Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tehtävä s. 67 a) -Vienti romahti 2008 ja on jäänyt alemmalle tasolle. -Sitä seurannut tulojen olematon kasvu ja työttö- myyden kasvu näkyvät kysynnän ja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tehtävä s. 67 a) -Vienti romahti 2008 ja on jäänyt alemmalle tasolle. -Sitä seurannut tulojen olematon kasvu ja työttö- myyden kasvu näkyvät kysynnän ja."— Esityksen transkriptio:

1 Tehtävä s. 67 a) -Vienti romahti 2008 ja on jäänyt alemmalle tasolle. -Sitä seurannut tulojen olematon kasvu ja työttö- myyden kasvu näkyvät kysynnän ja investointien laskuna. -Kulutus on pysynyt tasaisena. Sitä on osin ylläpidetty velalla. -Investoinnit romahtivat 2008 ja hiipuvat taas.

2 b) -Vienti tuo tuloja: palkkoja, pääomatuloja, metsän- myyntituloja… -Niillä hankitaan kotimaisia tuotteita ja palveluja -Voidaan investoida tuotannon laajentamiseen ja uuteen tuotantoon → Valtio ja kunnat saavat verotuloja → Rahoitetaan palvelut ja tulonsiirrot -Kotimainen kulutus ylläpitää kysyntää → Työllisyys → Kestävä julkinen talous Verotulot

3 c) Investoinnit = Sijoitus reaalipääomaan
Laitteisiin, rakennuksiin, ohjelmistoihin.. Tutkimukseen ja tuotekehitykseen, osaamiseen..

4 c) -Laajennetaan tuotantoa -Tehostetaan tuotantoa Investointien lasku: -Tuotanto ja työllisyys tulevaisuudessa heikkenevät -Tuotantokoneisto, osaaminen jne. rapautuu ja heikkenee → Talous ei kasva

5


Lataa ppt "Tehtävä s. 67 a) -Vienti romahti 2008 ja on jäänyt alemmalle tasolle. -Sitä seurannut tulojen olematon kasvu ja työttö- myyden kasvu näkyvät kysynnän ja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google