HYVÄ TUTKIMUS MITÄ ENEMMÄN TEHDÄÄN TUTKIMUSTA, SITÄ PAREMPI MITÄ ENEMMÄN VENKOILLAAN, SITÄ PAREMPI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Vastuullisuus verkkokalastuksessa
Kasvaako pääni, kun opin?
Yhtälön ratkaiseminen
Jumalan kanssa.
Murtolukujen kertolasku
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Etelä-Savon kuntien talous 2013 Kuntien ajankohtaispäivä Mikkeli
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2008 vastaanottokohtaiset tulokset.
Kokemuksia Mestari ja kisälli – järjestelmästä Kalaviikko 2010 Maria Saarinen, projektipäällikkö Suomen Kalatalous- ja ympäristöinstituutti.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2009 vastaanottokohtaiset tulokset.
Kaisa Koskinen Gradunteon eväät
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Lohiasetuksen tarkastelu 2009 Lohiasetuksen antamisen yhteydessä valtioneuvosto antoi lausuman. Lausuman mukainen seuranta perustuu tietoihin lohikantojen.
A´ P´ V´ L´ A k (mittakaava) Yhdenmuotoisuus ja mittakaava Luonnossa P
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Hylje resurssina ja riesana
Mielikuvat ja odotukset senioritaloista
% mikko rahikka 2010 hyl.fi.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa •Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner-Suomessa toimiville yksityishammas- lääkärijäsenille.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2282 kpl, 15 enemmän kuin 2007)
Elämyshankekyselyn tulokset © Sovita Toteutus: Opiferum1.
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
2.2 Schäfer-Gordon malli Gordon (Journal of Political Economy 1954), Schäfer (1957), Scott (JPE 1955) Vaihtoehdot joita vertailemme: Biologinen optimimointi.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Näkökulmia tilastojen tulkitsemiseen Käytä oikeita käsitteitä.
Harjoitustehtävä P, jolla puoliso L ja kolme perillistä (A, B ja C) on määrännyt testamentissaan seuraavasti: ”Puolisoni L saakoon yksin omistuksiinsa.
Kalakantojen arviointi: Populaatioparametrien estimointi
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Kalamarkkinoita koskevia kalvoja 2002 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Jari Setälä, Kaija Saarni, Asmo Honkanen ja Jarno Virtanen.
Vapaa-ajankalastus ja kalavesien hoito Metsähallituksen alueilla - kommenttipuheenvuoro päivän aiheisiin - Mika Laakkonen, ylitarkastaja Metsähallitus,
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
Ahdistaako avoimuus? - sosiaalinen media projekti/hankeviestinnässä
LÄHETYS JA USKONTOJEN KOHTAAMINEN Lähetys, uskonnot ja kohtaaminen - kolme yhteenkuuluvaa sanaa Teesejä ja kysymyksiä Timo Vasko KLK, SLN Suomen Lähetysneuvottelu.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Annuiteetti- eli tasaerälaina
Kriisivalmius riistahallinnossa Klaus Ekman Viestintäpäällikkö © Suomen riistakeskus1.
Visual Basic -ohjelmointi
YE 4 Luonnonvarataloustieteen jatkokurssi Kalastuksen taloustiede
Kalan hinta ja kalan tuonnin kehitys Jari Setälä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalaviikko 2002 Tampere.
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Jäämistöoikeuden laskennalliset ongelmat
Niko Saarinen.
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Tutkimustietoa vaelluskalakantojen tilasta
Huoltotase & BKT.
Kalastus.
3 Perunkirjoituksesta pesänjakoon s
Ruotsin ja Suomen LOHI Jaetun resurssin tragedia
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
LOHISTRATEGIATYÖN SISÄLLÖSTÄ
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 4. Taloudellinen toimeentulo
Esityksen transkriptio:

