Senja-juhlaseminaari 27.10.2011 Päivi Vilkki VT, projektivastaava.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tapulikaupungin Safety –strategia 2006
Advertisements

Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Hyvän mielen talo Pori. Mitä on itsemääräämisoikeus? l Itsemääräämisen keskeinen ajatus on, että henkilö saa itse, ulkopuolisten puuttumatta.
Katariina Haapasaari Hanna Lahti
Asianajajan ammatti Päivämäärä Koulun nimi Luennoitsijan nimi.
KUNNALLISVAALIT 2008 PROJEKTISUUNNITELMA
LIIKUn kuntaristeily © SLU –alueet 2012.
SKAL PAIKALLISYHDISTYSKANSIO Järjestöpäivä Oik. yo. Inka Saarvio.
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Kohtuullinen korvaus. •Kohtuullinen korvaus tässä yhteydessä tarkoittaa kohtuullista korvausta tekijänoikeuden siirron osalta. •Muissakin tekijänoikeudellisissa.
Sujuvaa toimintaa vapaaehtoisten ja ammattilaisten kesken
Projektiryhmän aloituskokous Pj. Merja Saarela
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
– 1 – Sosiaalisten vaikutusten mittaamisesta Jaana Merenmies, Response-projekti
Naisten palveluohjaus osana väkivallasta selviytymistä Sanna Eskola ja Arto Halme.
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Sisäinen turvallisuus : Oikeuslaitos ja poliisi:
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Jotain siitä -seminaari Kehitysvammaisten Tukiliiton Kaveri-projekti Projektipäällikkö Kati Ruotsalainen.
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Liikuntaviraston koulutuspäivä
Tietoverkot ja sosiaalinen media Nappulavallankumous Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan täydennyskoulutusta opettajille , Päivi.
Afganistan ja naisten oikeudet
Vertaisohjaajatoiminta. ” Olen kuin yksi noista tiilistä. Tarvitsen ympärilleni toisia tiiliä, jotka ovat samanlaisia kuin minä, tarvitsen niitä tuekseni.
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
KATSAUS KAIRON KATULAPSIIN JA LASTEN OIKEUKSIIN
Työkaluviuhka Autoalalle Kristina Tuori-Nyman
HARVINAISET HAASTEET.
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Työsuojelu Suomessa.
TeSSA 2 Template © 1999 Juho Heikkilä Luottamus Tietoturvallisuuteen liittyvät käytettävyyskysymykset Kristiina Karvonen Tietoliikenneohjelmistojen ja.
1/ Joni Valkila ”Fundamentalismin seuraukset” Uskontojen uhrien tuki UUT ry Sitoutumaton yhdistys, jonka tavoite on.
Veijo Nikkanen: Sisällön ja rakenteen saavutettavuus Kaikille hyvä -koulutus 5. ja Selko-e Sisällön ja rakenteen saavutettavuus Veijo Nikkanen.
Copyright Syömishäiriöliitto-SYLI ry
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
TEKNOPLUS-TOIMINTAMALLI. 1) PK-yritysten kehittämiseen tarkoitettu koulutusmalli.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
OIKEUSPROSESSI LAPSEN SEKSUAALISEN HYVÄKSIKÄYTÖN TAPAUKSISSA Asianajaja Anne Harsia
Asianajajan ammatti Päivämäärä Koulun nimi Luennoitsijan nimi.
Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy Tampereella Pirkanmaan kuntien lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisytyön yhdyshenkilökokous AVI/Tampere.
Valantehneen kalastuksenvalvojan oikeudellinen asema
Suomalainen asianajajakunta
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Vuosi rikosuhridirektiiviä – mikä on muuttunut? Kommenttipuheenvuoro
RIKU-seminaari Lainsäädännöstä käytäntöihin - rikosuhridirektiivin toimeenpano kotimaassa ja EU-yhteistyöllä Lainsäädäntöneuvos Kirsi Pulkkinen.
Hyvän mielen pelit ry Innovatiivista koulutusta ja työharjoittelua mielenterveyskuntoutujille IT-, peli- ja media-alan parissa Tommi Gustafsson, hallituksen.
LAINKÄYTTÖ.
Suomalainen asianajajakunta
Kansalaisten mielipiteet poliisipalveluista
TUOMIOISTUIMET.
LAINKÄYTTÖ.
TUOMIOISTUIMET.
Webcast klo Koulutus työelämää koskevista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain muutoksista Vuoden 2015 alussa tuli voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki.
Oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin, sosiaaliset ihmisoikeudet ja Suomi Päivä: tiistai   Ohjelma Seminaarin avaus, Tutkimusprofessori.
Esityksen transkriptio:

