Kuolemantuomio Tehnyt: Ida Vierimaa 2A.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Helluntailaisuus.
Sademetsistä palmuöljyplantaaseille Norman Jiwan tarina Indonesiasta 1.Pohdi, miten Norman Jiwan elämässä näkyvät ekologisen velan vaikutukset? 2.Mitä.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Pikkupoika kysyi isältään...
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Noitavainot.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Finaalinen lauseenvastike
Mittaus ja etuliitteet
Romantiikan aikakausi
Augusto Boal Sorrettujen teatteri.
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Raamatun tekstien valossa.VKR.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
LIETTUA LIETUVA.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
*) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat 1994–2014, syyskuu Yleisimmät.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI   Ensimmäinen etappi
Perintö ja testamentti – yhteenvetoja:
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
PYHIINVAELLUS VOIDELTUA SEURATEN
Valittu kansa – Israel vai me?
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Teräväpiirtotekniikka Jussi Koskela Santeri Lehtonen IT-06.
Pyhiinvaellus Lainkuuliaisesta kansalaisesta Jumalan lapseksi
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
Hakkerointi.
Syytön tuomittavana Matt. 27: 11 – 31 Mikko Haapasaari.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kahdeksas etappi
ORAVA.
Matti Urhonen & Antti Kohtala TTE4SN Opiskelijan etiikka ja moraali Onko sitä?
Kauppakamarien Venäjä –kysely jäsenyrityksille 2015 – Helsingin seudun kauppakamarin tuloksia Kaikkien kauppakamarien jäsenyrityksien kyselyyn vastasi.
Neoliittinen vallankumous ja korkeakulttuurien synty
Pinon ylivuodon estäminen Mikko Toivonen & Antti Mattila.
ANGLO-AMERIKKA.
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
E PÄILYS Kuvakäsikirjoitus. ENSIMMÄINEN RUUTU Kuvataan hautausmaata Seattlessa, puhekuplassa lukee ”Seattlessa on murha- aalto.”
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
Kuinka monenteen diaan asti pysyt perässä? Koita sanoa ääneen monennessako diassa olet ja minkä värinen sen tausta on. Jos sinulla on kaveri vieressä,
Porin Yksikkö / Elektroniikkatuotanto Tanja Jokinen 1ELEP-1210 Elektroniikan peruskurssi ELEP-1210 ELEKTRONIIKAN PERUSKURSSI 5 op Kevät 2006.
KIVIHIILEN KORVAAMINEN ENERGIAN TUOTANNOSSA
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Miten meidän tulee toimia?
Viisaus- eli opetuskirjat
Raamattu Ja mitä se sisältää. Mikä on Raamattu? Rautalangasta väännettynä: Raamattu on kristittyjen pyhä kirja kuten Koraani on muslimien pyhä kirja Tarkoituksena.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kahdeksastoista etappi
Syyllisyys ja häpeä. Askel 5 syyllisyys ja häpeä Tavoitteet: Ymmärtää syyllisyys ja häpeä ja niiden välinen ero Tutkia kuinka vastaamme näihin tunteisiin.
JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2.
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
MITÄ MORAALITEORIAA ITSE EDUSTAT? Luku 7  Opetusvinkki 1.
UUSI ASIA, UUSI NIMITYS.
6 MORAALIN PAIKKA JA MERKITYS
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen.
KUOLEMANTUOMIO s
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
Luku 15 – Vanhan testamentin syntymaailma
VANHA TESTAMENTTI PROFEETTAKIRJAT.
Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen.
Esityksen transkriptio:

Kuolemantuomio Tehnyt: Ida Vierimaa 2A

Yleistä: Tuomitun rankaiseminen kuolemalla eri teloitus keinoin Yleisimmillään 1700-lukuun asti Syitä: murha, petos, homous Nykyään lakkautettu lähes kaikissa maissa ja vastustus äänekästä Etyj:n jäsenvaltioista (55) vain kolme (Uzbekistan, Valko-venäjä ja Yhdysvallat) sallii EU sanoo olevansa aina kuolemantuomiota vastaan Eniten Kiinassa Iranissa Koreassa Yhdysvalloissa Saudi-Arabiassa Kuolemantuomioiden tilastoitu lukumäärä epäluotettava

Menetelmät Historiallisia keinoja: Hevosilla repiminen Roviolla polttaminen Kivitys Teilaaminen Ristiinnaulitseminen Hirttäminen Mestaus Nykyään käytössä: Kaasukammio Myrkkyruiskeet Ampuminen Sähkötuoli Kivittäminen

Puolesta Raha Vankilaolot Yhteiskunnalle vain haitaksi Raamatussa sallittu tietyissä tilanteissa Uuden testamentin mukaan kuolema on synnin palkka

Vastaan Tuomiot epäoikeudenmukaisia Nigeriassa korruptio Lähi-idän ”Diyya-järjestelmä” Ei vähennä rikollisuutta Raamattu: ”Älä tapa” (Juutl. ”Älä murhaa”) Kohdistuu köyhiin ja vähemmistöihin Syyllisyys epävarma Päätöksen peruuttamattomuus Vastaan

»Jos joku vahingoittaa toista, niin että tämä kuolee, häntä rangaistakoon kuolemalla. » (2. Moos. 21:12) »Jos joku kiroaa isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla. » (2. Moos. 21:17) »Noitanaisen älä anna elää. » (2. Moos. 22:18) »Se, joka pilkkaa Herran nimeä, surmattakoon. Kansa kivittäköön hänet kuoliaaksi, olipa hän maahan muuttanut siirtolainen tai syntyperäinen israelilainen. Hänet surmattakoon, koska hän on pilkannut Herran nimeä.» (3. Moos. 24:16) ”Älä tapa” Raamattu 10 käskyä Raamatussa

Lähteet: http://koulut.tampere.fi/ristinarkku/uskontonettiet/yrauskohtml/etiikka/yhtkunta/ktuomio.htm http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuolemanrangaistus http://www.amnesty.fi/tietoa-meista/amnestyn-teemat/kuolemanrangaistus http://www.amnesty.fi/tietoa-meista/amnestyn-teemat/kuolemanrangaistus/kuolemanrangaistus-kohdistuu-koyhiin-ja-vahemmistoihin http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta-09-01-kuol.html http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuolemantuomio_Raamatussa