Juhani Karvonen, Soome Metsaselts

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1111 Venäjän federaation kaupallinen edustaja Suomessa Valery Shlyamin Venäjän ja Suomen välisen yhteistyön kaupallinen merkitys Helsinki
Advertisements

Metsäsäätiön esittely 05/2010
Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
Näe metsäteollisuus uusin silmin Lokakuu Metsäteollisuudessa riittää monipuolisesti töitä •Metsäteollisuus on Suomen toiseksi merkittävin vientiala.
Kestävän metsätalouden kriteereihin ja indikaattoreihin perustuen
Metsäteollisuuden käyttämästä puusta 67 % tulee yksityismetsistä
Metsäteollisuuden ympäristö- ja vastuullisuussitoumukset
Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
Yli puolella metsäteollisuuden henkilöstöstä tekniikan alan koulutus LÄHDE: EK:n palkkatilasto, 2. neljännes 2012.
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Uusiutuvat energialähteet
Vihreän kasvun malli eli miten yhteiskunnan sähkön tarve turvataan ilman lisäydinvoimaa Oras Tynkkynen Helsinki.
Suomen massa- ja paperiteollisuuden ympäristönsuojelukustannukset
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
Yrityssaunailta Otaniemi
Energiaseminaari eduskunnassa
Maailmanluokan osaamista nyt ja tulevaisuudessa Metsäteollisuuden koulutuslinjaukset Kesäkuu 2010.
Monikäyttöinen paperi
VIHREIDEN TYÖPAIKKOJEN MAHDOLLISUUKSIA Ville Niinistö
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
Metsäsäätiön esittely 03/2012
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
Kainuun bioenergiaohjelma KAIBIO Timo Karjalainen Kaukametsä
Metsäteollisuuden tehdaspolttoaineet Suomessa 2012
5 asiaa metsästä 1 Suomen tärkein uusiutuva luonnonvara.
Metsäala murroksessa Juha Ojala maa- ja metsätalousministeriö, metsäosasto.
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö.
Tuulivoima Tekesin strategiassa
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Metsäsäätiön esittely 05/2011. METSÄSÄÄTIÖ ON SUOMALAISEN PUUN PUOLESTAPUHUJA. Suomen metsäsäätiön tavoite on puun ja puupohjaisten tuotteiden käytön.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Metsäalan strateginen ohjelma MSO Johtoryhmän 1. kokous Säätytalo elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Riittääkö Suomessa puu? Kevät 2015
Maaseudun kehittämisyhdistys ry Rauman seudun ja Vakka-Suomen 7 kunnan alueella toimiva leader-ryhmä, johon kaikki voivat liittyä jäseniksi!
Kotimaisen metsäsektorin kilpailukyky pitää turvata Anni Sinnemäki
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Energiavuosi 2014 Sähkö Energiateollisuus ry.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
TILASTOJA 2003 Kansallinen metsäohjelma 2010 Metsänhoitotyöt
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
BIOENERGIA Osa uusiutuvista energialähteistä (kts. dia 2)
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö Wilhelms TILASTOTIETOJA 2013  Kaukolämmön myynti (sis. verot) 2310 milj. €  Kaukolämpöenergian myynti31,7 TWh.
Energiavuosi 2014 Kaukolämpö TILASTOTIETOJA 2014  Kaukolämmön myynti (sis. verot) 2330 milj. €  Kaukolämpöenergian myynti31,7 TWh  Kaukolämmön.
Bioenergia, Suomen kansallinen voimavara Konkreettisia toimia energia- ja ilmastostrategiaan FINBIO ryPuuenergia r.y.Turveteollisuusliitto ry.Suomen turvetuottajat.
Pk-yritysbarometri Syksy Pk-yritysbarometrin aineisto 2.
Energiakatsaus Martti Kätkä Ryhmäpäällikkö.
PUUPOLTTOAINE. Puupolttoaine - Puupolttoaine on polttoaineena käytettävää biomassaa eli biopolttoainetta, joka on peräisin puun rungosta, oksista tai.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Bioenergia, Suomen kansallinen voimavara Tavoitteet 2010 FINBIO ryPuuenergia r.y.Turveteollisuusliitto ry.Suomen turvetuottajat ry.
Puu energian lähteenä. Puu on huomattava uusiutuvan energian lähde Uusiutuvan energian lähteitä ovat tuuli, vesi, aurinko, maalämpö, peltojen ja metsien.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö Lämmityksen markkinaosuudet Asuin- ja palvelurakennukset Lämpöpumppu: sisältää myös lämpöpumppujen käyttämän.
Jukka Leskelä Energiateollisuus ry
Energiavuosi 2014 Kaukolämpö.
METLAN ALUEHALLINTOUUDISTUS Kuulemistilaisuus
Tehtävä s. 67 a) -Vienti romahti 2008 ja on jäänyt alemmalle tasolle. -Sitä seurannut tulojen olematon kasvu ja työttö- myyden kasvu näkyvät kysynnän ja.
Metsäteollisuus Aapo rantonen 8b.
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Metallienjalostuspäivät 2014 Toimitusjohtaja Mika Nykänen Metallinjalostajat ry
Massa- ja paperiteollisuuden päästöt vesistöihin
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Metsäteollisuuden puunkäyttö ja tuontipuu
Massa- ja paperiteollisuuden päästöt vesistöihin
Esityksen transkriptio:

