virtaa rotarytoimintaan – RLI-koulutus
Suomen Lions-liitto ry
Ranskalaisen Koulun Ystävät ry - L’Association des Amis de L’École Française.
Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
PÄIVÄTYÖKERÄYS 2011.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
PID Harri Ala-Kuljusta 2. kansainvälinen varapresidentti SUOMI JOHTOON Kampanjan tavoite.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Roosa nauha -kampanja 2012.
Perusopetuksen ryhmäkoko
TEAM työsuojeluviikko
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
LAPSEN OIKEUDET.
*HARRASTUS, JOKA KOKOAA PERHEEN* Suomen Islanninhevosyhdistys ja yhteistyökumppanit.
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Pietari Brahen rotaryklubi ROTARYSÄÄTIÖ Pekka Heikkinen Rotarytietous Pietari Brahen rotaryklubi säätiöasiamies.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Pakolaiset tarvitsevat kodin.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Poliovoidaanhävittää! 1985: : => vähentynyt 99.6 % 99.6 %
Aitoja tekoja joka päivä Energiansäästöviikko 2012.
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Miten tuemme Rotarysäätiötä PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
OPO-hanke Hankeseminaari
1 Työvoiman työssäolo 2009 Kokoaikatyössä olevat palkansaajat Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2009 aineisto
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
Eläkkeelle siirtyminen
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
PUNAINEN RISTI IRIS, JUSTIINA JA EMMA. MIKÄ ON PUNAINEN RISTI? Suomen punainen risti on yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Se on perustettu.
Suomen UNICEFin vapaaehtoistoiminnan kysely 2017
Ruokahävikin vähentäminen ravintoloissa Veli-Matti Aittoniemi
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
NENÄPÄIVÄN LIPASKERÄYS
Unicef Viivi, Oskari, Melina.
Kenian lasten puolesta
Kierrättäminen on helppoa ja tärkeää! Hei!.
Esityksen transkriptio:

UNICEF  Maailman johtava lastenjärjestö  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen  Tärkein tavoite terveyden, koulutuksen, tasa-arvon ja turvan takaaminen jokaiselle lapselle  Auttaa myös katastrofeissa: vastaa mm. vesihuollosta

Jano–viikot 2013  Suomen UNICEFin kampanja lasten hätäapuun  Nostaa esiin puhtaan veden merkityksen  Jano –keräys 26.4.– ruokaravintoloissa ja kahviloissa  Vapaaehtoisten lipaskeräys samanaikaisesti useilla paikkakunnilla

Ravintola-alan tukijat mukana  Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry suosittelee osallistumista jäsenilleen.  Jano-lähettiläinä food stylist Harri Syrjänen ja ravintoloitsija Pekka Terävä.

Kampanjan teema: LAPSET SUOSITTELEE HYVÄÄ VETTÄ  Meillä sitä on. Osallistumalla voit tarjota hyvää vettä lapsille, joilla sitä ei ole.  Teema toistuu keräysmateriaaleissa ja mainonnassa.  Hyvää vettä voi tarjota Jano –viikoilla  osallistumalla lipaskeräykseen  oston yhteydessä ravintolassa  netissä unicef.fi/jano

Jokaisen ravintolan rooli on tärkeä  Ravintoloiden määrä:  Vuonna 2012 Jano tuotti euroa  Vapaaehtoiset keräsivät lippailla euroa, ravintolat keräsivät euroa. > Ravintolatuotto kasvoi 76 % vuodesta 2011.

Tuoton käyttö Tuotto menee UNICEFin hätäaputyöhön. Tuotolla turvataan lapsille puhdasta vettä, ravintoa, koulutusta ja suojelua katastrofeissa. UNICEF tekee hätäaputyötä vuosittain noin katastrofissa. Kevään 2013 Jano-viikkojen tuotto käytetään Syyrian lasten auttamiseksi. Syyriassa yli kaksi vuotta jatkuneet taistelut ovat ajaneet maasta yli 1,2 miljoonaa ihmistä. Yli puolet heistä on lapsia. UNICEF auttaa pakolaisia niin Syyriassa kuin sen naapurimaissa Turkissa, Jordaniassa, Irakissa ja Libanonissa. Leiriolosuhteissa puhtaan veden merkitys korostuu, sillä likainen vesi levittää hengenvaarallisia tauteja.

