Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 1 Arne Ritari –säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 1986-2008. www.lions.fi/ar-saatio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Lions-liitto r.y./Presidentti RJ/OE
Advertisements

Arne Ritari –säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
2 Etelä-PohjanmaaOsaa-Uskaltaa-Menestyy Etelä-Pohjanmaan liitto - Merkittävimmät EU-ohjelmat Etelä-Pohjanmaalla ohjelmakaudella : Länsi-Suomen.
Apurahatutkijan epävarma elämä Kuka kuuntelee köyhää taiteilijaa ja tutkijaa? Helsinki Antti Tanskanen (Helsingin yliopisto)
Uuden klubin perustaminen Anna ihmisille valta muuttaa omaa elämäänsä sekä muiden elämää.
Jouko Ruissalo Suomi näkyviin Arpajaiset –
LÄHIALUEYHTEISTYÖ Järvi-Suomen Partiolaiset ry
Keskustelun vetäjä (Nimi) Esittäjä (Nimet) Johda ja palvele entisenä piirikuvernöörinä.
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Kaikki lioneista Historia Organisaatio Palvelu
2006 huomionosoitussäännöt SUOMEN PAINILIITTO Finnish Wrestling Federation.
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Säätiön tarkoitus, toimintatavat, Arne Ritari -killan jäsenmaksut
1 Tervetuloa maailman suurimpaan palvelujärjestöön Olet Lion Tiivistetty esitys Lions-järjestöstä ja - toiminnasta uuden lionin perehdytykseen (syksy 2009)
Tervetuloa maailman suurimpaan palvelujärjestöön Olet Lion PV.
PID Harri Ala-Kuljusta 2. kansainvälinen varapresidentti SUOMI JOHTOON Kampanjan tavoite.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Alueen- ja lohkon puheenjohtajat piirikuvernöörin 1. tehtävä
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Global Grant Koulutusapuraha.. TRF’n ja piiri 1420 vaatimukset. Tämä apuraha on tarkoitettu ulkomailla tapahtuvaan akateemiseen jatkokoulutukseen ensisijaisesti.
Pietari Brahen rotaryklubi ROTARYSÄÄTIÖ Pekka Heikkinen Rotarytietous Pietari Brahen rotaryklubi säätiöasiamies.
Humanitaarisen Global Grant hankkeen hakuprosessi piirissä 1420.
N-piirin johtamisvalmennus Lionsklubin muutosjohtaminen.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet.
Ammattikoulutusryhmän GG-hakuprosessi. TRF:n ja piirin 1420 vaatimukset Tämä apuraha on tarkoitettu ulkomailla tapahtuville koulutushankkeille, joiden.
Global Grant -apuraha ulkomailla tapahtuvaa akateemista jatkokoulutusta varten Global Grant Scholarship- apuraha.
Miten teen hyvän (apu)raha- hakemuksen? Hannele Niemi
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Lionsklubin muutosjohtaminen 107 N Apj-Lpj seminaari Bykulla
SUK-verkoston palkitseminen Ansioristit – kriteerit, aikataulut ja hinnat.
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖ T Suomen Painiliitto ry Radiokatu 20, Helsinki.
Piiriapurahojen tarkoitus
Tervetuloa maailman suurimpaan palvelujärjestöön Olet Lion PV.
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Satu Lappalainen ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET -OHJELMAN HAKU Rahoitusasiamies Satu Lappalainen.
Jalanjäljet... Näyttävät meille missä olemme olleet Osoittavat suunnan
JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO. MERKKIPAALUJA 1917 Järjestö perustettiin USA:ssa 1920 Järjestöstä tuli kansainvälinen, kun Kanadaan perustettiin ensimmäinen.
Suomen Jääkiekkoliitto1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN.
Rotarypiirin 1420 piiriapurahojen (Designated District Grants, DDG) hakeminen ja raportointi.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Future Vision Planin vaikutukset klubien toiminnassa Suomen Rotarysäätiöseminaari Tampere Pentti Aspila Rotarysäätiö.
Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS
Lions Clubs International MD 107 Finland Presidenttivalmennus 1 Klubin presidentti
Lions Clubs International Suomi-Finland MD 107-M Finland Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenjohtajakoulutus.
Kuntatieto-ohjelma - valtionavustusohje - Ohjeen kuvat
Uusien jäsenten rekrytointi Jäsenjohtajakoulutus
Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Lions tietoa uusille jäsenille
Ajankohtaista B-piirin vuosikokous
Julkisuuskuvatutkimus
D-piirin lionspinssiviikko
PDG Maija-Liisa Heikkilä
Lions tietoa Presidenteille
Rotarysäätiö Mitä Future Vision Plan merkitsee klubeissa? Klubin yhteistyösopimus (MOU) Tähän muistiinpanoja Syysseminaari Apurahojen hallinnointia koskeva.
Apurahan maksu maksuosoituksena
Lions tietoa uusille jäsenille
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
ARNE RITARI SÄÄTIÖ AUTTAA!
ARS ADRESSI MUISTAMISEEN ARS ADRESSI ONNITTELUUN
TIETOJA SÄÄTIÖSTÄ JA TOIMINNASTA
Lionsklubin muutosjohtaminen
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 1 Arne Ritari –säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 2 Perustaminen ja tarkoitus • Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston päätöksellä v • Tavoitteena on tukea omilla päätöksillä suomalaisten klubien palveluaktiviteetteja ja tukea muutenkin lionstoimintaa. • Sääntöjen mukaisesti säätiö vaalii maamme lionstoiminnan perustajan Arne Ritarin elämäntyötä.

