Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Kotiseutumme luontoa.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Ylöjärven kierros Tervetuloa virtuaaliselle kierrokselle Ylöjärvelle! Valitse kartasta haluamasi kohde tai käy nähtävyydet läpi yksi kerrallaan. Ylöjärven.
L i i k u n t a. Tästä on kyse! Meillä ei ollut Playstationia, Nintendoa tai X-boxia, ei ainuttakaan TV-peliä, ei 99 TV-kanavaa, ei surround- soundia,
Good Karma = Hyviä Seurauksia
LUJAA LAATUA??.
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Jumalan kanssa.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Hyvä ystävä, En tänä Jouluna ole lähettänyt kortteja, kuten viime Jouluna. Ajattelin muistaa sinua yhdessä monen muun kanssa hieman henkilökohtaisemmalla.
Annie Proulx, kertomuksia Wyomingista
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi T eema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 2: Kotiseudun.
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 3: Olympialaiset.
Antiikin Kreikan arvoituksia Klikkaa minua, niin aloitetaan!
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
PINSIÖ-SEURAN NUORISOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Nuorisojaosto järjesti vuoden aikana monenlaista toimintaa lapsille ja lapsiperheille. Nuorisojaoston.
©Tampereen kaupunki 1 Harrastava iltapäivä -toiminta (Hip) Kysely oppilaille kevät 2009 Hankekoordinaattori Leena Tiainen Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
NAISEN ITSETUNTO.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Minna Saarenpää, Tiia Virtanen, Riikka Trygg, Pauliina Kielinen
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Nuori tyttö, joka syö omenaa
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Kertausta tärkeimmistä asioista
Neitsyt Maria.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Vanhoja tekstitaidon yo-kokeita
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
H U L I P I V S U L A S I V I L Ä V Ä E K S A
Hyvää elämää maaseudulla
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Salibandy.
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Televisiot.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Lukiossa on tärkeää saada hyviä arvosanoja.
Joka vai mikä? - Kas siinäpä pulma.
Reggio Emilia REGGIOLAISUUDEN TAUSTAA Reggio Emilian kaupunki sijaitsee Romagnan maakunnassa, Pohjois-Italiassa. Kyläläiset rakensivat lapsille ensimmäisen.
talven hauska ulkopeli meille kaikille
Ryhmätoivetyökalu tutuksi
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu
Jumala Luku 1 – Motivointi 1.
Esityksen transkriptio:

Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset ja -muistot

Kemistä kotoisin oleva Terhi kertoo: ”Lapsuuteni 1950-luvulla elettiin vielä ”vanhaa hyvää aikaa”. Asuimme turvallisella puunjalostustehtaan lähellä olevalla asuinalueella, jossa kaikki tunsivat toisensa. Isät ja joillakin äiditkin olivat töissä samassa yhtiössä tai sen läheisissä palveluissa. Lapsia oli paljon, suuri ikäluokka oli muutaman vuoden minua vanhempaa.” Motivointi ja valmistautuminen

”Ihan vieressä oli yhtiön rakentama tenniskenttä, vihreäpohjainen sementtikenttä. Siinä oli kaksi pelikenttää ja aivan talomme vieressä, toisen kentän päässä oli puinen taulu, johon saattoi käydä yksinkin lyömässä tennispalloa, ellei ollut pelikaveria. Melkein mailankorkuisina lapset pääsivät kokeilemaan tennistä ja monenlaisia kilpailuja kentillä järjestettiin kesäaikana. Kyseiset tenniskentät ovat vieläkin samalla paikalla ja ovat edelleen käytössä ja hyvin hoidettuja, kun taas monissa muissa paikoissa entiset tenniskentät ovat ruohottuneita tai muuten rempallaan.” Motivointi ja valmistautuminen

”Talviurheilupaikkana oli läheisen yhtiön paloaseman viereinen luistelukenttä, paloaseman miehet sen jäädyttivät ja siellä vietettiin talvisin aikaa tuntikausia päivässä. Kotikaupungissani ei edes televisio näkynyt ennen 60-lukua ja silloinkin vain Ruotsin tv, joten luistinradalla maltettiin viettää aikaa. Pojat pelasivat jääpalloa ja -kiekkoa, tytöt luistelivat muuten vaan ja monesti myös yhdessä leikittiin Mustaa miestä.” Motivointi ja valmistautuminen

”Hiihtäminen läheisillä pelloilla ja metsissä oli myös tärkeää, tein parille nuoremmalle kaverilleni hiihtovihkot ja kun kävimme kiertämässä tietyn lenkin pellolla, he saivat vihkoonsa merkinnän ja jonkin kuvan. Hiihtokilometrejä siinä kertyi oikein mukavasti.” Motivointi ja valmistautuminen Millaisia ovat sinun liikuntapaikkamuistosi?

Tiedonhakutehtävä Kysele vanhemmiltasi tai isovanhemmiltasi heidän liikuntamuistojaan tai käy katsomassa entisajan liikunnasta kertovia videoita osoitteessa /kunnon-kulttuuriymparistot/tuki-ja- lisamateriaali/motivointi/motivointilinkkeja/ Vertaa kuulemiasi/näkemiäsi muistoja omiin kokemuksiisi. Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä löydät? Motivointi ja valmistautuminen