HYVÄ TUTKIMUS MITÄ ENEMMÄN TEHDÄÄN TUTKIMUSTA, SITÄ PAREMPI MITÄ ENEMMÄN VENKOILLAAN, SITÄ PAREMPI

MITÄ ON OIKEIN TUTKITTU ? LOHENKALASTUKSEN TALOUDELLISIA VAIKUTUKSIA LOHENKALASTUKSEN TALOUDELLISIA VAIKUTUKSIA SIIS TUOTANTO-JA TYÖLLISYYSVAIKUTUKSIA SIIS TUOTANTO-JA TYÖLLISYYSVAIKUTUKSIA EI TOIMINNAN KANNATTAVUUTTA EI TOIMINNAN KANNATTAVUUTTA EI SITEN TULE VETÄÄ MYÖSKÄÄN VÄÄRIÄ JOHTOPÄÄTÖKSIÄ EI SITEN TULE VETÄÄ MYÖSKÄÄN VÄÄRIÄ JOHTOPÄÄTÖKSIÄ

ESIMERKKI VALTIO PÄÄTTI PERUSTAA MINISTERIÖN: KADONNEEN NUPPINEULAN ETSIMISEKSI. VALTIO PÄÄTTI PERUSTAA MINISTERIÖN: KADONNEEN NUPPINEULAN ETSIMISEKSI. ETSINTÖIHIN PALKATTIIN 5 KAIVINKONETTA JA 5 SEULAA ETSINTÖIHIN PALKATTIIN 5 KAIVINKONETTA JA 5 SEULAA VIISI VUOTTA KESTÄNEIDEN ETSINTÖJEN JÄLKEEN NUPPINEULA LOPULTA LÖYTYI VIISI VUOTTA KESTÄNEIDEN ETSINTÖJEN JÄLKEEN NUPPINEULA LOPULTA LÖYTYI KUUDENTENA VUOTENA ETSINNÖISTÄ LAADITTIIN LOPPURAPORTTI. KUUDENTENA VUOTENA ETSINNÖISTÄ LAADITTIIN LOPPURAPORTTI. LOPPURAPORTISTA VOI LUKEA, ETTÄ TOIMINNASTA AIHEUTUI N. 6,5 MILJOONAN EURON TUOTANTOVAIKUTUS, JOS MUKAAN LASKETAAN MUIDEN MINISTERIÖIDEN ANTAMA KONSULTTIAPU. MINISTERIÖN OMAN TOIMINNAN TUOTANTOVAIKUTUS OLI N. 3 MILJOONAA EUROA LOPPURAPORTISTA VOI LUKEA, ETTÄ TOIMINNASTA AIHEUTUI N. 6,5 MILJOONAN EURON TUOTANTOVAIKUTUS, JOS MUKAAN LASKETAAN MUIDEN MINISTERIÖIDEN ANTAMA KONSULTTIAPU. MINISTERIÖN OMAN TOIMINNAN TUOTANTOVAIKUTUS OLI N. 3 MILJOONAA EUROA

LOHI RAVINTONA LOHEN OSUUS ON 5 % SAALIIN ARVOSTA LOHEN OSUUS ON 5 % SAALIIN ARVOSTA LUONNONLOHEN OSUUS LOHIRAVINNOSTA ON 1% LUONNONLOHEN OSUUS LOHIRAVINNOSTA ON 1% TUTKIMUS OLETTAA SIVULLA 21, ETTÄ YHTÄ SUURTA KORVAAVAA RUOKATUOTANTOA JA KAUPPAA EI TULISI TILALLE TUTKIMUS OLETTAA SIVULLA 21, ETTÄ YHTÄ SUURTA KORVAAVAA RUOKATUOTANTOA JA KAUPPAA EI TULISI TILALLE KOKISIKO KANSA NÄLKÄKUOLEMAN JOS LUONNONLOHEN TULO KAUPPAAN LAKKAISI? KOKISIKO KANSA NÄLKÄKUOLEMAN JOS LUONNONLOHEN TULO KAUPPAAN LAKKAISI?

