Suupohjan seutuportaali –hanke www.Suupohja.fi www.Suupohja.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Häme-ohjelma on Kanta-Hämeen tulevaisuuden tekemisen strateginen ohjelma Häme-ohjelma sisältää maakuntasuunnitelman ja maakuntaohjelman. Strategiaosa.
Advertisements

Kuopion maaseutuohjelma
Seudulliset Kehittämisyhteisöt SEKES RY
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Kuntamarkkinat Helsinki
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
HEINOLA RESORT Hankekokonaisuus vuosille SIVUSTO, VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
SOSIAALITOIMEN TIETOTEKNOLOGIAN KEHITTÄMINEN KUUSIOKUNNISSA (Alavus, Kuortane, Töysä, Lehtimäki, Ähtäri) Päivi Niiranen
SUVI -esiselvityshanke – TAVOITTEINA ON SELVITTÄÄ ALUEELLISEN DIGIMEDIATUOTANNON:  Jakelukanavat, jakelutekniikat  Kustannukset.
Kokeiltavat ubiikit palvelut Alpakka-hanke Maunulassa 2008 tutkija Sirkku Wallin Teknillinen korkeakoulu TKK projektipäällikkö Anna Kanervo Helka ry. Maunulan.
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
Toteutuuko järjestöjen ja kuntien välinen kumppanuus KUUMA-alueella
Tiedonkerääminen Tietoa kerätty (ei kattavasti):  olemassa olevista hankkeista ja ideoista  kirjallisuudesta  tutkimuksista  sekalaista:
Museoliitto, Tampere, KULTTUURIVIENNIN TUKIVERKKO TIEDOTUSVÄYLÄNÄ.
Päijät-Hämeen kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka tukee kyliä ja rakentaa yhteistyötä.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Suurten ja keskisuurten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä Tausta, tavoitteet ja tulokset Oheisaineisto nro 2 Pela §
Palveluasiamies - hanke Palveluasiamies Seppo Laitila, p
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
Tampereen kaupunkiseudun ilmastostrategia Mikä on elinkeinostrategian merkitys ja rooli ilmastostrategian valmistelussa ja toteutuksessa.
Paavo Tikkanen, Ohjausryhmä Seudulliset yrityspalvelut SeutuYp-tukihanke.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Hankkeessa mukana kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa Forssan seutukunta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) Hattula, Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäen.
PARAS – ITÄ-UUDENMAAN ALUEVAIHE - maakunnallinen yhteistyö -Itä-Uudenmaan malli Tuula Jäppinen AKO
ICT muutos kunta- ja palvelurakenne- muutoksessa ICT-vaikutusarvio eri muutosskenaarioissa.
Kristiina Hormia-Poutanen DIGITAALISEN KIRJASTON PALVELUIDEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Keskuskirjastokokous
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Kulttuuripalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö Laadukkaiden ja korkeatasoisten tapahtumien ja näyttelyiden tuottaminen.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
KAUSTISEN SEUTUKUNTA Esittely SEUTUVALTUUSTO Petri Jylhä.
Varhaiskasvatuksen kehittämisen haasteet Pirkanmaalla
Yhteistyösuunnitelma kehyskuntien näkökulmasta. 1.Seutustrategiaa konkretisoivan seutuyhteistyön toimeenpanosuunnitelma -Keskitytty aivan oikein sen keskeisiin.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Satu Lappalainen ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET -OHJELMAN HAKU Rahoitusasiamies Satu Lappalainen.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE
Rajaton Ylä-Savo ja GreenLean Ylä-Savo-hanke
Esiselvitys.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Tervetuloa Innokylään
Humakin yhteistyöverkoston kartoitus
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
JHKA-jaoston kokous Jari Kallela
Raahen seutukunnan alue
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Suupohjan seutuportaali –hanke

Hankkeen taustaa •Seutuportaalin tarve ja edut –tarjoaa mahdollisuuden seudullisten verkkopalvelujen tuottamiseen –toimii seudun palvelujen ja imagon välittäjänä seudun ulkopuolisille tahoille –voimavarojen yhdistäminen –kokoaa yhteen kuntien, yhteisöjen ja yritysten palvelut •Vuoden 2003 aikana toteutettiin Suupohjan seutukunnassa hanke, jonka tavoitteena oli käynnistää seudullisen verkkopalveluportaalin kehittäminen. Hanketta hallinnoi Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä.

