Seinäjoen kirjaston laajennus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Helmikuu 2010 Etelä-Suomen Aluejoukkue Ensimmäinen askel tie huipulle.
Advertisements

Rakennetukien kesäpäivät Ajankohtaista rakennetukien myönnöstä Kouvola Sanna Koivumäki.
Sijoitusrahastomarkkinan trendejä Finanssialan Keskusliitto Markku Savikko.
Oppimisen seuranta ja arviointi alkuopetuksessa
Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Märsky Koripallovalmennus.
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Piksu Oy Piksu Oy kustantaa kirjoittajien yhteistä talousmediaa: Tuotamme hyvää ja laadukasta asiatietoa sijoittajille ja säästäjille.
AFO-yhdistelmäontologia Sisällönkuvailun asiantuntijaverkoston kokous Esko Siirala Helsingin yliopiston kirjasto,
Keijo Ullakko toimitusjohtaja
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
KIRJASTOSEKTORIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ : TAITOJEN JA TIETOJEN JAKAMINEN Työkierto Jyväskylän kirjastoissa – mistä kaikki alkoi.
Ajankohtaista kirjastotoimesta Asiakkuus verkossa ja livenä Anneli Ketonen.
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
NEO-ACT OY Kierrätysalan sosiaalisen yrityksen toimintamalli
Innovatiiviset opetuskäytänteet ja opetusteknologian pedagogiset haasteet Juho Norrena projektitutkija Agora Center
Kirjasto mediakasvattajana Koulun “käsikassara” vai itsenäinen toimija? Kirjastot ja media kyselyn satoa Vaasan kaupunginkirjasto Pohjanmaan maakuntakirjasto.
Uudet ELY-keskukset ja tiedonvälityksen haaste työhallinnossa Ideapäivä-seminaari Jaana Suokonautio Jaana Suokonautio.
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Uusia asuntoja vanhaan kaupunkirakenteeseen
E-kirjojen lukulaitteet ja sähköiset aineistot
Ubiikki Maunula? •Tuttujen ja olemassa olevien välineiden hyödyntäminen •Palveluiden ja toimintojen käyttäminen esim. Maunulan kotisivujen ja kännykän.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
- mahdollisuus kehittämiseen -
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortiokokous
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Sijoitusrahastojen vuosi 2010 Finanssialan Keskusliitto Markku Savikko.
Näin varmistamme viihtyisät ja turvalliset
AFO-yhdistelmäontologian laatiminen Sisällönkuvailupäivä Päivi Lipsanen Helsingin yliopiston kirjasto, Viikin kampuskirjasto.
Sähköinen portfolio - kyvyt.fi
Toimintaa Raportti eNorssin kevätseminaarissa Pasi Hieta Osallistava koulu.
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Maakuntakirjastokokous Seinäjoki.
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Relais – kaukopalveluohjelmiston tilannekatsaus Triangelipäivä, Helsinki Minttu Hurme, Päivi Järvinen.
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin päihdepalvelut
TURUN YLIOPISTON OSAORGANISAATIOPILOTTI Turun yliopiston kirjasto Leena Järveläinen
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Logican tilannekatsaus ISO20022 XML B2C tili- ja tapahtumaraportoinnista Logica IPS/Financial Services, Finland, Markku Havukainen
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
HISSIN NOUSUN TAUSTAA Tavoiteasetantaa ja sitoutumista.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Verkostotyön viitekehys & Sitoutuminen ja motivaatio Maaseudun YTR
Joustavat opetusjärjestelyt Siilitien peruskoulu
Tutkimussuunnitelma Leikin mahdollisuudet äidinkielen opetuksessa 1. ja 6. luokalla Tanja Kaspala.
Napapiirin Kuljetus Oy
Sijoitusrahastomarkkinan trendejä Finanssialan Keskusliitto Markku Savikko.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
KIRJASTOLEHTI 2011 Asiakaslehti + ammattilehti. KIRJASTOLEHTI 2011 Ilmestyy 4 kertaa vuodessa Koostuu asiakaslehdestä, jota kirjastot voivat tilata asiakkailleen.
Kymenlaakson digitaalinen pääkirjasto Kymenlaakson kirjastojen yhteinen sosiaalista mediaa hyödyntävä verkkosivusto Verkkotyöryhmä: Mika Hatakka, Sinikka.
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
Oulunkaaren kuntouttava päivätoiminta Lähtökohdat: Iissä kuntouttava päivätoiminta kehittynyt hanketyön kautta vuodesta 2007 lähtien Pudasjärvellä ja Utajärvellä.
Langaton Seinäjoki.
Vaski-kirjastot esittäytyvät
Provesta Oy Kaisla Provesta luottamuksellinen
Osuustoiminta koulujen yrittäjyyskasvatuksessa
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
PIRAMK:n kirjasto- ja tietopalvelut
MaitoMestari –navettamallisto
Kalajoen kaupunginkirjasto
Esityksen transkriptio:

