Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Karhu on euroopan suurin petoeläin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Karhu on euroopan suurin petoeläin"— Esityksen transkriptio:

1 Karhu on euroopan suurin petoeläin

2 Koko ja ulkonäkö Karhu on Euroopan suurin maalla elävä petoeläin. Eurooppalaisen ruskeakarhun pituus on 130–250 cm ja hännän pituus on 5–15 cm. Karhun turkin väritys vaihtelee miltei mustasta aina vaalean kellanharmaaseen asti, jopa lähes valkoisia tavataan silloin tällöin. Karhun korvat ovat pienet ja pyöreäpäiset, mutta kuitenkin selvästi erottuvat.

3 LEVINNÄISYYS Karhu on aiemmin elänyt laajoilla alueilla Euraasiassa ja Pohjois-Amerikassa, mutta on vähentynyt monilta alueilta. Karhuja on maailmassa yhteensä noin 200 000 yksilöä. Euroopassa on yhteensä noin 14 000 karhua. Karhuja esiintyy koko Suomessa lukuun ottamatta Ahvenanmaata, mutta kanta keskittyy Itä-suomeen. Karhu kuuluu Suomessa riistaeläimiin.

4 Lisääntyminen Karhujen kiima ajoittuu alkukesään, ja pariutumismenoihin kuuluvat urosten taistelut naaraista. Karhunaaras kantaa pitkään, jopa 270 vuorokautta. Pentuja on yleensä kerrallaan 1–4, ja ne syntyvät talvipesään. Karhunaaras ei saa pentuja joka vuosi, vaan se synnyttää vain 2–4 vuoden välein.

5 Ravinto Kaikkiruokaisen karhun pääravintoa ovat kasvikunnan tuotteet, ja talven rasvavaraston keruussa marjat ovat tärkeää ravintoa. Karhu syö myös hyönteisiä, toukkia puista ja muurahaisia mylläämällä muurahaiskekoja. Erityisesti talviunen jälkeen keväällä karhut voivat saalistaa hirviä. Myös mehiläispesien sisältö, kuten hunajan ja toukanalut kuuluvat karhun ravintoon. Karhu voi kuljettaa saalistamansa eläimen puuhun tai haudata sen suohon, jolloin muut eläimet eivät pääse herkuttelemaan haaskalla


Lataa ppt "Karhu on euroopan suurin petoeläin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google