Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomalainen asianajajakunta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomalainen asianajajakunta"— Esityksen transkriptio:

1

2 Suomalainen asianajajakunta

3 Kuka on asianajaja? Asianajaja on asiakkaidensa asioiden hoitamiseen erikoistunut kokenut lakimies. Vain Asianajaja-liittoon kuuluva lakimies saa käyttää nimikettä asianajaja. Asianajaja on turvallinen valinta oikeudellisten kysymysten ratkaisemiseen, sillä asianajopalveluiden laatua seurataan ja kehitetään jatkuvasti.

4 Sekava nimikkeistö 1/2 Lakimies = Oikeustieteellisen yliopistotutkinnon suorittanut henkilö (OTM/OTK). Juristi on lakimiehen synonyymi. Varatuomari (VT) = Tuomioistuinharjoittelun suorittanut lakimies Asianajaja = Lakimiestutkinnon suorittanut henkilö (OTM), jolla vähintään neljän vuoden oikeudellinen työkokemus ja suoritettu asianajajatutkinto. Asianajajalla on vuotuinen täydennyskouluttautumisvelvollisuus. Kaikki asianajajat ovat Asianajajaliiton jäseniä ja työskentelevät vain asianajotoimistoissa.

5 Sekava nimikkeistö 2/2 Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja = ”Lupalakimies” = Lakimies, jolla on lupa toimia oikeudenkäyntiavustajana. Luvan saamisen edellytyksenä mm. lakimiestutkinto ja vähintään vuoden oikeudenkäyntiasiamiehen tehtäviin perehdyttävä työkokemus. Julkinen oikeusavustaja = Valtion oikeusaputoimistossa työskentelevä lakimies, osa heistä myös asianajajia.

6

7

8 Suomen Asianajajaliitto
Suomen Asianajajaliiton tehtävinä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa edistää asianajopalveluiden laatua kouluttaa ja tukea asianajajia kehittää oikeusoloja. Asianajajaliitto on lailla perustettu julkis-oikeudellinen yhteisö, joka hoitaa lakisääteisiä tehtäviä. Asianajajaliitto ei ole rekisteröity yhdistys, ammattiliitto tai yrittäjäjärjestö.

9

10 Valvontatoiminta lukuina*
Vireille 547 uutta valvonta- ja palkkioriita-asiaa Valvontalautakunta ratkaisi 587 tapausta Keskimääräinen käsittelyaika 6 kk 17 pv Kanteluista 42 % johti kurinpidolliseen seuraamukseen: 145 huomautusta (77 % seuraamuksista) 34 varoitusta (18 %) 1 seuraamusmaksu (0,5 %) 3 erottamista (1,5 %) 5 oikeudenkäyntiluvan peruuttamista (3 %) Palkkioriita-asioista 19 % johti suositukseen palkkion alentamisesta *Tunnusluvut vuodelta 2016

11 Itsenäinen valvontalautakunta
Lautakunta vastaa itsenäisesti asianajajiin, julkisiin oikeusavustajiin ja luvan saaneisiin oikeudenkäynti-avustajiin kohdistuvien kanteluiden käsittelemisestä 12 jäsentä, joista 5 asianajajakunnan ulkopuolelta Ulkopuoliset jäsenet ovat tuomarin tehtävissä tai oikeustieteel-lisen tutkimuksen parissa toimivia henkilöitä sekä luvan saaneiden oikeudenkäyntiavustajien edustajia Kokoontuu täysistunnossa ja neljässä jaostossa Lisätietoa:

12 www. asianajajaliitto. fi www. advokatforbundet
youtube.com/asianajajat


Lataa ppt "Suomalainen asianajajakunta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google