Koulutus, kulttuuri, taide ja valtion kotouttamisohjelma Marjo Mäenpää Opetus- ja kulttuuriministeriö FARO ry. seminaari 25.10.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

Suomen valtion kotouttamisohjelma Hallituksen painopisteet vuosille
Valtion kotouttamisohjelma. 2 Lähtökohdat Nyt • ulkomaan kansalaista ( ) Vuonna 2020 •Jo ulkomaan kansalaista Vuonna 2030 •Puoli.
Työhönvalmennuksella työelämään
Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
KANUUNA-SEMINAARI 2012 Kotka, Nuorisotalo Greippi 15 –
TAMPEREEN AIKUISLUKIO: NUORTEN AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN PÄÄTTÖTODISTUKSEN SUORITTAMINEN ETÄOPETUKSENA Perusopetuksen päättötodistus = yhteiskuntapassi.
Monikulttuurisuustaitojen kehittäminen Tornion kouluyhteisössä
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Kaupunginhallitus Kotouttamisohjelman päivitys ohjelma maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
”Siellä minä olen heidän keskellään”
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Kieli- ja kulttuuriryhmien opetus, oppilasmäärät ja resurssi
KULTTUURIT KOHTAAVAT Hannele Juntunen Kristiina Kukkonen
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
MUUTOKSESSA MUKANA Monikulttuurisuushanke 9/2008 – 1/2011 Maaseudun Sivistysliitto Pohjois-Suomen aluekeskus.
TH Osaamisen ja sivistyksen asialla TAITEEN PERUSOPETUS Jorma Kauppinen.
KJT strategia Johtokunta Open
Taidetarjotin -TAPAHTUMA Ajankohta: maaliskuu viikko 12 Missio: Taide kuuluu kaikille Pääkohderyhmä: Potentiaaliset TPO-oppilaat ja heidän vanhempansa.
Turun Kielitivolin koulutusristeily
Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
TEKIJÄNOIKEUDET NYT! Kansallinen digitaalinen kirjasto, sähköisten aineistojen tekijänoikeudet ja saavutettavuus – info- ja keskustelutilaisuus Porin taidemuseo.
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Sivistystoimen tuloskortti 2012
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Apurahapäätösten vertailuperusteet
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
INNOhyvä kulttuuri ja hyvinvointi, KIT-kärkihanke 1 Ongelma: Nuorten työttömyys ja syrjäytyminen Tarve: Nuorten integroiminen ja osallistumisen edistäminen.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Samran Khezri Kieliparlamentti, Helsinki
Kansallinen digitaalinen kirjasto Opetusministeriön kirjastopäivät Minna Karvonen.
Katsaus opetussuunnitelmatyöhön Talous tutuksi 2013 Kristina Kaihari Opetusneuvos.
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Siton turvapaikanhakijoiden palvelujen koordinaatioryhmä Terhi Pippuri, erityissuunnittelija, Sito/esikunta Otaniemen vastaanottokeskus
Kotipuu Anita Novitsky, Monikulttuurisuuden asiantuntija.
Info- ja verkostoitumistilaisuus Sosiaalinen osallisuus koulutuksen ja nuorisotoiminnan avulla (Erasmus+ KA3 haku) Paula Tyrväinen,Sini Piippo.
H ELSINGIN V IERASKOTI RY / PERHETYÖ ASUNNOTTOMIEN PERHEIDEN PARISSA J ÄSENJÄRJESTÖPÄIVÄT I LKON KURSSIKESKUS Perhetyöntekijä Hanna-Mari Pusaa.
Kotka ”Liikuntapommi” uhkaa Suomea Kuva: Petra Boije Julkaistu Ilta Sanomissa http://
Pohjois-Savon kuntien valtionosuudet v Lähde: VM ja ; OKM ja (Suomen Kuntaliitto )
Kansallinen liikuntafoorumi IV 3.– Turku Harri Syväsalmi Pääsihteeri Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry.
Apurahat ja avustukset
Taide- ja kulttuuriavustukset
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
HYVINVOINTI- JA SIVISTYSPALVELUJEN TOIMIALA Kaupunginvaltuusto
Suvaitsevuus ja monikulttuurisuus
Opetus- ja kulttuuritoimen käyttökustannukset v. 2016
Kuntien kulttuuritoiminta lukujen valossa IV: kulttuuritoiminnan kustannukset 24 kaupungissa vuonna 2016 MINNA RUUSUVIRTA
Cultura Yhdistävä tekijä
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
talven hauska ulkopeli meille kaikille
unelmien kotikaupunki – drömmarnas stad
Kunnallisen nuorisotyön Osaamiskeskus Kanuuna
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Esityksen transkriptio:

