Nokia Internal Use Only PESTI Pesti ja Aikuisenohjaaminen Piiritoimijakurssi 2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Esimies verkossa Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Advertisements

Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Pestiavain Luottisryhmä
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Katso Aitolasta lisää:
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Toimintajärjestelmän rakentaminen
AIKA PARANTAA -toiminta esimerkkinä vertaistuotannosta Hanna Koppelomäki Aika parantaa –verkosto.
Kääntäjät osana EU-viestintää
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Suunta 12˚ Miten lisään ilmoittautumisen Polkuun? Ohje Suunnanantajalle.
TTL Sosiaalisessa mediassa
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
PESTI KoVa-koulutus Lippukuntapäivä Mikä on pesti? Pesti on aikuisen johtajan tehtäväkokonaisuus. Pestaaminen on prosessi, johon kuuluu tuesta,
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Koulutusjärjestelmän perusteet KoVa-koulutus Lippukuntapäivä 2014.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
11. tammikuuta 2015Sini Korpinen 1 Lapsen oikeus tulla kuulluksi Sini Korpinen Puheenjohtaja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto –
AIKUISPOTILAIDEN LÄHEISTEN KOKEMUKSIA HOITOTYÖNTEKIJÖILTÄ SAADUSTA TUESTA TtM Minna Aura Pro gradu -tutkielma
Verkko-oppimisympäristön käyttöön kasvamisen vaiheet 1.Totuttautuminen: perustan saavuttaminen fyysisesti yhdessä tai yksilöllisesti ohjeiden mukaan lähtötason.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Opiskelijoiden erityinen tuki ammatillisissa oppilaitoksissa Hanna Ilola KL, erityisopettaja Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Palautekysely Oodi- tuen käyttäjille 2012 Yhteenveto Oodi-tuen käyttäjille suunnatusta palautekyselystä Opiskelijarekisteri / Marjo Naumi / Palautekyselyn.
Helpdesk-työhön liittyvän neuvonnan treenaaminen opintojaksolla Karoliina Kemppainen Jarmo Heikkinen Satu Kylmänen.
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Yhteysopettajakoulutus
VARAVOIMALAITOKSET Huoltosopimukset ProcessCon Oy.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
Kilpailijan starttikurssi
Kouluinfo Renkomäen koulu
Ryhmänohjaajakoulutus
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Mitä arviointiin liittyvät muutokset tarkoittavat? Työpaikkakouluttajahanke Omniassa
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Roihu2016.fi/roihuakatemia Tarja Nieminen, Rehtori, RoihuAkatemia Epävirallisen ja arkioppimisen tunnistaminen ja tunnustaminen -Case Suomen.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Kova-koulutus Marika ”Hartsa” Hella
Terveiset Yö-ryhmästä
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
Esityksen transkriptio:

Nokia Internal Use Only PESTI Pesti ja Aikuisenohjaaminen Piiritoimijakurssi 2012

Nokia Internal Use Only Mikä on pesti? • Pesti on aikuisen johtajan tehtäväkokonaisuus. • Pestaaminen on prosessi, johon kuuluu tuesta, koulutuksesta ja palautteesta huolehtiminen koko pestin ajan. • Pestin pituus tulee sopia pestikeskustelussa. (L- SP:ssä usein 2 vuotta) • Pesteillä hahmotetaan työnjakoa niin LPK:ssa, piirissä kuin keskusjärjestössäkin. • Pesti on pestattavan väline tuen saantiin, toisaalta pestaajan väline johtajien rekrytointiin. • Pestattavalla on oikeus pestikeskusteluun (= vaadi sitä aina)

Nokia Internal Use Only Partiopestin periaatteet • Jokaisella aikuisella on oikeus toimia tehtävässä, jossa on mahdollisuus onnistua ja joka on haastava, kiinnostava ja kehittävä. • Jokaisella on oikeus saada koulutusta, palautetta ja tukea. • Jokaisen tehtävän sisällöstä sovitaan yhdessä. • Jokaisella on oikeus tietää, paljonko aikaa tehtävä vaatii. • Ketään ei ole tarkoitus pakottaa mihinkään tehtävään. • ”Älä osta mitään pestiä ilman pestikuvausta”

Nokia Internal Use Only LISÄTIETOA JA KERTAUSTA Partiojohtajan käsikirja • pesteistä ja pestaamisesta s • ohjaamisesta s • koulutusjärjestelmästä s

Nokia Internal Use Only EI KAI VAIN KÄYNYT NÄIN? • Resurssipula ei ole ongelma vaan oire! – TAUSTALLA ON USEIN • epätyydyttäviä tehtäviä • johtajahuollon laiminlyöntiä • yksin jätettyjä tekijöitä • kehnosti hoidettuja rekrytointeja - JOKU EPÄRÖIVÄ PUHUTAAN PYÖRRYKSIIN. - VÄRVÄYS TEHDÄÄN VIIME TINGASSA. - VÄRVÄTTÄVÄ EI EHDI MIETTIÄ, MITÄ LUPAA. - KUN VÄRVÄTTÄVÄ ON LUVANNUT RYHTYÄ HOMMAAN, AJATELLAAN, ETTÄ ASIA ON KUNNOSSA, JA SE UNOHDETAAN. - VÄRVÄTYLLE EI EHKÄ EDES MAINITA KURSSISTA, JONKA HÄN VOISI KÄYDÄ. - VÄRVÄTYLLÄ EI OLE MAHDOLLISUUTTA PUIDA ONGELMIA. - TUKEA JA APUA EI OLE, TAI SE ON HAJANAISTA JA LAADULTAAN VAIHTELEVAA. - VÄRVÄTTY LYÖ HANSKAT TISKIIN. - LOPULTA TILANNE ON VIELÄ PAHEMPI KUIN ALUKSI.