TUTKIMUS OSOITTAA, ETTÄ TUOTANTOVAIKUTUKSET OVAT JO NYKYISELLÄÄN SELVÄSTI VAPAA- AJANKALASTUKSESSA SUUREMMAT, KUIN LOHEN AMMATTIKALASTUKSESSA. TUOTANTOVAIKUTUKSET OVAT JO NYKYISELLÄÄN SELVÄSTI VAPAA- AJANKALASTUKSESSA SUUREMMAT, KUIN LOHEN AMMATTIKALASTUKSESSA. MITÄ NE VOISIVAT OLLA, JOS HOMMASTA USKALLETTAISIIN TEHDÄ TODELLISTA LIIKETOIMINTAA. JOS KAIKKI LOHI PYYDETTÄISIINKIN JOESTA? MITÄ NE VOISIVAT OLLA, JOS HOMMASTA USKALLETTAISIIN TEHDÄ TODELLISTA LIIKETOIMINTAA. JOS KAIKKI LOHI PYYDETTÄISIINKIN JOESTA?

JOS KAIKKI LOHI PYYDETTÄISIINKIN JOESTA VALTAVA MENESTYSTEKIJÄ LAPILLE VALTAVA MENESTYSTEKIJÄ LAPILLE KALASTUSMATKAILU NOSTAISI SELKÄNSÄ SUORAKSI KALASTUSMATKAILU NOSTAISI SELKÄNSÄ SUORAKSI USKALLETTAISIIN MARKKINOIDA USKALLETTAISIIN MARKKINOIDA KEHITYSTOIMINTA JA INVESTOINNIT LÄHTISIVÄT LIIKKEELLE KEHITYSTOIMINTA JA INVESTOINNIT LÄHTISIVÄT LIIKKEELLE HEIKKOJEN JOKIEN KANNAT VOISIVAT ELPYÄ HEIKKOJEN JOKIEN KANNAT VOISIVAT ELPYÄ LOHEN KOKONAISSAALIS KASVAISI LOHEN KOKONAISSAALIS KASVAISI KANSA EI KUOLISIKAAN NÄLKÄÄN KANSA EI KUOLISIKAAN NÄLKÄÄN

JOS KAIKKI LOHI PYYDETTÄISIINKIN JOESTA SUOMEN VALTIO SÄÄSTÄISI RAHAA SUOMEN VALTIO SÄÄSTÄISI RAHAA HALLINTO KEVENISI, EI LOHIASETUKSIA … HALLINTO KEVENISI, EI LOHIASETUKSIA … EI HYLKEENSIETOPALKKIOITA … EI HYLKEENSIETOPALKKIOITA … MIKSI TUTKIMUS EI OTA HUOMIOON TÄTÄ SKENAARIOTA ? MIKSI TUTKIMUS EI OTA HUOMIOON TÄTÄ SKENAARIOTA ? LOHEN VILJELY ON TURHAA !! LOHEN VILJELY ON TURHAA !!

TUTKIMUKSESTA YLEISESTI LAINAUS SIVULTA 8: ”Ammattimaisesti kalastetun lohisaaliin arvo oli noin 1,15 miljoonaa euroa. Vapaa-ajan kalastuksen arvoksi voidaan estimoida Tornionjoen kalasaaliin ja rahankäytön pohjalta 6,9 miljoonaa euroa (lohen kilohinta noin 98 €). Ongelmana tällaisessa arviossa on se, että toisessa tarkastellaan välituotetta ja toisessa lopputuotetta.” LAINAUS SIVULTA 8: ”Ammattimaisesti kalastetun lohisaaliin arvo oli noin 1,15 miljoonaa euroa. Vapaa-ajan kalastuksen arvoksi voidaan estimoida Tornionjoen kalasaaliin ja rahankäytön pohjalta 6,9 miljoonaa euroa (lohen kilohinta noin 98 €). Ongelmana tällaisessa arviossa on se, että toisessa tarkastellaan välituotetta ja toisessa lopputuotetta.”

jatkoa Edellä mainittujen lukujen ero on kuusinkertainen. Joku voisi ilkeästi sanoa, että koko tutkimuksen tarkoitus on ollut todistaa asetelma käänteiseksi. Edellä mainittujen lukujen ero on kuusinkertainen. Joku voisi ilkeästi sanoa, että koko tutkimuksen tarkoitus on ollut todistaa asetelma käänteiseksi. Kieltämättä tutkimus herättää paljon kysymyksiä Kieltämättä tutkimus herättää paljon kysymyksiä