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 3 Toimintatavat • Säätiö kartuttaa varojaan: - myymällä adresseja - hankkimalla lisää Lions-ritareita, Arne Ritari-killan jäseniksi - ottamalla vastaan lahjoituksia ja testamentteja - sijoittamalla varat tuloa tuottavalla tavalla • Hallituksen päätöksillä säätiö jakaa apurahoja klubien palveluaktiviteettien toteuttamiseksi sekä piirien että liiton lionismia tukevien projektien toteuttamiseksi.

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 4 • Adressit on tarkoitettu yksittäisten leijonien, klubien, piirien tai Suomen Lions-liiton onnittelu- ja surunvalitteluvälineeksi. • Adressin hinta on 10 EUR. • Adressien myynti tapahtuu oman organisaation välityksellä, piirien ARS -puheenjohtajien, piirikuvernöörien ja Lions-liiton toimiston kautta. • Adressit maksetaan pankkitilille Nordea • Klubin jäsenen käyttäessä adressia hän maksaa sen aktiviteettitilille. • Piirien ARS-puheenjohtajat valvovat adressien maksuliikennettä. Adressien myynti

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 5 Arne Ritari –kilta. • Arne Ritari-killan jäsenyyttä anoo klubin hallitus oman klubinsa jäsenelle. • Anomukseen kuuluu lyhyt ansioluettelo. • Jäsenanomuksen allekirjoittaa klubin presidentti ja se lähetetään Arne Ritari-säätiön osoitteeseen. • Jäsenmaksu 850 EUR maksetaan klubin aktiviteettitililtä anomusta jätettäessä ARS:in tilille Nordea • Jäsenmerkkien toimitusaika on 3 viikkoa, pyynnöstä aikaa voidaan lyhentää. • Jäsenmaksuun ei voi liittää käyttötarkoitusta. Perustettu v. 1994

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 6 Apurahat •Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja Suomen Lions-liitto ry:n jäsenklubien omille tai yhteisille piiri- ja liittotason aktiviteeteille sekä tukemalla muutenkin suomalaista lionstoimintaa •Säätiön tärkein apurahakohde on klubien palveluaktiviteettien rahoitus, jolloin klubin osuus rahoituksesta on vähintään puolet. Säätiö myöntää myös apurahoja perheille, joita on kohdannut katastrofi kuolemantapauksen tai esim. tulipalon muodossa. Tällöin ei välttämättä vaadita klubilta palvelutyötä tai täyttä 50 prosenttia omarahoitusta. Hakemuksen tulee olla lionsklubin tekemä. • Säätiö on myös tukenut piirien ja liiton lionismia edistäviä hankkeita.

