Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LUJAA LAATUA??.
Advertisements

Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
LUONNONLÄHEISTÄ PALVELUASUMISTA
VALMISTUMISJUHLAT Ideointi (Kuka/ketkä tekevät) => Synopsis
Power Cup - Maailman suurin juniorilentopalloturnaus Power Cup kerää yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet.
Unitutkimus.
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN
Shuffle reagointi Luetunymmär- täminen ymmärtäminen palaute itsearvio kuullun- rakenne- ja sanasto OSAT: lisätietoa Opi oppimaan lisätehtäviävälitodistus.
Perheiden ruokailu ennen ja nyt – lapsen kasvaminen omaan ruokakulttuuriin Jyväskylä
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
PARTITIIVIpartitiivin yksikkömonikko kalaakaloja tomaattiatomaatteja leipääleipiä hampurilaistahampurilaisia suklaatasuklaita.
Italia Iina, Satu, Paula.
Kappale 9 Suurimmat väestökeskittymät: Pohjois-Amerikan itärannikko
Italia.
Suolakalasta sushiin Kala suomalaisessa ruokakulttuurissa Jaakko Nuutila Ruokakulttuuriasiamies, ETM, CMC.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
Ympäristö on puoli ruokaa Ikäihmisten kuntoutumista tukevat hoito- ja toimintaympäristöt hanke 2006 – 2008 Ikäihmisen hyvä elämä – ympäristön merkitys.
VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI
ATEENA.
Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
ITALIAVAIHTO Syksy Matkan aikataulut: SAAPUMINEN (to ): Italialaiset saapuvat Helsinki-Vantaalle Bussikuljetus Jyväskylään koululle.
VÄISÄLÄNSAAREN HISTORIAA
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimakello. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimakello  Woimakello kertoo millainen on hyvä päivän ateriarytmi  Woimakellon.
Lapin yläkouluakatemia Ravitsemus © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.
Kiinalainen keittiö.
Marianne Niinimäki Sairaaloiden ja laitosten perusruoka noudattaa sosiaali- ja terveysministeriön ravitsemushoito- ja ruokailusuositusta  hajautettu.
Lauseet.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Nimi:tuomas Luokka: 7b Päivämäärä:
RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1
NUPPA-TALON VIIKKO 21 ! Viranomaispalvelut 8-16 ! Aamupala 9.30
Afrikkalainen kulttuuri
Nimi: Taru Tuominen Luokka: 7B Päivämäärä:
Suomi 1B Torstai
Suomi 1B 26. Helmikuuta 2016 Kalevalan päivä
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
YHDISTYKSEN PIKKUJOULUT PUOLISOINEEN KLO alkaen
Nimi: Neea Marttiin Luokka: 7B Päivämäärä:
Suomi 2A 2. tunti.
Nimi: Aino-Lotta Vuori Luokka: 7B Päivämäärä:
Nimi: Luokka: Päivämäärä:
JALAVA.
Nimi: Elsa Lindholm Luokka: 7B Päivämäärä:
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
KOTITALOUS VALINNAINEN / LISÄKURSSI
Pingu Poissa kotoa.
Nimi: Netta Luokka: 7B Päivämäärä:
Ruokaoppia.
Elisa Kurittu Haaga-Helia amk
Voimaa arkeen II Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
[yellow tail] Pinot Grigio
J.P. Chenet Sparkling Rosé Demi Sec
Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry
Voimaa arkeen II Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
Voimaa arkeen II Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
[yellow tail] Merlot Tuotetiedot Tuottaja: Casella Wines Maa: Australia Alue: South Eastern Australia Alkoholiprosentti: 14% Rypaletyyppi: Merlot %, Sokeripitoisuus:
Esityksen transkriptio:

Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa. Takana on monivaihteinen historia, joka on vaikuttanut kansalaisiin kuin maan monipuoliseen ruokaperinteeseen Italialainen keittiö on antanut vaikutteita monien muiden maiden keittiöihin. Ruoan merkitys italialaisessa kulttuurissa on tärkeä. Koska Italia ulottuu pitkälle pohjoisesta etelään, eri alueiden ilmasto vaikuttaa selvästi paikallisiin ruokalajeihin. Italia voidaankin jakaa kahdeksaan kulinaristiseen alueeseen. Rannikkoseuduilla syödään kalaa ja muita meren antimia, paitsi Ligurian seudulla, jossa syödään enemmän yrttejä ja vihreitä kasviksia, johtuen kalan vähyydestä seudun rannikolla. Italia on tunnettu pizzoista.

Ruokailu Italialainen ruokailurytmi poikkeaa pohjoiseurooppalaisesta ruokailurytmistä. Aamupalan äärellä ei vietetä pitkää tovia, vaan italialaiset juovat aamukahvinsa nopeasti usein kahvilassa matkalla töihin. Kahvin - espresson tai cappuccinon - seurana on joko keksejä tai korkeintaan voisarvi. Lounas syödään aikaisintaan kello 13, usein myöhemmin. Illallinen nautitaan sananmukaisesti vasta illalla: ruokailua ei yleensä aloiteta ennen kello 19.30. On tavallista, että illallista ryhdytään tarjoilemaan lähempänä iltayhdeksää. Illallinen on tärkeä yhteenkokoontumishetki, johon kuuluu olennaisena osana seurustelu perheen tai ystävien kanssa

Ruokalajit Italiassa syödään etenkin päivällisellä useita ruokalajeja, jolloin ateriointi kestää useita tunteja. Täydelliseen italialaiseen ateriaan sisältyy aperitiivijuoma, alkupalat, alkuruoka, jälkiruokasekä ruoan sulattelua helpottamaan tarkoitettu alkoholijuoma. Pitkän kaavan mukaan ruokaillaan erityisesti viikonloppuisin ja juhlissa, mutta italialaiset voivat nauttia useampia ruokalajeja myös tavallisena arki-iltana.

Tekijät Antton Aleksi