Strategiasta toiminnaksi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Kymenlaakson Martat ry:n syyskokous
Toiminnantilastointi
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Toimintavuoden 2011 keskeiset toiminnot. Epilepsialiiton strategia vuoteen 2010 • Avoin suhtautuminen epilepsiaan ja sen monimuotoisuuteen • Laadukas.
Marttaliiton terveiset
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta –hanke Helsinki Kunnallinen järjestöstrategia/- järjestöohjelma.
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
SKAL PAIKALLISYHDISTYSKANSIO Järjestöpäivä Oik. yo. Inka Saarvio.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
1. varapresidenttien koulutus
Yhdistyksen markkinointi
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
TTL Sosiaalisessa mediassa
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Innostu vapaaehtoistoiminnasta Studia Generalia Helena Puhakka-Tarvainen.
TOIMINNAN PAINOPISTEET 2014 JYTYLIITTO ITÄ-SUOMI ALUEHALLITUS, Liite 2.
Varhaiskasvatuspalveluiden kehittämissuunnitelma Varhaiskasvatuspalveluiden visio Varhaiskasvatuksesta hyvä alku lapsen kasvulle, kehitykselle.
Strategiset tavoitteet Käytämme monipuolisesti ammattiyhdistystoiminnan keinoja jäsenten asioiden ajamiseen. Vaikutamme luottamusmiesjärjestelmän toimivuuden.
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Toimintasuunnitelma 2016 Vuosikokous
KOTOUTUMINEN, TURVAPAIKANHAKIJAT JA MARTAT Uudenmaan Marttojen vapaaehtoiskoulutus
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Käsityötoiminta 2017.
Täydennyskoulutus Tuoteturvallisuus ja työura ruoka-alalla
VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSPÄIVÄ
Uudenmaan martat Vapaaehtoisten päivä
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Ryhmä 1 Yksilönäkökulma, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus - Sähköinen työkirja
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
UUDENMAAN MARTAT TOIMintakatsaus 2018
TOIMINNAN TILASTOINTI
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos 2019
Marttayhdistyksen vuosikello
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos
Esityksen transkriptio:

Strategiasta toiminnaksi 3.4.2017 Strategiasta toiminnaksi Uudenmaan Marttojen pj-sihteeri-neuvottelupäivä 23.3.2013 Puheenjohtaja Tanja Rantanen

Henkilövaihdoksia piirissä Maria King siirtyi kokonaan Helsingin yliopistoon kouluttamaan tulevia kotitalousopettajia/kasvatustieteen maistereita 1.4.2013 aloittaa uusi toiminnanjohtaja Pirkko Haikkala 53-vuotias agronomi pitkä työura ruokaketjua lähellä olevissa järjestöissä ja yrityksissä sekä yrittäjänä työskennellyt mm. MTK:ssa, Pro Agria Keski-Suomessa, Finfoodissa ja Cultorissa Anne Lempinen siirtyy järjestöpäälliköksi 1.4.2013

Piirin jäsenmäärä vahvassa nousussa

Uudellamaalla 3 uutta jäsentä / päivä Marttoja Suomessa 45 600, Uudellamaalla 7 500 Viime vuonna Uudellamaalla uusia jäseniä liittyi 1050 erosi tai erotettiin 808 jäsenmäärän nettokasvu 242 Uudellamaalla jäsenmäärä kasvaa nopeimmin koko Suomessa, mutta myös vaihtuvuus suurta!

Yhdistyksistä puolet pääkaupunkiseudulla

Strategia – mikä mahdollisuus yhdessä!

Strategiatyön taustaa Taustalla Marttaliiton strategia (valmistui 2011) Uudenmaan Marttojen strategia tehtiin viime vuonna ja esiteltiin syyskokouksessa marraskuussa 2012 Strategia löytyy piirin nettisivuilta Strategiatyö on jatkuva prosessi Piiri kannustaa myös yhdistyksiä pohtimaan strategisia linjauksia

”Arvot ovat järjestön sielu; strategia järjestön ruumiillistuma.”

Missio Kotien ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja arjen hallinta Visio Marttajärjestö on jäsenmäärältään kasvava ja ajassa elävä kotitalousneuvontajärjestö, joka edistää kotien ja perheiden toimivaa ja kestävää arkea. Järjestö on näkyvä vaikuttaja ja osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun. - Martoissa on arjen mahdollisuus Arvot Avoimuus Rohkeasti oma itsensä Valintoja kestävään arkeen Onnistumisen ja oppimisen iloa Tehdään yhdessä

Kotitalousneuvonta on piirin ydintehtävä Neuvonta on tarkoitettu kaikille. Neuvonta on temaattista ja vuodenaikojen mukaista. Piirin neuvojat ovat arvostettuja asiantuntijoita ja alansa edelläkävijöitä. Yhteistyötä marttayhdistysten, muiden järjestöjen ja yritysten kanssa lisätään Vaikuttavuuden kasvattaminen ja rahoituspohjan turvaaminen

Järjestötyö palvelee yhdistyksiä ja marttoja Tavoitteena hyvinvoivat yhdistykset, joiden toiminta on kaikille avointa, erilaisuuden hyväksyvää ja tasapuolista. Kehitetään vertaismarttatoimintaa Kannustetaan marttayhdistyksiä yhteistyöhön. Koulutuksia tarpeen mukaan. Tavoitteena jäsenmäärän hallittu kasvu.

