NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään 1.4.2008 – 31.12.2010 Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p. 046 8515150 Päivi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Nivelvaiheen tiedonsiirtokäytänteet ammatillisessa koulutuksessa
Advertisements

Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
Tuumasta toimeen – opiskelijahuollon suunnitelmat eläviksi Jipot ja jekut Loimaa Mervi Leino Projektikoordinaattori.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Silta -hanke Maahanmuuttajanuoren tukeminen ja ohjaaminen Vantaa Silta-ryhmä Vantaan aikuisopisto Espoo Omnia Aikuisopisto.
Tulevaisuuden työelämäyhteistyö Nuoret ja muuttuva työelämä -seminaari Oulu ke Opetusneuvos Seija Rasku
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
KOULUTUSTAKUU.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen •Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
OHJAUS AMMATTIKORKEAKOULUISSA Pentti Rauhala ARENE ry:n pj., rehtori, Laurea – ammattikorkeakoulu
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Huoltajat oppilaan ohjauksen tukena Toplake-hanke Opetusministeriön rahoittama Tavoitteena mm.: Koti ja koulu yhteistyössä kaupungin ja koulun.
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ohjaus koulutusta ja tutkimusta koskevassa kehittämissuunnitelmassa vuosina 2003 – 2008 Jyväskylä
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Omnian ryhmänohjaajien koulutus Markku Lahtinen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä Kokkola Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Seurantaa kehittämässä Ammattistartti-seminaari Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Uusi Väylä Ammattiin asti Toteuttaja Tornion Työvoimalasäätiö Osatoteuttajia: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Kuhankosken erityisammattikoulu.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Oulun kaupunki: oppilaanohjauksen kehittäminen Oppilaantuntemus oppimisen ja ohjauksen rakennuspuina Työelämä perusopetuksen oppimisympäristönä.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Työpaikkakouluttaja- hanke
Ohjus-KASED päätösseminaari
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Ammattistartin seurannan keskeisiä tuloksia Seminaari
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
DUUNIIN-projektin esittely
Opiskelijoiden henkilökohtaisen ohjauksen kehittämisohjelma Ohjausryhmä Eveliina Ojala Ohjausryhmä, Koivistontie
Etsivä nuorisotyö.
Ajankohtaista tietoa Omnian Ammattistartista ja tehostamishankkeesta
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Birgitta Varjonen Työpaja 2. Korkea-asteen ohjaus Johdantopuheenvuoro: Ohjaus palvelujärjestelmänä Oped-Exo Opintojen ohjauksen kehittämishanke.
Ohjaus-hankkeen verkostopäivät, Espoo
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
ETELÄ-PIRKANMAAN OPPILAITOSVERKOSTO rehtori Pasi Syrjä Valkeakosken lukio.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Projektipäällikkö Matti Mäkelä
CHANCES-hanke, ESR / EQUAL AJANKOHTAISPÄIVÄ ERITYISOPETUS Anneli Muuronen
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Esittäytyminen VYYHTI.
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Ylä-Pirkanmaan Seutupäihdetyö -hanke
Digioppi Ohjausryhmä
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
ESITYS 9. LUOKAN VANHEMPAINILTAAN
Armi – arkiohjauksen malli Paremmin arjentaidoin ja opintojen kautta työelämään Marika Lius ja Katja Bergström.
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVIEN OPISKELIJOIDEN YKSILÖLLISTEN OPINTOPOLKUJEN TUKEMINEN YLEISISSÄ AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA Opetus- ja kulttuuriministeriön.
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
TET =Työelämään tutustuminen
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
TET =Työelämään tutustuminen
Saimaan ammattiopisto Sampo
Esityksen transkriptio:

NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi Saari, projektiasiantuntija, p Viidessä työryhmässä edustajia Omniasta (opettajia ja ohjaushenkilöstöä), Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen opetustoimesta, Espoon sosiaalitoimesta, Espoon työ- ja elinkeinotoimistosta, Keskuspuiston ammattiopistosta ja Vantaan ammattiopisto Variasta

tet- leirikoulut- peruskoulun henkilöstön pedagogiset iltapäivät Omnian koulutustarjonta tutuksi Espoossa ja esim. K8-tapahtumat Kirkkonummen toimipisteessä Seudullinen yhteistyö perusopetuksen ja Omnian välillä Kehittämispalvelujen projektien hyvät käytännöt ovat vakiintuneet osaksi Omnian toimintaa seudullisessa yhteistyössä Nuorten palveluohjaus Ammattiraitti Yhteishaku info-päivä Jälkiohjauspäivä Omnian nivelvaiheen ohjaus Hanska – Kirkkonummen moniammatillinen yhteistyöryhmä NITOJA – nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään •NITOMO- verkostota- paamiset= peruskoulujen, ammattiopiston henkilöstön ja työelämän yhteistyökumppaneiden pedagogiset iltapäivät •Yhteistyön ja tiedonsiirron kehittäminen •Työryhmäkokoukset • Seudullista yhteistyötä esim. Espoon oppilaanohjauksen kehittämishanke ja TAT Taloudellinen Tiedotustoimisto yhteistyö

Peruskoulusta ammatilliseen Orientaatioviikot Opetukseen ja ohjaukseen Ammatillisesta työelämään Nitoo nuoret amikseen, opet ohjaukselliseen otteeseen ja niittaa kaikki duuniin Nitomo-verkostotapahtumat Tehostetaan ja kehitetään peruskoulusta ammatilliseen nivelvaiheen yhteistyötä ja tiedonsiirtoa Kehitetään ja pilotoidaan Omniassa Toiminnalliset/ohjaukselliset/työpainotteiset opetusmenetelmät Niitti-koulutuspäivät Tehostetaan yhteistyötä valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajien, työ- ja elinkeinotoimiston ja opiskelijoiden kanssa Järjestetään valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajien koulutusta Tehdään yhteistyömalli Omnian ja Espoon työ- ja elinkeinotoimiston välille Nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen Tavoitteena on: Opintojen keskeyttämisten vähentäminen Perusopetuksesta ammatilliseen koulutukseen siirtymisen tehostaminen Verkostotyön kehittäminen Opintojen kautta työelämään siirtymisen edistäminen Oppilaitosten henkilöstön tietotaidon lisääminen