ATOPpts Työväline remonttien kustannusarviointiin Kiinteistöjen kunnossapitotöiden sSuunnitteluun sHinnoitteluun sBudjetointiin sPTS-suunnitteluun sKorjaushistorian.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Advertisements

TILDA-Verkkotilastointi
Asuntosijoittaminen helpoksi
Powerpoint-esitys ylioppilastutkinnon ohjeista ja määräyksistä:
Ohjelmiston tekninen suunnittelu
Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
Moodlen ohje opiskelijoille
Avonet Digilehtiö käyttö
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
treeni.fi harjoituspäiväkirja
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
RATKAISUNA RAKENNETTU YMPÄRISTÖ. RAKENNETTU YMPÄRISTÖ  Aiheuttaa 40 % kasvihuonekaasupäästöistä  Kuluttaa 40 % energiasta  Teollisuutta tai liikennettä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
Toimittaja – Sovellusarkkitehtuuritas on pilkkominen Kalle Launiala, ProtonIT Oy
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Pupesoft myyntireskontra
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Webbisivut ja maistelutilan varausjärjestelmä Ilkka Siissalo
Automaatioasentajan työprosessi
Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Kalenteri 2005 AJAVA – Ajanvarausjärjestelmä CSP Compact Software Products.
Käsikirjoitus oppimisaihiotuotantoa varten. Perustiedot Tuotantorenkaan nimi: Koordinaattori: Teema: Tämän teeman oppimisaihioilla tuotettavat opintopisteet:
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Pientalon 3Dmalli-pilottiaihio Mikkelissä Pientalon 3Dmalli-pilottiaihio Mikkelissä Olli Ilveskoski.
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä: ja esittely 2009.
RTE Ilkka Heinonen VTT Building Technology & Transport INDUSTRY ALLIANCE FOR INTEROPERABILITY Esitys IAI:n osalta perustuu Arto Kiviniemen.
Iltapäivän raporttiin käytettävän ajan puolittaminen
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
Jyväskylän ammattiopisto
Ohjelmointia Scratch.mit.edu/hoc. Kielen valinta: -valitse maapallon kuva -valitse alaspäin nuolta painaen suomi.
TOP ja Näytöt kirjaaminen Wilmassa opas wilma.tampere.fi Tuula Tiainen ja Arja-Leena Pöri päivitetty
Kirjanpitolain muutokset GLÖGITILAISUUS Eduskunnan sivut Atsoftin sivut Asteri kirjanpito.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Hankintasuunnittelu ja tarjouspyynnöt - pilvipalvelu
Ajankohtaista Julkaisufoorumista
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
kolme pistoa 1. Ristipisto (Cross stitch): kuvaohje
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Arvio maan hallituksen 8. 9
Logbook Yhteisöllisen nuorisotyön päällikko Kimmo Hölkki.
SISÄINEN Hanke- optimointi
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely
Opintopolku-info
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
CLT132 Tehtävät (viikko 2).
Tarjous Netvisorista.
Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan
Siltojen hoito- ja vuositarkastuskoulutus Vuositarkastuksen tekeminen
Esityksen transkriptio:

ATOPpts Työväline remonttien kustannusarviointiin Kiinteistöjen kunnossapitotöiden sSuunnitteluun sHinnoitteluun sBudjetointiin sPTS-suunnitteluun sKorjaushistorian ylläpitoon

 Ohjelmisto voi toimia verkossa tai yksittäisessä työasemassa

Ohjelmiston päänäkymässä näkyy jo suunnitellut kohteet 3 kpl, kohteita voi olla useita satoja Valinta on As. Oy Liisankujan kohdalla ja sen alla on suunniteltuja korjauksia 2 kpl Liisankujan julkisivukorjaus on suunniteltu aloitettavaksi ja sen arvioitu hinta näkyy yllä

Olemme saaneet toimeksiannon budjetoida As. Oy Sirkanhelmeen s ulkoalueiden peruskorjauksen sekä s antaa esitys mitä hissien tekeminen vanhaan taloon kustantaisi Sirkanhelmi ei ole vielä kiinteistökannassamme, joten lisäämme uuden kohteen ja täydennämme sen perustiedot

Kun kohde on perustettu - luodaan sen alle korjaussuunnitelmat, eli lisätään korjaus Täydennetään tarkat tiedot suunnitelmasta. Korjaukselle voidaan myös kirjata eri syitä, jos esim. jatkossa haluamme tilastoja kuinka paljon korjauksia on tehty ko. taloyhtiössä ilkivallan vuoksi, tai kuinka suuri osa korjauksista on vaatinut lisälainaa yms. Kun korjauksen perustiedot on kirjattu - haetaan korjaukselle paketit Korjauksen nimi ja toteutusaika on pakollinen, mutta mitä tarkemmin kohteet voi tilastoida sitä monipuolisempia raportteja on mahdollisuus saada