Vertaismarttatoiminta on yhdistysten vapaaehtoinen tukihenkilö, vertaistuki yhdistyksille on yhteyshenkilö yhdistyksen ja piirin välillä ja toteuttaa yhdessä piirin kanssa sovittuja asioita neuvoo, ohjaa ja opastaa nimettyjä yhdistyksiä tuo vinkkejä toiminnan suunniteluun ja toimintaan Uudenmaan vertaismartoille järjestetään tapaaminen alkusyksystä Vertaismartat mukana myös alueellisessa yhteistyössä

Viestinnän keskeiset tavoitteet Viestintä on kohderyhmälähtöistä, suunnitelmallista, monikanavaista ja kattavaa. Marttaliiton, piirin ja yhdistysten viestintä muodostavat kokonaisuuden, jossa jokaisen tason rooli on tärkeä. Viestintä tukee ydintehtäviä eli kotitalousneuvontaa ja järjestötyötä Lähtökohtana avoimuus

Vapaaehtoistoiminta martoissa ” Ammatillisuus ja vapaaehtoistoiminta sekä harrastustoiminta tukevat ja täydentävät toisiaan.”

HARRASTUS- VS. VAPAAEHTOISTOIMINTA Harrastustoimintamarttailu on aktiivista ja monipuolista marttatoimintaa. Marttailu on Yhdessä tekemistä Elämyksiä Oppimisen iloa Vertaisuutta Vapaaehtoisuutta Vapaaehtoistoimijat mahdollistavat marttailun!

VAPAAEHTOISTOIMINTA MARTOISSA Yhdistystoiminnan hallinto Pj Sihteeri Rahastonhoitaja PR-martta Kummimartta Yhdistystoiminnan tuki Arkistointimartta Reiluttajamartta Talkoomartta Vertaismartta Vertaisrahastonhoitaja Yhdistystoiminnan sisältö Kässämartta Pikkukokkiohjaaja Puutarhamartta Opintomartta Sienimartta

VAPAAEHTOISTOIMINTA MARTOISSA Tapahtuu omasta vapaasta tahdosta. On toimintaa, josta ei makseta rahallista palkkaa. Vapaaehtoisille voidaan tietyissä tehtävissä, erillisen sopimuksen mukaan, maksaa kulukorvausta. Kohdentuu pääsääntöisesti järjestön sisäiseen toimintaan. Toteutetaan kouluttamalla vapaaehtoisia Ei ole ilmainen vaihtoehto eikä uhka palkkatyölle MIKÄ MOTIVOI VAPAAEHTOISTOIMIJAA?

Vapaaehtoistoiminta kohdentuu pääsääntöisesti marttajärjestön varsinaiseen toimintaan. Kolmannelle osapuolelle toteutettavaa vapaaehtoistoimintaa ohjaavat järjestömme arvot ja sisällöt.

Yhdistystoiminnan tilastointia uudistetaan Marttaliitto on uudistamassa toimintatilastoja Jatkossa sähköinen ilmoittaminen Tavoitteena järjestön mittavan vapaaehtoistoiminnan tuominen näkyville; osa toiminnan vaikuttavuuden mittaamista Moni järjestö mittaa vapaaehtoistoiminnan työtunteja Erotetaan harrastaminen ja vapaaehtoistyö

Kotitalousneuvonta ja vapaaehtoistoiminta Mahdollisuus lisätä neuvonnan vaikutuspiiriä

Marttayhdistykset ja kotitalousneuvonta Yhdistysten avulla neuvonnan vaikuttavuutta voidaan kasvattaa Neuvonnan teemat yhdistysten toimintasuunnitelmaan ja marttailtojen aiheiksi Ketjukoulutusten hyödyntäminen Yhdistysten neuvonnalliset tilaisuudet avoimia kaikille, ei vain jäsenille Tilataan tai järjestetään kurssi tai luento lähikouluun tai perhekahvilaan Kauha ja Kukkaro –neuvonnan jalkauttaminen maakuntaan

Hidastamalla hyvinvointiin -teemakampanja 2011-2013 Aiheena 2013: Hyvinvointia luonnosta ja ympäristöstä Neuvonnan vaikuttamisen painopisteet ovat terveyden edistäminen, ympäristön viihtyisyys, ihmisten hyvinvointi ja kestävä kehitys. 4 valtakunnallista teemaviikkoa Huonekasvit Kala Sadonkorjuu Ekosiivous MENNÄÄN eikä meinata

Avoimen neuvonnan teemoja 2013 Huonekasvien hoito (maaliskuu) Kala (huhti-toukokuu) Ekosiivous (marraskuu) Itämeren suojelemiseen liittyvät aiheet: Itämeren ruokavalio Ekosiivous Ekopyykkäys Energiansäästö Eettinen puutarhanhoito Kierrätys

Haluaisiko yhdistyksesi järjestää Kauha ja Kukkaro –luennon? Havaintoesityksiä em. aiheista tarjotaan yhdistyksille MAKSUTTA. Edellytyksenä on tila, jonne mahtuu muitakin kuin oman yhdistyksen jäsenet, sekä tapahtuman avoin markkinointi lähialueella Tavoitteena tulisi olla vähintään 20 kuulijaa Tapahtumat jaetaan hakujärjestyksessä, mutta aluettamme tasapuolisesti kattaen. Piiristä löytyy materiaalia tilaisuuksista tiedottamisen avuksi. Tilaisuudet varataan Tuire Ekholmin kautta.

LOPUKSI Marttajärjestössä kannustetaan oman osaamisen ja voimavarojen käyttöön, elämänkestävään yhdessä oppimiseen sekä yhteisöllisyyteen, joka lisää sosiaalista pääomaa. Yhdessä tekeminen ja oppiminen antaa merkitystä sekä vahvistaa hyvää elämää. Martta haluaa antaa omastaan ja laittaa hyvät oppinsa kiertoon sukupolvien ketjussa.