Suositukset hirvenmetsästykseen Metsästyskausi 2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
P ERTTI YLÄMÄKI Virolahden ya. H YÖNTEISET Esitykseni aihe on hyönteisten anatomia ja elin tavat. Esittelen myös tunnetuimpia suomalaisia hyönteisiä.
Advertisements

makramee-tekniikalla
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Tietopaketti Big Datasta
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
Johdatus tutkimusmetodologiaan
OPETTAJAN AIKAHARHA OPETTAJAN AJAN TAJU VÄÄRISTYY KUN HÄN ASTUU YLEISÖN ETEEN. OPETTAJAN AIKA OPISKELIJAN AIKA OPETTAJA LUULEE ETENEVÄNSÄ HITAASTI, MUTTA.
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
Kokemukset uudesta Kilpailu- ja kuluttajavirastosta
PalveluttMyn1 Palvelut EPG, Electronic Programme Guide, ruutuopas •EPG:n tavoitteena on antaa hyvä vaihtoehto lehdissä oleville ohjelmatiedoille: ruutuopas.
Eläinten oikeudet.
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Sinisorsa Sinisorsan tieteellinen nimi Anas platyrhynchos merkitsee leveänokkaista ankkaa. Sinisorsan kesytetty muoto on ankka.
(alces alces) By Juha-Pekka Tervonen
pääsykoetilanne ja vastaustekniikka
Kalle Nieminen, Kajaanin yliopistokeskus (2011) KYLÄPARLAMENTIT – HYVIÄ TOIMINTATAPOJA.
Onko huono päivä??.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
TyyppimuunnoksettMyn1 Tyyppimuunnokset Joskus kääntäjän on tehtävä itse päätöksiä, jos ohjelmoija ei ole ajatellut yksityiskohtia: int arvo1=10; long arvo2=25;
Puolangan Rhy Hirvenmetsästys Metsästys 2013  Pyyntiluvat 73 kpl (95 hirveä)  Riistakeskuksen suositus, vasaverotus 50 %  Aikuisehto 5 luvansaajalla,
Luetaanpa lakia V syksyllä tuli useita yhteydenottoja ja muita tietoja maiden käytön epätietoisuudesta Mitä laki sanoo?
Etäpalvelun pilotointi: mitä, miksi ja miten? Etäpalvelupilottien päätösseminaari Finanssineuvos Teemu Eriksson.
KJT strategia Johtokunta Open
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
Hunting and Nature Conservation EC-Court cases Tallinna Satu Sundberg Ministry of the Enviroment.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
TUME II / Tilastollinen osuus Tilastollinen riippuvuus
Osallistumista tukeva mediakasvatus peruskoulussa
Raja-arvon määritelmä
Länsi-Suomen EAKR Vuosiraportti 2011 LS EAKR MC Vaasa 1.Ohjelman vuosiraportti on rakenteeltaan ”entinen” – ei suuria muutoksia kesken kauden.
Elämä.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
PILKKU.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
Kalakantojen arviointi (KALAT22)
Mitä asenne tarkoittaa?
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
Metsähallituksen riistatalouden tietovarannot
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Missä mennään  Paikkatietoon pohjautuvan tiedonkeruu/oppimisympäristön tavoitteena on perustaa "Mobiili Herbaario", jonka kasvit ovat luonnossa.
Tasapainoon vaikuttavia tekijöitä
Ryhmäkorjauskysely työpajan pohjustukseksi Toteutus 6-8/2013.
PUOLANGAN RHY Hirvenmetsästys Metsästys 2012 Pyyntiluvat 109 kpl (149 hirveä) Riistakeskuksen suositus, vasaverotus 53 % Aikuisehto, 2 luvansaajalla,
Poliittinen tutkielma. Tieteellisempi ote Spinozan viimeinen teos, Tractatus politicus, jäi kesken hänen kuollessaan. Nimensä mukaisesti se on paluuta.
Karhu on euroopan suurin petoeläin
Pettit 1996 Institutional design and rational choice.
MinunMatka eli kutsujoukkoliikennettä työmatkailijoille Tämä idea on kehitetty Peloton Tampere -työpajassa maaliskuussa
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 15 – Anna Matala Optimointiopin seminaari - Syksy 2008 Kotitehtävän ratkaisu Anna Matala.
PTT Talousnäkymät Pellervon Päivä Pasi Holm Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos.
Kadonneen minuuden metsästys Purkutunti A 2015_
TAITOJÄÄT JYVÄSSEUTU E2 – D1
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Komodonvaraani Varanus komodoensis.
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Metsästysasetuksen muuttaminen Valtioneuvoston päätös |
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Suomen pystykorva.
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
LIIKKEELLE.NET NYT! MORO! Yhteyshenkilöiden koulutukset 2014
Luonnos ( ) asetukseksi metsästysasetuksen muuttamisesta
Käytännön harjoitus 4.3. Viestisuunnistus
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
Esityksen transkriptio:

Suositukset hirvenmetsästykseen Metsästyskausi 2012

Suositusten saate  Riistanhoitoyhdistyksen hallitus on aiemmin pidetyssä kokouksessa todennut että Pudasjärven hirvenmetsästykseen metsästyskaudelle 2012 tarvitaan metsästyssuositukset hirven metsästykseen.  Perusteena suositusten antamiselle on suuri kaatolupamäärä olemassa olevaan hirvikantaan nähden.

 Suositukset eivät ole pakote vaan pyrkimys saavuttaa yhteinen linja jota kaikki noudattavat, erityisesti sellaisilla alueilla joilla metsästää monta eri seuruetta.  Yhteisillä pelisääntöillä vähennetään kateutta ja parannetaan hirvikannan hoitomahdollisuutta kun kaikkien tavoite on sama. Yhteiset pelisäännöt

 Uroksissa säästetään 4+4 väliltä 7+7 piikkiset.  Naarasta ei kaadeta välittömästi perään jos siltä on juuri kaadettu vasa.  Kaksoisvasoista kaadetaan vain toinen, ei molempia samalla kertaa. Metsästyssuositukset

 Urossuosituksella pyritään tuottamaan riittävän suuria yksilöitä kannan jatkamiseen ja että niitä olisi riittävästi.  Naarassuosituksella pyritään säästämään tuottavia eläimiä seuraavallekin lisääntymiskaudelle.  Kaksoisvasojen osalta toiselle jää mahdollisuus selvitä uutena tulokkaana vuodelle 2013! Tavoite

 Käyttäkää järkeä kannanhoidossa, jos metsästys on mahdotonta annetuilla suosituksilla niin voitte todeta että hirvikanta on heikko metsästysalueellanne ja että haettu lupamäärä on ylimitoitettu kantaan nähden.  Olkaa rohkeita tekemään päätöksiä jotta hirvenmetsästysmahdollisuus säilyy tulevinakin syksyinä. Yhteenveto