Stadin Tarhaajien kokemuksia kaupunkimehiläistarhauksesta Kesällä 2012

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

P ERTTI YLÄMÄKI Virolahden ya. H YÖNTEISET Esitykseni aihe on hyönteisten anatomia ja elin tavat. Esittelen myös tunnetuimpia suomalaisia hyönteisiä.
Pölytys tuo laatua lähiruokaan!
Tervetuloa tutustumaan Vuoden Kylään
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
Karhut mehiläistarhojen ongelmana
BI3 KAUPUNKIEKOLOGIA Kaupunki on yllättävän monipuolinen ja lajistoltaan rikas elinympäristö. Monet alun perin vain luonnon biotoopeissa elävät kasvit.
Luonto tarvitsee mehiläisiä Hunaja on ekologinen valinta.
Budjetin ydin •Kaupungin palvelumenoja leikataan milj. € vuodessa •Kaupunki ottaa lainaa kymmenkertaisesti tämän määrän 3 vuoden aikana •Helsingin.
” Julkisen liikenteen uudistamiseen julkisin hankinnoin ” Mikko Jokinen,Ympäristötoimenjohtaja Turun kaupungin ympäristö- ja kaavoitusvirasto TEKES-aamukahvit.
Trendejä maailmalta KEVÄTPUUTARHA 2013 gardenworkshop
1 Maantiede tieteenalana ja oppiaineena
Nuoret puhtausalan kesätöissä
Kyläfoorumi Valtimolla
Kaukolämpö/tilanne Kiilapalstan ja Välitien alueilla lämmöt kiinteistöissä = valmiina Kiilapalstalla kaukolämpö vedetty vain Mustikkatielle.
Sujuvaa toimintaa vapaaehtoisten ja ammattilaisten kesken
klo Omat toiveet – unelmakartta esittely Pihan jäsentely
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
Esitys Juha Mieskolainen
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Locaalit. PAIKALLISUUS • Kussakin kohteessa huomioidaan maasto, ympäristö ja harrastusmahdollisuudet • Alueelle vapaa pääsy, toimii osana kaupungin virkistysalueita.
Sinisorsa Sinisorsan tieteellinen nimi Anas platyrhynchos merkitsee leveänokkaista ankkaa. Sinisorsan kesytetty muoto on ankka.
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Syntaksin harjoituskurssi CYK140 Harjoitustehtäviä 10, tehtävä 2 (X-bar -puut)
LENA-projektin toinen partnerikokous Tallinnassa ja Haapsalussa 8 – Opintoretkimahdollisuus Vormsiin 10 – Suomalaisten aikuisopiskelijoiden.
VIHERALUEIDEN TILAPÄISET MAANKÄYTTÖLUVAT
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
Musiikki: Ernesto Cortazar Emmanuelle Made by Ahokas.
Rotarien jäsenyydestä ja pysyvyydestä
Helsingin seudun kuntien lupaohjeet mehiläispesien sijoittelusta Tiedustelu suoritettu maaliskuussa 2011.
Eksponentiaalinen kasvaminen ja väheneminen
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Nykyajan talous, ympäristö ja väestö:
FINGERPORI
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Makupaloja Suomesta. Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio.
Karhut mehiläistarhojen ongelmana
Kouluvierailuun valmistautuminen Vierailuun valmistautumisessa on huomioitava monta asiaa.
Päiviönsaaren koulun yleiset ja yhteiset käyttäytymisen odotukset
Maailman ravitsemustilanne ja ravinnontuotannon keinot
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Rakennetuki liittymistä valmisteleville maille liittymistä valmisteleva tuki vuodesta 2000:
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2013
Stadin tarhaajien kuvitettu toimintakertomus 2014
Ekomatkailu, alueellinen kehitys ja ympäristön suojelu - Esimerkkialueena Costa Rica HUOM: Tämä on harjoitus PP kurssille ”Tutkielman teko ja tieteellinen.
Kivihiili. Maailman eniten käytetty sähkötuotannon polttoaine Öljyn jälkeen maailman tärkein energianlähde.
Pölyttäjät, pölytys ja ruoantuotanto – IPBES-raportin esittely Esko Hyvärinen Ympäristöneuvos Luontopaneelin seminaari
Tarhapaikkojen rekisteröinti Eviralle Tuula Lehtonen SML:n Talvipäivät Tampere.
Nauti lähihunajaa: vietät makeaa elämää ja tuet luontoa.
PÖLYTYSPALVELU OLEELLISEKSI OSAKSI MEHILÄISHOITOA JA PUUTARHANHOITOA.
Maapallon metsät.
Tupakan haittavaikutukset
Uusi sote ja pieni kunta – vaikea yhtälö
Mehiläistarhaus Suomessa H.V..
Keltasirkku.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Luontoliikunta soveltuu kaikille
Lupiini Lupinus polyphyllus
Riekko.
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
PoLut – Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Miksi toiset nääntyvät, kun toiset ahmivat?
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Mehiläistalous Suomessa
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Kotikadut turvallisiksi
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Stadin Tarhaajien kokemuksia kaupunkimehiläistarhauksesta Kesällä 2012 Mehiläiset Stadissa Stadin Tarhaajien kokemuksia kaupunkimehiläistarhauksesta Kesällä 2012