Seinäjoen kirjaston laajennus Arkkitehtuurikilpailu ja rakentaminen Mervi Heikkilä kirjastotoimenjohtaja

Arkkitehtuurikilpailu Arkkitehtuurikilpailu toteutettiin kutsukilpailuna, johon valittiin ilmoittautuneista arkkitehtitoimistoista Ark-House Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto HKP Oy, Arkkitehtitoimisto JKMM Oy Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy sekä Lassila Hirvilammi arkkitehdit Oy. Kilpailuaika päättyi 30.6.2008

Huonetilaohjelman laajuus: 2945 hym2 Sisältää kirjastosalin, henkilökunnan työskentelytilat, hiljaisen lukusalin, ryhmätyötiloja, monitoimitilan (100 hlö), atk-opetustilan, autotallin, varastoja jne. - Olennaista kilpailutöissä oli sopeutuminen Aalto-keskuksen läheisyyteen, sopeutuminen muuhun kaupunkiarkkitehtuuriin mutta myös toiminnallisuuteen kiinnitettiin arvostelussa erittäin paljon huomiota.

2.2. Kirjastoarkkitehtuurin toiminnalliset lähtökohdat Informaatioteknologian nopea kehitys ja muutokset yhteiskunnassa merkitsevät muutosta myös kirjastolle. Kokoelmakeskeisestä kirjastosta ollaan siirtymässä käyttäjäkeskeiseen kirjastoon. Tulevaisuuden kirjasto on hybridikirjasto, joka tarjoaa houkuttelevan ja selkeän pääsyn niin digitaalisen tiedon lähteille ja virtuaalimaailman elämyksiin kuin myös fyysisten kokoelmien pariin. Informaatioteknologian kehitystä näyttää kuitenkin olevan mahdotonta ennustaa, ja juuri siksi muuntojouston periaate on yksi tärkeimmistä tulevaisuuden kirjastotilan suunnittelussa. Uusimalla ja uudelleen järjestämällä kalustusta ja välineistöä tila täytyy olla muutettavissa tulevaisuudessa tukemaan erilaisia kirjastonkäyttötapoja – sellaista teknologiaa ja sellaisia tarpeita, joista meillä ei tällä hetkellä vielä voi olla tietoa. Tilan täytyy myös tukea itsepalvelua ja asiakkaiden omatoimista kirjastonkäyttöä, sekä ottaa huomioon esteettömyysnäkökohdat. Toimivassa kirjastotilassa kulkureitit on suunniteltu tukemaan työprosessien joustavaa sujuvuutta. Kirjasto on myös turvallinen sekä asiakkaille että henkilökunnalle. Tänä päivänä kirjastotila on ennen kaikkea kohtaamistila, mutta myös syventymiseen ja keskittymiseen täytyy olla mahdollisuuksia. Tila onkin mielekästä jakaa kolmeen vyöhykkeeseen: kohtaamisvyöhykkeeseen, palveluvyöhykkeeseen ja syventymisvyöhykkeeseen. Kirjasto on siis yhteisön kolmas tila, sosiaalisen elinvoiman sydän, jonka suunnittelussa on otettava huomioon, että se tukee sekä elinikäistä oppimista ja yhteiskunnallista osallistumista että viihtymistä ja ihmisten välistä kanssakäymistä

Apila Arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin yksimielisesti työ nimeltä Apila. Nimimerkin takaa paljastui arkkitehtitoimisto JKMM Oy Toimisto on suunnitellut mm. Viikin kirkon Helsinkiin ja Turun kaupunginkirjaston laajennuksen Useita voittoja arkkitehtuurikilpailuissa mm. Suomen näyttelypaviljonki Shanghain maailmannäyttelyyn 2010

Rakentaminen Maanrakennustyöt aloitetaan keväällä 2009 Suunnittelu on valmis syksyllä 2009, jolloin rakentaminen aloitetaan Kirjaston laajennus valmis 2010 lopussa Vanhan kirjaston saneeraus 2010-2011 Budjetti: TA 7,1 milj. euroa, valtionosuus 48%