Ohjelmassa on valmiita työpaketteja yli kpl ja yksittäisiä toimenpiteitä yli kpl Hakutapoja oikeiden pakettien löytämiseen on useita Hakea voi esim. sanahaulla

Tai Talo 90 nimikkeistön mukaan

Valitaan tässä tapauksessa sanahaulla sopiva paketti Sirkanhelmen ulko-alueiden kunnostukseen. Nurmipinta-alaa on 1400 m2 Etsitään pakettien kuvausten perusteella sopivin paketti ja avataan se

Paketti sisältää 3 toimenpidettä Tarkennetaan rivikohtaisesti todellinen neliömäärä toimenpiteille 1400

Rivikohtaisesti näkyy yksikköhinta sekä työaika-arvio Paketin kokonaistyötuntimääräarvio sekä kokonaishinta päivittyy muutosten mukaisesti Kaipaat varmaan tarkennettua tietoa mitä töitä tähän pakettiin sisältyy ? Kaikista ohjelman sisältämistä paketeista löytyy työselitys Hinnasto-osa muodostuu korjauksen kustannuksista: työn kokonaishinta ja materiaalikustannukset sekä mahdolliset jätehuoltomaksut

Edellä esitettyjä hakutoimintoja käyttäen Sirkanhelmen ulko- alueiden peruskorjauksen muut tarvittavat korjauspaketit lisätään korjaukseen Tässä tapauksessa ulko-aluetyöt koostuvat neljästä eri paketista Kaikkia paketin tietoja voi muuttaa ja poistaa tarpeen mukaan

Lisätään Sirkanhelmen alle vielä korjaus, jolla kartoitetaan hissien rakentamisen kustannuksia Jälleen kirjataan tarvittavat tiedot korjaussuunnitelmalle

Valitaan tässä tapauksessa Talo 90 nimikkeistöä apuna käyttäen sopiva paketti suunnitelmalle hissien tekemisestä vanhaan rakennukseen Tarvitsemme kaksi hissiä 3- kerroksiseen taloon (A ja B porraskäytävät)

Valitaan sopiva paketti ja puretaan se toimenpiteisiin

Rivikohtaisesti näkyy yksikköhinta sekä työaika-arvio Paketin yksittäisiä toimenpiteitä voidaan lisätä, muuttaa tai poistaa tarpeen mukaan Voit myös tehdä omia yksittäisiä työrivejä sekä työpaketteja, joille syötät omat hintasi!

Paketin kokonaistyötuntimääräarvio sekä kokonaishinta päivittyy muutosten mukaisesti Tarkennettu tieto työn sisällöstä löytyy työselitteestä Lisätään pakettiin valaisimien asennus 4kpl

sHuom! sTietopankkia päivitetään jatkuvasti sHinnat ovat ns. maan keskitasoa sKeräämme tietoa puolueettomasti eri tahoilta sOhjelmisto ei sisällä suosituksia tuotemerkeistä tai materiaaleista sTyön tekemisen kustannukset määräytyvät voimassa olevien palkkaussuositusten mukaisesti ammattialoittain

Ohjelmiston päänäkymässä näemme Sirkanhelmeen suunnitellut korjaukset Korjauksia on 2 kpl Hinta ja aloitusajankohta näkyvät myös, mutta kaipaamme suunnitelmista hieman tarkempaa raporttia

Ohjelmistosta saa lähes 40 erilaista raporttia Seuraavassa esimerkkejä Sirkanhelmen korjaussuunnitelman raporteista

Korjaustarpeet - kaikki korjaukset Kaikki raportit voi tallentaa esim. Word- tai Exel- muotoon

Korjaustarpeet - ulko-alueet Kätevä raportti esitellä erittelyt kustannuksista

Korjaustarpeet - ulko-alueet ilman hintoja Helppo ja selkeä pohja pyytää tarjoukset tai antaa tarjous kun tarvittavat toimenpiteet ja pinta-alat ovat selvillä. Liitä mukaan vielä ohjelmasta saatava työselitys.

Työmääräarvio koko kohde- tuntia Kuinka monta miestyötuntia työn suorittamiseen kuluu? Kuinka monta tekijää tarvitaan? Mitoittaminen on helpompaa kun työmääräarvio on perusteltu

PTS-suunnitelma Sirkanhelmestä Suunnitelmallista kiinteistönhoitoa ja hallintaa Miten paljon kuluu tulevina vuosina Sirkanhelmen korjauksiin? Raportin saa joko Alv 0 % tai sisältäen Alv:n

Vuosiyhteenveto Kuinka paljon kustannukset ovat yksikköä kohden ?

Edellä esitetyn lisäksi raportteja voidaan ottaa koko kiinteistökannasta tai jopa huoneistokohtaisesti sekä eri syiden- ja aluehierarkian mukaan. Raportteja saadaan myös historiapuolelta, jonne valmistuneet korjaukset on siirretty.

ATOP-TIETO Oy puh Annamme mielellämme lisätietoja