Koulutus, kulttuuri, taide ja valtion kotouttamisohjelma Marjo Mäenpää Opetus- ja kulttuuriministeriö FARO ry. seminaari

Kulttuuri sekä kulttuuriperintö ja -ympäristö ovat kansallisomaisuuttamme. Vahva identiteetti ja oman kulttuurin ja kulttuuriperinnön tuntemus auttavat ymmärtämään ja arvostamaan myös muita kulttuureita Monikulttuurisuus vahvistaa suomalaisen kulttuurin elinvoimaisuutta

Kotoutuminen on jatkuva, kahdensuuntainen prosessi Edellyttää sitoutumista sekä maahanmuuttajilta että vastaanottavalta yhteiskunnalta. ”Osallistavat toimet”, ”inkluusio-periaate” Kotouttamisen ja kotiutumisen onnistumisen edellytyksenä on että maahanmuuttajat kokevat olevansa  pysyvä,  yhdenvertainen  tervetullut  osa suomalaista yhteiskuntaa.

Koulutus, taide, kulttuuri, liikunta ja nuorisotyö Niiden avulla voidaan luoda  yhteistoimintaa maahanmuuttajien ja pääväestön välille  lisätä maahanmuuttajien osallistumista  helpottaa maahanmuuttajien oman identiteetin, kielen ja kulttuurin säilyttämisessä  kehittää aktiivista kansalaisuutta

Taiteen edistämiskeskus tukee maahanmuuttajataiteilijoiden kotoutumista Suomen taide-elämään sekä suvaitsevaisuutta lisääviä taidehankkeita /stipend/viewStipend/11031

Kirjastot Tuetaan monikulttuurisia palveluja kehittäviä hankkeita. Muun muassa Kuopion seudun kirjastot ja Kajaani ovat kehittäneet laajempia hankkeita, joiden avulla kirjastopalvelut tehdään maahanmuuttajille tutuiksi. Espoon kirjastoissa on panostettu monikulttuuriseen henkilökuntaan ja monipuolisiin, myös maahanmuuttajataustaisia nuoria kiinnostaviin palveluihin. Cello-kirjasto, Elina FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Tapahtumat/_____(22019)

Museot Museoiden vastattava uusien asiakasryhmien odotuksiin ja ottaa huomioon yhteiskunnan muuttuminen toiminnassaan sekä kokoelmiensa kartuttamisessa ja tutkimuksessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Museoviraston kautta myönnettävillä avustuksilla hankkeita, joiden tavoitteena on monikulttuurisuuden edistäminen t/vaihtuvat#miranda

Liikuntaan osallistuminen on maahanmuuttajien suosituin vapaa- ajanharrastus Liikunta

Nuoriso Suomen ulkomaalaisväestö on nuorta. Varsinkin suurimmat kaupungit ovat kehittäneet viime vuosina erityisiä työmenetelmiä maahanmuuttajien parissa tehtävään nuorisotyöhön. Myös osa nuorisojärjestöistä on laatinut ohjelmia maahanmuuttajanuorten osallistumisen parantamiseksi järjestötoimintaan.

Koulutus Maahanmuuttajille järjestettävä perusopetukseen valmistava opetus Tulossa: Maahanmuuttajille ja vieraskielisille järjestettävä lukiokoulutukseen valmistava koulutus SPECIMA- hanke: Maahanmuuttajataustaisten opettajien kelpoisuusvaatimuksiin ja pätevöitymiseen Suomessa

Kiitos Marjo Mäenpää Kulttuuriasianneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan osasto Taideyksikkö МАРЬЕ ̈ МЯЕНПЯА Советник по вопросам культуры Министерство образования и культуры Отдел искусства Ministry of Education and Culture Counsellor for Cultural Affairs Department of Culture, Sport and Youth Policy Division of Art Policy