Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/2006 28.11.2006 AKAVAn kysely luottamushenkilöille tasa-arvosuunnitelmien tekemisestä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Advertisements

Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Mission Gallup 08 nettikyselyn yhteenveto. Jeesus tunnetuksi kautta maailman Taustatietoja • 446 vastaajasta 38% (m) ja 62% (n) • Vapaakirkollisia 84%
KT:n selvityksiä Tasa-arvosuunnittelu ja palkkakartoitukset kunta-alalla vuonna 2012.
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - TUTKIMUSLAITOKSET FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
NYKYTILAKARTOITUS HANGOSSA - KOTIHOIDON ASIAKKAAN KÄYTÖSSÄ OLEVAT APUVÄLINEET JA TULEVAISUUDEN APUVÄLINETARPEET HENKILÖKUNNAN ARVIOIMANA (TOTEUTUS VIIKOT.
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
Liikevaihdon kehitys Pirkanmaalla 2009
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
Jäsenkysely 2011 Tarja Ikonen Kyselyn toteuttaminen ja palautetut lomakkeet •Kysely lähetettiin 245 jäsenelle Kemin kaupungin varhaiskasvatuksen.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa •Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner-Suomessa toimiville yksityishammas- lääkärijäsenille.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2282 kpl, 15 enemmän kuin 2007)
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 7/2012 Maahanmuuttajat SAK:laisilla työpaikoilla (N=1153) Eve Kyntäjä SAK:n maahanmuuttoasiantuntija.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
KOKKOLAN VEIKKOJEN ARVOKISAEDUSTAJAT
Naisten uralla etenemisen suurimmat esteet Päivi Knuuttila tutkija.
Kuvien lähde:. Kuinka pitkä on pitkä? Subprime kriisi alkoi Yhdysvalloista elokuussa Se muuttui finanssikriisiksi lokakuussa Kreikkakriisi.
1 ©TNS 2012 NEUVOLOIDEN VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS Neuvolat - suurten kaupunkien vertailu 2012 Kaupunkikohtainen vertailu.
Yliopistokirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut marraskuu 2010.
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
Alatunniste 1 Apteekkien ansiotilastoja 10/2010 – 10/2011.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Väestö Vantaan osa-alueilla
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
KVTES:n paikallisen järjestelyvaraerän suuruus lukien, % kuntayksiköistä Vastanneita kuntayksiköitä 487 (74 %) 28 % Käytettiin suurempi osuus.
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Asiakastyytyväisyyskysely ulkomaisen tutkinnon tunnustamispäätöstä hakeneille 2009 Opetushallitus Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu –yksikkö.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
1 STM ja Stakes Rintanen H., toukok Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille.
Yrittäjien äänestyskäyttäytyminen 50,7 57,6 55,0 23,4 20,3 21,9 11,4 9,3 8,0 5,2 5,5 6,9 4,2 4,5 3,6 0,7 1,7 1,3 1,7 0,0 0,0 0,7 0,0 0,0 2,7 1,0 3,3.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli Tammikuu 2013 ” 90 päivän sääntö” N = 1186.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Liikenneturvallisuuskysely 2012 Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Eksponentiaalinen kasvaminen ja väheneminen
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
Työpaikat toimialoittain Lähde: Tilastokeskus
EVTEK–Institute of Technology Liikkuvuuden lisääminen ongelma-aloilla: case tekniikka Liisa Vehkaoja.
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
SAK Paikallinen sopiminen
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Sairauspoissaolot” Toukokuu 2012 N=1034.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Yleistä tutkimuksesta
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
Paikallisten järjestelyerien käyttö vuonna 2004 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Työajan haasteita tuloksia SAK:n jäsentutkimuksesta
Harjoittelu ja työssäoppiminen SAK:laisilla työpaikoilla SAK:n luottamushenkilöpaneeli tammikuu 2017 N=922.
Yhdenvertaisuussuunnitelma vähintään 30 hengen työpaikoilla
Harjoittelu ja työssäoppiminen SAK:laisilla työpaikoilla SAK:n luottamushenkilöpaneeli tammikuu 2017 N=922.
Työpaikan ristiriidat SAK:n luottamushenkilöpaneeli 12/2016 n= 964
Yhdenvertaisuussuunnitelma vähintään 30 hengen työpaikoilla
Esityksen transkriptio:

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ AKAVAn kysely luottamushenkilöille tasa-arvosuunnitelmien tekemisestä työpaikoilla nKysely toteutettiin sähköpostikyselynä nVastaajat YTN:n, kuntien, seurakuntien ja valtion luottamusmiehiä, pääluottamusmiehiä tai muita luottamushenkilöitä nAjankohta: Varsinainen kysely ; muistutus nVastausaktiivisuus kaikkien osalta 60 % nVastausasteessa huomioitu ne, joille viesti ei mennyt perille tai lomake ei auennut. Erään kunnan 6 luottamusmiestä toimittivat yhteisen vastauksen. Jotkut vastasivat lyhyesti sähköpostiviestin välityksellä (vastausten jakaumiin näitä tietoja ei voitu siirtää) nVastaajat, jotka olivat henkilöstömäärältään pienemmissä kuin 30 henkilön työyksiköissä luottamustehtävissä, saattoivat jättää vastaamatta