NIITÄ KYSYMYKSIÄ Tutkimus on tehty muutostilanteessa ajoverkkokalastuksen päättymisen jälkeen Tutkimus on tehty muutostilanteessa ajoverkkokalastuksen päättymisen jälkeen Uutta ja vanhaa tietoa on sekaisin vrt. s.20 Uutta ja vanhaa tietoa on sekaisin vrt. s.20 Tutkimus olettaa, että kaikki avomerisaalis tulee rannikkokalastajille? Tutkimus olettaa, että kaikki avomerisaalis tulee rannikkokalastajille? Miksi muun kalan pyytäjät lasketaan mukaan ja heidän muu saaliinsa kuin lohi ??? Miksi muun kalan pyytäjät lasketaan mukaan ja heidän muu saaliinsa kuin lohi ??? Miksi kalastusmatkailuyrittäjän muuta toimintaa ei lasketa mukaan vastaavasti, kuten muut kalalajit, koskenlaskut, metsästys jne.??? Miksi kalastusmatkailuyrittäjän muuta toimintaa ei lasketa mukaan vastaavasti, kuten muut kalalajit, koskenlaskut, metsästys jne.???

Kysymyksiä edelleen Lohen arvoa laskettaessa on tehty olettamuksia toisensa päälle s.13 Lohen arvoa laskettaessa on tehty olettamuksia toisensa päälle s.13 Hinta-arviot eivät vastaa sitä käytännön tilannetta, mikä vallitsee kaupoissa Hinta-arviot eivät vastaa sitä käytännön tilannetta, mikä vallitsee kaupoissa Miksi hintoihin ei ole otettu rehellisesti kaupan hintoja, vaan on kehitetty suoramyyntihinnoista eri kertoimilla johdettuja teoreettisia lukuja?? Miksi hintoihin ei ole otettu rehellisesti kaupan hintoja, vaan on kehitetty suoramyyntihinnoista eri kertoimilla johdettuja teoreettisia lukuja??

Lohiasetusmuistio 2008 Taimen laskettiin loheksi ja pyydettiin lohenpyynnin sivusaaliina Taimen laskettiin loheksi ja pyydettiin lohenpyynnin sivusaaliina Kuha ei ollut rannikkokalastajien saalis. Nyt taas on. Miksihän? Kuha ei ollut rannikkokalastajien saalis. Nyt taas on. Miksihän? Lohenkalastuksella oli merkitystä sadalle kalastajalle. Nyt lohen kalastajia onkin 169 kpl.? Lohenkalastuksella oli merkitystä sadalle kalastajalle. Nyt lohen kalastajia onkin 169 kpl.?

IKUINEN ITKUVIRSI Niin lohiasetusmuistiossa kuin tässäkin tutkimuksessa aikasäätelyn todetaan heikentävän lohenkalastuksen kannattavuutta s.4 Niin lohiasetusmuistiossa kuin tässäkin tutkimuksessa aikasäätelyn todetaan heikentävän lohenkalastuksen kannattavuutta s.4 Minkä verran olisi pyydettävää, ja montako pyytäjää olisi jäljellä jos rajoituksia ei olisi ollut? Minkä verran olisi pyydettävää, ja montako pyytäjää olisi jäljellä jos rajoituksia ei olisi ollut? Aikarajoitukset, aiemmin uittokin ovat vääristäneet lohikantaa. Vain varhaiset nousijat ovat selvinneet Aikarajoitukset, aiemmin uittokin ovat vääristäneet lohikantaa. Vain varhaiset nousijat ovat selvinneet

VTV VTV esitti viime vuonna lohenkalastuksen luvanvaraistamista todellisille ammattikalastajille sekä virkistyskalastajien osuuden lisäämistä lohisaaliista. VTV esitti viime vuonna lohenkalastuksen luvanvaraistamista todellisille ammattikalastajille sekä virkistyskalastajien osuuden lisäämistä lohisaaliista.