Mitä tuotolla saadaan? o 1 € – tuhat litraa puhdasta vettä o 5 € – 85 pussia suola-sokeriliuosta ripulin hoitoon o 9 € – puhdasta vettä ja hygieniatarvikkeet perheelle kuukaudeksi

Mitä tarjoamme ravintolalle  Mahdollisuus olla mukana UNICEFin työssä oman työn ohessa.  Mahdollisuus tarjota asiakkaille suosittu lahjoitustapa. FiBS palkitsi Janon yleisön suosikkiratkaisuna Ratkaisun paikka–tapahtumassa  Maksuttomat ja toimivat keräysmateriaalit  Positiivinen julkisuus! Kaikkien ravintoloiden tiedot ja tulos ovat esillä Jano-ravintolat ovat esillä myös palvelussa  Ravintola tai -ketju saa vähintään 6000 euron tuloksesta logon esille kampanjasivulle.  Parhaan tuoton tehneet ravintolat palkitaan. Vuonna 2013 palkitaan myös parhaan tuoton kerännyt ravintola suhteutettuna sijaintikunnan asukaslukuun. Tulosjulkistus voittajaravintolassa!  Entistä näkyvämpi tiedotuskampanja lahjoittajille.

Parhaat Jano–ravintolat palkitaan Vuoden 2012 menestyjät: 1. Ravintola Kappeli 4079 € 2. Vltava 3427 € 3. Cafe Tori 2897 € Kuva tulosjulkistustilaisuudesta ravintola Kappelista Suomen UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs Axl Smith haastattelee ravintolajohtaja Mikko Virtasta.

Maksuttomat keräysmateriaalit toimitetaan viikkoa ennen keräystä  Julisteet, kaksi eri kokoa, kolme kielivaihtoehtoa  Kampanjatarrat, esim. oveen tai kassakoneeseen  Pöytästandyt, kolme kielivaihtoehtoa  Rintamerkit henkilökunnalle  Infoliuskat, menun väliin tai asiakkaan laskun väliin  Infokortit, henkilökunnan ”luntti”, tai annettavaksi kysymyksiä esittävälle asiakkaalle.  Materiaalit on tärkeää pitää esillä, jotta asiakkaat tunnistavat Janon ravintolassanne.  UNICEFin keräysluvan on oltava esillä keräyspaikoissa.

Materiaalien ilme 2013

Ravintolapäällikön rooli  Ohjelmoi kampanja kassalaitteisiin, painike ”Hyvää vettä”. Lahjoitus on alv-vapaa läpikuluerä ravintolalle. Lahjoituksesta tulee jäädä asiakkaan kuittiin merkintä.  Kouluta omaa henkilökuntaa; materiaalien esillepano, niiden hyödyntäminen ja lahjoituksen kysyminen  Motivoi ja sitouta henkilökuntaa, asettakaa oma tavoite ja palkitkaa koko joukko tai paras lahjoitusten kerääjä.  Ravintola saa imagoetua ollessaan mukana kampanjassa. UNICEFille aiheutuu myös materiaalikuluja, joten osallistuminen velvoittaa myös aktiivisuuteen. Helposti saavutettava minimitavoite on 100 euroa.  Tilitä kokonaistuotto mennessä UNICEFilta saamallasi tilisiirtolomakkeella.  Voit tulostaa netistä diplomin osallistumisesta Janoon

Henkilökunnan rooli  Jokaisen asiakaspalvelijan rooli on tärkeä!  Kampanja-aikana lahjoituksen pyytäminen on osa asiakaspalvelua.  Asiakaspalvelija edustaa UNICEFin kampanjaan sitoutunutta työnantajaansa.  Lahjoituksen pyytämistä ei tarvitse arastella, vaan kampanjaan osallistuminen on ylpeyden aihe.  Ravintolatyöntekijä saa omassa työssään vaikuttaa merkittävästi UNICEFin tavoitteisiin, jo yhdellä eurolla saadaan tuhat litraa puhdasta vettä.  Lahjoitusta kysytään aktiivisesti laskun maksun yhteydessä.” Haluatko lahjoittaa samalla haluamasi summan UNICEFille?”  Lähes jokainen lahjoittaa kysyttäessä, asiakkaalle osallistuminen on kuitenkin vapaaehtoista.  Asiakkaalle annetaan kuitti, jossa lahjoitussumma näkyy.  Esim. ”Hyvää vettä 3 €”

Tervetuloa mukaan Jano-viikoille ja menestystä keräykseen! Katso opastusvideo osoitteessa Voit pyytää UNICEFilta lisätietoa ja perehdyttäjää ravintolaasi. Kirsi Suojoki kampanjapäällikkö puh http://