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ Tasa-arvosuunnitelmien tekeminen nKaikista vastanneista luottamushenkilöistä lähes puolet (47 %) ilmoitti, että tasa- arvosuunnitelma ole tehty ja joka neljännen (23 %) työpaikalla ko. asiakirjaa valmistellaan. Joka kymmenes vastaaja ei tiennyt asiasta. nSuunnitelmien teko pisimmällä valtiosektorilla (tehty 61 %; valmisteilla 28 %) ja yksityisellä sektorilla (tehty 57 %, valmistella 21 %). Kunnissa kaksi kolmesta ilmoitti, että on ryhdytty toimiin (tehty 39 %; valmistella 24 %). Seurakunnissa tilanne on suunnilleen sama kuin kunnissa, kun otetaan huomioon, että seurakunnissa on paljon alle 30 hengen työpaikkoja, joita laki ei velvoita laatimaan suunnitelmaa. Yli 30 hengen työpaikoilla seurakunnissa 38 % ilmoitti, että suunnitelma on tehty ja 26 % että suunnitelma valmistellaan nSeurakunnissa oli eniten alle 30 henkilön työpaikkoja - 15 %. Yksityisen sektorin vastaajista 3 % oli alle 30 henkilön työpaikassa. Kunnissa vastaava osuus oli 3 %, valtiolla 0 %

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ nSuunnitelmien teko sitä pidemmällä, mitä suuremmasta työpaikasta kyse nNaistyöntekijöiden osuus työpaikoilla ei suuresti vaikuta siihen onko suunnitelmat tehty tai tekeillä n(esim. työpaikoilla, joissa naisten osuus on alle 25 % suunnitelmat tehty tai tekeillä 90 prosenttisesti. Työpaikoilla, joissa naisten osuus on yli 75 %, suunnitelmat tehty tai tekeillä 88 prosenttisesti) nYksityisellä sektorilla suunnitelmat tehty joko yritystasolla (56 %) tai konsernitasolla (38 %). Valtiolla suunnitelma koskee koko virastoa tai laitosta ja seurakunnissa koko seurakuntaa. Kunnissakin suunnitelma tehdään pääosin kuntatasolla (92 %) mutta joskus hallintoaloittain ( 9%) ja/tai työpaikkatasolla (7 %). nHuomautus: Vastaaja sai valita usean vastausvaihtoehdon – esimerkiksi on mahdollista että suunnitelma on tehty sekä koko kunnan tasolla että hallintoaloittain Tasa-arvosuunnitelmien tekeminen

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ nTasa-arvosuunnitelmien laadinnassa oltava vähintään yksi henkilöstön edustaja mukana – edustajia voi olla useampikin nKaksi kolmesta ( 67 %) vastaajasta ilmoitti, että luottamusmies/valtuutettu, varaluottamusmies/valtuutettu on edustanut henkilöstöä suunnitelman valmistelussa. Lähes joka toisesta ( 46 %) vastauksesta käy ilmi, että työsuojeluvaltuutettu (tai vara) on edustanut henkilöstöä. Joka kolmannella työpaikalla on henkilöstä edustanut joku muu henkilöstön edustaja. Henkilöstön edustus

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ Minkälainen asiakirja? nKaksi kolmesta vastaajasta ilmoitti, että tasa-arvosuunnitelma on itsenäinen asiakirja (yksityinen 61 %, valtio 71 %, kunnat 56 %, seurakunnat 40 %) nTyöpaikoilla, joilla tasa-arvosuunnitelma on jo tehtynä, kolmella neljästä (73 %) asiakirja on itsenäinen dokumentti nTasa-arvosuunnitelma on voinut olla myös osa henkilöstö- tai koulutussuunnitelmaa (12 %) tai työsuojelun toimintaohjelmaa (13 %)

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ Tasa-arvosuunnitelmien sisältö nSelvitys naisten ja miesten jakautumisesta ja osuudesta työtehtävän mukaan sekä palkkakartoitus löytyy useimmiten tehdyistä tasa-arvosuunnitelmista (63-68 %). Valtiolla nämä ovat kaikkein yleisimpiä. nLähes yhtä yleisiä ovat rekrytointikäytännöistä sopiminen ja maininnat miesten ja naisten osuuksista epätyypillisissä tehtävistä olevista työntekijöistä (61-62 %). nKoulutus sisältyy melko yleisesti tasa-arvosuunnitelmiin nVähimmälle huomiolle ovat jääneet sairaan lapsen hoito ja perhevapaiden käyttö nJoka toinen vastaaja (54 %) ilmoittaa, että palkkakartoitus on tehty henkilöstöryhmittäin, yksityisellä yleisemmin (63 %) kuin julkisella sektorilla (46 %). nLähes joka kolmas (29 %) ilmoittaa, että tasa-arvosuunnitelma on tehty koko henkilöstölle

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ Palkkakartoituksesta nVastaajista 27 % ilmoitti, että palkkakartoitusta tehtäessä henkilöstön palkoista ei saanut lainkaan tai sai vain vähän tietoja. Yksityisellä sektorilla palkkatietojen saaminen oli vaikeampaa. nVastaajista 21 % ilmoitti, että tietoja palkkausjärjestelmistä tai työn vaativuuden arviointijärjestelmistä ei saanut lainkaan tai sai vain vähän tietoja. Yksityisellä sektorilla näiden tietojen saaminen oli hankalampaa. nVastaajista 15 % ilmoitti, että palkkakartoitus nosti esille palkkasyrjintää (Yksityinen 16 %, valtio 29 %, kunnat 9 %, seurakunnat 0 %)

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ Tasa-arvosuunnitelmasta tiedottaminen ja seuranta nKaikista vastanneista 28 % ilmoitti, että tasa-arvosuunnitelman tekemisestä ei ole tiedotettu henkilöstölle (13% ei osannut sanoa) nVastaava osuus on 15 % niiden vastauksista, jotka ilmoittivat, että suunnitelma on valmis nVastaajista 65 % ilmoitti, että tehtyjen suunnitelmien seurannasta ja päivityksestä on sovittu

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/

Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/