Senja-juhlaseminaari Päivi Vilkki VT, projektivastaava

 Oikean tiedon antaminen lähisuhdeväkivallan ja seksuaalirikoksen uhriksi joutumisen vaikutuksista  Toimintaohjeiden antaminen tahoille, jotka ovat oikeusprosessissa yhteydessä uhreihin  Koulutusmallin luominen  Tiedon kerääminen koulutettavilta heidän koulutustarpeistaan  Tiedon levittäminen suurelle yleisölle uhriksi joutumisen vaikutuksista ja uhrien oikeuksista

 Käytännön työn havainnot : traumatisoituminen vaikeuttaa uhrien toimimista omassa asiassaan.  Euroopan unionin neuvoston puitepäätös Uhrin asemasta rikosoikeudenkäyntimenettelyssä 2001/220/YOS, : uhrien edut tulee turvata ja lisäkärsimykset tulee välttää.

 Tukinainen ry, koordinoija  Ensi- ja turvakotien liitto ry  Kehitysvammaisten Tukiliitto ry  Tyttöjen Talo, Helsinki  Monika - Naiset liitto ry  Naisten Linja Suomessa ry  Rahoittaja Raha-automaattiyhdistys

 Oikeusministeriö, koulutuksia tuomioistuinten tuomareille ja oikeusavustajille  Valtakunnansyyttäjänvirasto, koulutuksia erikoissyyttäjille  Poliisihallitus, koulutuksia poliiseille  Poliisiammattikorkeakoulu, koulutuksia poliisiopiskelijoille

 Koulutuspäivä, jossa kuusi koulutusosiota, kaikissa sovitettu yhteen osion erityistietous ja juridiikka. Koulutuksiin osallistuneita v lopussa n. 950 henkeä  Koulutuskansiot, painettu n kpl. Levitetty kaikkiin yleisiin tuomioistuimiin, oikeusaputoimistoihin, syytäjänvirastoihin ja poliisilaitoksille ja Polamk:n 2 vuoden tarpeisiin

 jossa projektin keräämä tieto on kaikkien ulottuvilla  Suurimmasta osasta koulutuksia kerättiin palaute, joka on otettu huomioon koulutusosioiden kehittelyssä ja kansioiden suunnittelussa  Projektista on annettu haastatteluja, joissa uhreille on tiedotettu heidän oikeuksistaan, erityisesti oikeudesta maksuttomaan oikeudenkäyntiavustajaan ja tukihenkilöön

 Oikea tieto uhriksi joutumisen vaikutuksista  Näiden vaikutusten oikea huomioon ottaminen uhrin kohtelussa  Uhrin kohtelu puolueettomana kunnioittavasti ja arvostavasti

 Uhrin toimintakyvyn edistäminen  Viranomaisen toiminnan helpottuminen  Uhrin uudelleen uhriutumisen (secondary victimisation) estäminen  Uhrin oikeusturvan ja erityisesti hänen oikeutensa oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin toteutuminen

 Koulutuskansiot ovat käytössä, niitä on levitetty ympäri maata  Tiedot ovat kaikkien saatavilla myös Internet-sivustolla  Kouluttajatahot ovat valmiita jatkamaan koulutuksia