Hankkeen tavoitteet 1.Yhteistyötahojen sopimuksen laatiminen portaalin ylläpitämiseksi jatkossa. 2.Portaalin toteutuksen aloitus kokoamalla olemassa olevia sisältöä Suupohja.fi sivustoon, teemaosioiden asiantuntijaryhmien kokoaminen. 3.Seudun viestinnällisen ilmeen hyödyntäminen sivustossa.

Tavoitteet jatkuu… 5.Käyttäjätutkimuksen tekeminen, olemassa oleviin tutustuminen. 6.Toteutetaan ja otetaan käyttöön seudullinen tapahtumakalenteri sekä verkkouutispalvelu. - käyttäjäverkoston kokoaminen, koulutus 7.Mukana Kuntaliiton Seutu.fi –projektissa.

Portaalin toimintamalli •Konsortiosopimuksessa määriteltävä kokonaisuudesta vastaava taho ja eri osa-alueiden vastuutahot •Osa-alueita –elinkeinot ja yrittäminen –koulutus –kulttuuri –vapaa-aika –matkailu –asuminen –terveys ja hyvinvointi –kunnat ja kylät –osallistuminen –uutiset ja tapahtumat –taustateknologia •osioilla on yhteinen rakenne, ulkoasu, teknologia jne. •osioilla yhteisiä palveluja: haku, kartat, tapahtumat, uutiset, jne.

•Tavoite tulevaisuudessa –Suupohjan seutuportaalista tulisi tulevaisuudessa löytyä runsaasti kaikille yhteisiä palveluja ja palvelumuotoja. Esimerkkinä ovat: - seudulliset karttapalvelut, - sähköiset asiointipalvelut, - yritys- ja yhteisörekisterit, - asumis- ja tonttipörssit, - seudulliset varausjärjestelmät, - gallupit, keskusteluryhmät, osallisuusfoorumit, - sääpalvelut, - intranet- ja extranet ratkaisut yms. - hoivapalvelut - nuorten sivustot - kylien palvelutuotanto - välineitä järjestöviestintään

Seutu.fi -projekti •Portaaleilla on tulevaisuudessa yhä tärkeämpi rooli yritysten, kuntien, valtionhallinnon ja muiden organisaatioiden yhteistoiminnassa, kuluttajien asioinnissa näissä organisaatioissa sekä yhteisöjen kuten kuntien ja yhdistysten yhteisten asioiden hoidossa. Suomen Kuntaliiton ja sisäasiain­ministeriön tarkoituksena on Seutu.fi –projektilla antaa vauhtia kehitykselle oikeaan suuntaan. •Vision mukaan jokaisella seudulla on seutuportaali, joka on seudun sähköinen markkinapaikka ja foorumi. Seutuportaalilla on tiedot koko seudun tuotteiden ja palvelujen tarjoamasta.

Seutu.fi -projekti •Hankkeen tavoitteena on määrittää käyttökelpoinen (validi) ja riittävän yksityiskohtainen yleinen malli seutuportaalista. Mallin määritysvaihetta seuraa pilotointivaihe, mihin kuuluu pilotointiprojektien valmistelu sekä pilotoitavien järjestelmien toteutus ja kokeilut muutamalla seudulla vuosina 2003 — •Jokaisella seudulla on oma pilotointisuunnitelmansa eri lähtökohtineen, painotuksineen, aikatauluineen ja yhteistyökumppaneineen. Projektin vastuuorganisaationa tai omistajana on Suomen Kuntaliitto. Pilotointiseutuja ovat Hyvinkään–Riihimäen seutu, Itä-Hämeen seutu, Raahen seutu ja Suupohjan seutu.