Juhani Karvonen, Soome Metsaselts SOOME METSASEKTORI UUS ÜLESSE EHITAMINE, SÜNKROONTÕLGE EESTI KEELDE METSANDUSE VISIOONIKONVERENTS "VÕTAME METSA KASUTUSSE” TARTU 23.4.2010 Juhani Karvonen, Soome Metsaselts

Suomen metsäalan uusi tie Metsäteollisuudelle kilpailukykyiset toimintaolosuhteet Lisää rahaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen Bioenergian tuotanto voimakas lisääminen Lisätään yrittäjyyttä ja kilpailua metsätaloudessa Lisätään puurakentamista ja sen vientiä Avointa viestintää päättäjien ja kansalaisten tuen varmistamiseksi

Metsäteollisuuden tuotantomäärät Suomessa 1960-luvulta alkaen Lähde: Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuuden tuotantolaitokset Suomessa Paperitehtaat Kartonkitehtaat Sellutehtaat Mekaanisten massojen ja puolisellun valmistajat Paperin ja kartongin jalostetehtaat Vaneri-, lastu- ja kuitulevytehtaat Sahat Puusepänteollisuus Lähde: Metsäteollisuus ry

Automaatio ja tietotekniikka Metsäklusteri Pakkausteollisuus Painotalot - Riskien hallinta - Konsultointi - Kunnossapito Palvelut Tutkimus ja koulutus Energia Logistiikka Automaatio ja tietotekniikka Koneet ja laitteet Kemianteollisuus Puusta rakentaminen Metsäsektori - Metsäteollisuus - Puunkorjuu - Metsätalous

Metsäohjelmien tavoitteet Kansallinen metsäohjelma Metsäteollisuuden ja -talouden kilpailukykyisistä toimintaedellytyksistä huolehditaan Metsien ilmasto- ja energiahyötyjä lisätään Metsien monimuotoisuus ja ympäristöhyödyt turvataan Metsien käyttöä virkistyksen ja kulttuurin lähteenä edistetään Metsäalan osaamista ja hyväksyttävyyttä vahvistetaan Kansainvälisessä metsäpolitiikassa edistetään kestävää metsien hoitoa ja käyttöä Metsäalan strateginen ohjelma Metsäalan kotimaisen kilpailukyvyn turvaaminen Metsäalan yritysten toimintamahdollisuuksien turvaaminen Alan uudet innovaatiot, liiketoimintamallit ja rahoitus sekä liiketoimintaosaamisen lisääminen Puumarkkinoiden toimivuuden parantaminen Puuperäisen energian tuotannon laajentaminen Puun käytön ja puurakentamisen edistäminen

Uusi energiaratkaisu Kaksi uutta ydinvoimalaitosta Suomen hallitus linjasi energiapolitiikka tällä viikolla tavoitteena turvata teollisuus ja työllisyys sekä vastata EU:n uusiutuvan energian tavoitteisiin 2020 Kaksi uutta ydinvoimalaitosta N. 900 uutta tuulivoimalaa Metsähakkeen määrä nousee 5 -> 13.5 milj. m3:iin Paljon uusia pienikokoisia puulla toimivia polttolaitoksia (lämpö & sähkö) => n. 340 miljoonaa euroa valtion tukea / v => 20.000 uutta työpaikkaa Tällä hetkellä metsäteollisuuden osuus Suomen uusiutuvista polttoaineista on 70 %, josta puolet tehdään selluloosa- ja paperiteollisuuden sivutuotteista

Innovaatiot, teknologian käyttöönotto ja tuotteen elinkaari Markkinointi- innovaatiot Parannus- innovaatiot Liiketoimintamalli- innovaatiot Prosessi- innovaatiot Rakenteelliset innovaatiot Tuote- innovaatiot Radikaalit innovaatiot Soveltavat innovaatiot Innovaatio prosessina: keksintö (patentti)  keksinnön kehittäminen tuotteeksi  tuote tai palvelu markkinoille Lähde: Moore, Gädda

Metsäala tulevaisuudessa?