Verkostoforum 6.9.2007 Yhteenveto. Verkostoforum-teemanamme oli tänä vuonna ONNELLISUUS. ”Mistä onnellisuus kumpuaa” kysyi Kyllikki Pankakoski avauksessaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
Jumalan kanssa.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Ajatuksia elämästä..
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
10 vinkkiä voimaantumiseen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Mitä ne ovat? Mitkä arvot ovat minulle tärkeitä?
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Preppaus ENA 4.
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Rakkaat ystäväni!.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Norssi ja Varis juttusilla
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
NAISEN ITSETUNTO.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Avaimia itsensä valmentamiseen
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Aivomyrsky ja unelmien leikkipuisto
Valmentajana kehittyminen
Ratkaisukeskeisen psykoterapian ihmiskäsitys
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
Kielivalinnat 2. luokalla
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Sosiaalinen syrjäytyminen
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
LUOKAN SÄÄNNÖT 3.b. 1.EI SAA KIUSATA 2. PITÄÄ ANTAA TYÖRAUHA.
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Hyvän elämän tekijöitä
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Solmu vai rusetti – kommentteja Kelan dokumentista
Esityksen transkriptio:

Verkostoforum Yhteenveto

Verkostoforum-teemanamme oli tänä vuonna ONNELLISUUS. ”Mistä onnellisuus kumpuaa” kysyi Kyllikki Pankakoski avauksessaan. Siihen saimme päivän aikana monia vastauksia, mutta olivatko ne riittäviä? Mikä riittää onnellisuuteen! Väliaikojen keskusteluissa onnellisuutta etsittiin perheestä, työstä, liikunnasta, kesämökiltä, terveydestä, ystävistä. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että Suomi on yksi onnellisimmista kansakunnista, mutta miksi meillä on samalla niin paljon masennusta ja väkivaltaa. Useat filosofit ja tutkijat, aina antiikin ajoista, ovat pyrkineet määrittelemään onnellisuutta. Yksi määritelmistä on psykologi David Mayersin; Onnellisuus on läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää. Yleensä ihmiset myöntävät, että onnellisuus on jotakin pientä ja arkista. Onnessa on myös jotakin hyvin arvoituksellista ja pakenevaa. Monet viisaat ovat sanoneet, että mitä enemmän onnea suoraan tavoittelee, sitä varmemmin se pakenee. Ihmisen hyvän elämän kannalta tämä on melkoinen haaste. Mitä sitten kannattaa elämässä tavoitella, jos ei onnea?

Puhujat; Verkostoforum toimitusjohtaja Marina Vahtola, Bauhaus Mariana käsitteli puheenvuorossaan taloudellista onnea. Hän totesi, että ” taloudellinen onni löytyy silloin, kun ihmiselle jää tilaa” ja hän painotti vahvasti positiivista, yksilöllistä itsekkyyttä - työ ei saa olla koko elämä. anna asioille aikaa elä tätä päivää tee tietoisia valintoja älä tee uhrauksia hae odotusten ja kokemusten tasapainoa arvota itsesi useassa eri ympäristössä pyri varmistamaan odotusten ja kokemusten tasapaino Talous ei ole valinta onnellisuuteen, mutta se luo perustaa onnellisuudelle.

Puhujat; Verkostoforum toimittaja Pirjo Kauppinen Pirjon vahva viesti yksilön onnellisuuteen lähti tosiasioiden hyväksymisestä, positiivisesta suhtautumisesta asioihin, peräänantamattomuudesta ja ratkaisujen etsinnästä mahdottomiltakin tuntuviin asioihin. olemme korvaamattomia - tunnista missä norsua ei voi syödä kerrallaan tavoitteen kautta unelmaan meillä on lupa tunteille rakasta itse itseäsi kutvehtiminen (Pentti Saarikoski) jokaiseen asiaan voi suhtautua kuin palloon (rajaton määrä kosketuspintoja) elämä on spiraali Älä ajattele, mitä minulta puuttuu, vaan mitä minulla vielä on!

Puhujat; Verkostoforum prof. Juhani Juntunen, Etera Juhani edusti aivotutkimusta ja todisti, että onnellisuus on aivoissa ja se on vain lyhytkestoinen tapahtuma. ”liiallisen informaation oireyhtymä” - uusi sairaus johtajien aivot säätelevät johdettavien aivoja ikääntyminen; ei voi vaikuttaa, vanheneminen; voi vaikuttaa tarvitsemme unta, koska aivomme tarvitsevat unta vanhat aivot ovat paremmat kuin nuoret aivot, koska pystyvät käsittelemään monimutkaisempia kokonaisuuksia Aivot ovat herkkä lihas, joten Käytä aivojasi Suojaa aivojasi Säästä aivojasi Hoida aivojasi

Puhujat; Verkostoforum KTT Kari Nars Kari todisti, että raha ei tee onnelliseksi, mutta liian vähänkään rahaa ei saisi olla. - rahan kannustearvo nousee vain vähän varallisuuden lisääntyessä perheellinen ihminen on tyytymättömin silloin, kun on koulu- ja teini- ikäiset lapset Suomessa on korkea onnellisuusmuuri (Eino Leino oli väärässä; kell onni on se onnen kätkeköön) vertailu ”alaspäin” tuo tyydytystä, vertailu ”ylöspäin” ahdistusta ja harmia Vaikka reaaliansiot ovat länsimaissa kohonneet voimakkaasti ja ihmiset ovat olleet vakuuttuneita siitä, että taloudellinen hyvinvointi lisää myös muuta hyvinvointia, niin ei ole valitettavasti käynyt. Suomessakin julkaistuista asennetutkimuksista voi lukea, että onnen tunne on vähentynyt tai parhaassa tapauksessa vain polkenut paikallaan. Entistä suuremmalla rahalla onkin saatu yhä vähemmän onnea.

Mistä onnellisuus kumpuaa? Marina ; talous kunnossa Pirjo; rakasta itseäsi Juhani; terveet aivot Kari; ei ainakaan iso raha