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 7 •Apurahan hakeminen tehdään hakulomakkeella. Hakijan nimen (klubi) jälkeen tulevat tarkat osoite- ja yhteystiedot sekä tieto aikaisemmin myönnetyistä apurahoista. Klubi voi hakea uutta apurahaa aikaisintaan kolmen vuoden kuluttua edellisen myöntämisestä. Avustuskohde ilmaistaan muutamalla sanalla samoin kohteen sijainti. Apurahoja myönnetään vain toteutumattomiin kohteisiin. Mitä suurempi on palvelutyön määrä, sitä paremmin hakemus hyväksytään. Huom! Palvelutyötä ei ole klubin rahoitusosuuden hankkimiseksi käytetty aktiviteettityön määrä. •Tarkemmat tiedot kohteesta, palvelutyön toteutuksesta ja talousarviosta voivat olla myös yhtenä liitteenä. Hakijan pankkiyhteys (klubin aktiviteettitili) tulee aina merkitä hakemukseen. Hakemuksia hylätään vuosittain: suurin syy on hakemuksen väärä kohde ts. haetaan rahoitusta varainhankinta-aktiviteetille, jota ei ohjesäännön mukaisesti ahoiteta. On kuitenkin puute hyvistä kohteista ts. puhtaista palveluaktiviteeteista, jotka ovat ainutkertaisia eikä vuosittain toistuvia. Säätiö ei myöskään tue Suomen Lions-liiton ohjelmaan kuuluvia kertaluontoisia tai jatkuvia aktiviteetteja (esim. Lions-Quest). Apurahat

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 8 Apurahat •Säätiö ilmoittaa kirjeitse päätöksestä, lisätietoja saa säätiön asiamieheltä. Apuraha maksetaan ilmoitetulle pankkitilille. Klubin tulee antaa selvitys apurahan käytöstä kohteen valmistuttua, kuitenkin viimeistään kahden vuoden kuluttua myöntämispäivästä. Jos kohde ei ole tuolloin valmis, on siitä ilmoitettava säätiölle. Ellei kohdetta ole päästy aloittamaan, tulee apuraha palauttaa säätiön tilille. •Apurahojen hakemisesta saa lisätietoja piirin ARS-puheenohtajalta, jolle apurahahakemus tulee toimittaa. Hän lähettää sen saatekirjeellä säätiön asiamiehelle.

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 9 Piirin ARS-puheenjohtajan tehtävät • Ottaa osaa ARS:in järjestämään koulutukseen. • Kouluttaa klubien ARS-lionit piirin järjestämässä koulutustilaisuudessa. • Pitää piirissä adressivarastoa. • Markkinoi säätiötä yhdessä PK:n kanssa piirihallituksen kokouksissa ja PNAT:ssa. • Toimittaa adresseja klubeille. • Valvoo adressien maksusuoritukset. • Informoi koko piiriä säätiön toiminnasta piirilehdessä ja Piirikuvernöörin kirjeiden kautta.

Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 10 ARS-lionin tehtävät • Toimii klubin yhteys- henkilönä Arne Ritari- säätiöön. • Ottaa osaa piirin järjestämään koulutukseen. • Markkinoi adresseja ja Lions-Ritariutta klubin kokouksissa ja puoliso tapahtumissa. • Hankkii klubille adresseja. • Valvoo adressien maksamisen. • Pitää adressi ”varastoa” ja myy niitä jäsenille. • Varmistaa, että adressit maksetaan klubin aktiviteettitilille.