Kellarinkatolla pörisee huhtikuussa

Mehiläistarha Pauligin huvilan pihalla

Kaalit kanssamme, mehiläiset kanssanne Luonto tulee kaupunkiin, koska sen asukkaat niin haluavat Mehiläispölytyksen arvo: Kaupunkiviljely, parvekeviljely, kotipuutarhat, jokamiehen oikeudet puistojen ja viheralueiden hyötykasveihin Mitä voidaan tehdä kulttuuriympäristössä luonnon hyvinvoinnin eteen? If the bee disappears….. Albert Einstein Lähiruoka ja slow food -arvostus

Mehiläiset Ekosysteemipalvelussa? Hyönteispölytyksen arvo maailmassa 153 miljardia. Se on lähes 10% koko ravinnontuotannon arvosta. Mehiläisten osuus Euroopan pölytyksestä 75-85%. Ne pölyttävät ainakin 87 ravintokasvia. Mehiläisten arvo tärkeimpien viljely- ja luonnonkasvien pölytyksessä on Suomessa 22,2, miljoonaa euroa. Kotitarveviljelyssä 39 miljoonaa euroa. (hunajan arvo 5,5 milj. e/pölytyksen arvo 11,5 kertainen)

Missä? Omakotitaloalueet Julkisten rakennusten puutarhat, pihat, katot, kattoterassit ja parvekkeet Oppilaitokset Ulkopuolisilta suljettu alue Kaupungin omia viherrakennusalueita Yhteisöt Taloyhtiöt

Tapiolan tulvat ja penkki Kaisaniemessä

Mehiläisten hyvinvointi Riittävät mesilaitumet Varjoa ja aurinkoa Tuulensuoja Vettä saatavilla Hyvinvointia lisää kaupungin mikroilmasto, jatkuva kukinta, ei katkoja sadossa

Lennonjohdon tehtävät Mehiläisten ja kaupunkilaisten turvatun yhteiselon sujumisen ennakointi Pesälle ei yleistä pääsyä Omat kulkureitit ihmisillä ja mehiläisillä Viheralueiden hyödyntäminen yhdessä vihersuunnittelun kanssa Terassi ja kattotarhauksessa huomioitava esim. huoltomiesten reitit

Mehiläisten ja hoitokäytäntöjen valinta Leppoisa rotu ja säyseäksi jalostettu kanta, joka ei ole parveiluherkkä Parveilun estämiseksi emo vaihdetaan vuosittain, riittävästi tilaa pesässä, pesän jakaminen Kaupunkiolosuhteisiin optimaaliset hoitokäytännöt ja –ajat Hunajaa pois pesästä pitkin kesää, mehiläispako hunajaa poistettaessa loppukesällä

Talveutus Landetarhalla, mehiläishotellissa Jos ei, niin puhdistuslennon haitat eliminoitava mahdollisimman vähiin miettimällä pesien paikat ja lentoaukkojen suunnat sen mukaisesti

Mallitarha?

Stadin hunaja Mehiläisten mesilaitumet antavat maun hunajalle, runsas kukkivien kasvien kirjo, aromaattinen hunaja Vähemmän kasvinsuojelujäämiä Lajihunajat: Lehmushunaja, mesikastehunaja….

Kaupunkihoitolista Lauhkeat mehiläiset, sopivat mehiläiskannat Lentoreittiohjaus/ihmiset, lemmikit Kaupunkihoitotekniikka /Siirtohoitotekniikka Varautuminen poikkeuksiin, parveilun esto Hoitoaika ja hoitokeli Sadonkorjuutekniikka Rotu, emon ikä, pesässä oltava tilaa, jotta parveluun ei tarvetta Vaihda emo joka vuosi .

Stadin Tarhaajien huoneentaulu Hanki teoreettinen tieto mehiläisten hoitamisesta Osallistu pesäkäynneille Pauligin huvilalla Liity mukaan Stadin tarhaajien toimintaan Valitse tarhapaikka huolella sekä ihmiset että mehiläiset huomioiden Hoida tarvittavat luvat ja ilmoitukset kuntoon Hanki kiltit mehiläiset Ota kaupunkihoitotekniikkaa haltuun Valitse esteettisesti alueelle sopiva kalusto

Ei kieltotauluja provosoimaan ohikulkijoita , vaan asiallista tietoa mehiläisten käyttäytymisestä Yhteystietosi ja toimintaohje vaaratilanteessa Esittele mehiläisiäsi kaikille kiinnostuneille Pidä tarhan ympäristökin siistinä Älä säästele hunajamaistiaisia Tunne vastuuta ja ylpeyttä mehiläisistäsi ja itsestäsi niiden hyvänä hoitajana