©Tampereen kaupunki Tampereen kaupunki, tietohallinto Business with Public Information Oct 2, 2007, Tampere Tampereen kaupunki julkisen tiedon jakelijana.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Palvelut ja tiedot käyttöön: Palveluväylä
Advertisements

Osavuosikatsaus Lännen Tehtaat Osavuosikatsaus
OPSTOCK Hyvä verkkopalvelu analyytikon näkökulmasta Olli Kähkönen Opstock Pankkiiriliike
ASIAKASLIITTYMÄ FinELib-päivä Ere Maijala Kansalliskirjasto.
Lapset näkyviin – alkuarviointi ja lasten osallisuus lastensuojelussa
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
11/20061 Erasmus Uusi Erasmus-ohjelma – osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
Avointa-hanke ja Prime Solutions Oy PlugIT-loppuseminaari
PILOTTI VIE PARHAILLE OSTOPAIKOILLE. Uusi tapa tavoittaa asiakkaat • Kaakkois-Suomen sähköinen palveluhakemisto • Palvelu, jossa myyjät ja ostajat kohtaavat.
Kuntien paikkatietoseminaari 7. 2
Helsinki Region Infoshare Julkiset tietovarannot avoimeksi dataksi Projektipäällikkö Ville Meloni & Pekka Vuori Forum Virium Helsinki & Helsingin kaupungin.
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Turun ammattikorkeakoulun kirjasto - puheenvuoro käyttäjäkyselystä Eija Suikkanen
METATEKSTI, METADISKURSSI = tekstiä tekstistä (Minna-Riitta Luukka 1992 ja 1995) Tieteellisetkään tekstit eivät ole pelkkiä faktakokoelmia, vaan niissä.
Tampereen kaupunkiseudun ilmastostrategia Mikä on elinkeinostrategian merkitys ja rooli ilmastostrategian valmistelussa ja toteutuksessa.
Digitaalisten kirjastopalveluiden arkkitehtuuri Kansallinen digitaalinen kirjasto ASIAKASLIITTYMÄ- Projektin tilanne Ari Rouvari.
Kauniaisten tietohallintostrategia
Kansallinen digitaalinen kirjasto Pitkäaikaissäilytys Kirjastoverkkopäivä Esa-Pekka Keskitalo.
OPISKELIJAKUNNAN SISÄINEN JA ULKOINEN VIESTINTÄ Mediatekniikan seminaari Janne Isopahkala.
Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi Matti Mäkelä Pikassos Oy.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Lännen Tehtaat Osavuosikatsaus
2. Markkinoiden käyttäytyminen
Kansallinen digitaalinen kirjasto Ari Rouvari Jukka Pennanen.
/HtiDIGIROAD 1 Kansallinen tie- ja katu- tietojärjestelmä Kari Hiltunen, Tiehallinto.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
INSPIRE-direktiivin suhde PSI-direktiiviin Tampere Tuire Taina, maa- ja metsätalousministeriö.
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tilaus- ja yhteistyögradut Tampereen kaupungin näkökulmasta Tampere Riitta Juusenaho.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
Tulevaisuuden terveys kansallinen tiekartta
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
Helsingin ja seudun menestys – entä riskit? Helsinki Region Infoshare Asta Manninen Avoimen tiedon ohjelma Avoin data ja avoin tieto.
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuri Tavoitteet ja tehtävät Anne Kauhanen-Simanainen
Sosiaalihuollon hoitoilmoitukset Riikka Väyrynen.
Tesoman hyvinvointikeskus  Hyvinvointikeskuksen kehittämistyö kytkeytyy Tampereen kaupungin palvelumallityön uudistamiseen ja sen osalta tehtyihin.
Tietovarantojen avaaminen kunnissa. Kuntien tietotekniikkakartoituksesta saadut ensihavainnot Avoimesta tiedosta kunnissa Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä.
Kansallinen palveluväylä JUHTA JHKA Pauli Kartano.
JHKA tietoarkkitehtuuriryhmän työskentely Teemojen ja tiekartan työstäminen Anne Kauhanen-Simanainen.
Avoin data, TK ja virallinen tilasto
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Terveisiä kentältä erikoissairaanhoidon näkökulmasta
Mitä on avoin data ja kuinka kartoittajat voivat hyödyntää sitä?
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
Paikkatiedon hyödyntäminen sosiaali- ja terveysalalla
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous
Tutkimustietovaranto ja tutkimustietovirrat
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
Avoimen tiedon tavoitteet
Datan ja aineistojen avaaminen
Datan ja aineistojen avaaminen
Liikenneviraston tehtävät liikennepalvelulain mukaan
Avoimen tiedon ohjelma Tilannekatsaus ja suunnitelma 2014
DATAN JA AINEISTOJEN AVAAMINEN FINNAN AVULLA
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Korkeakoulujen tiedolla johtamisen ekosysteemi
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

©Tampereen kaupunki Tampereen kaupunki, tietohallinto Business with Public Information Oct 2, 2007, Tampere Tampereen kaupunki julkisen tiedon jakelijana Klaus Nylamo Sähköisten palvelujen koordinaattori Tampereen kaupunki, tietohallinto

Klaus Nylamo, Tampereen kaupunki, tietohallinto Yleisperiaatteet •Kaupunki pyrkii avaamaan tietovarastojaan yleiskäyttöisten rajapintojen kautta •Lähtökohtana tiedonsaajien tasapuolinen kohtelu •Tiedon käyttö kaupallisissa palveluissa on mahdollista, yksinoikeus pääsääntöisesti ei •Joitakin tietoja edelleen suljettujen sopimusten takana

Klaus Nylamo, Tampereen kaupunki, tietohallinto Käytössä olevat rajapinnat •Tiedottava aineisto (mm. tiedotteet, kuulutukset, ruokalistat, säätiedot jne.):  Vapaasti hyödynnettävissä ehtojen mukaisesti (RSS-rajapinta) •Kartta- ja paikkatieto  Runsaasti piste-, viiva-, alue- sekä ominaisuustietoja  Tarjonta pääosin selattavissa  OGC-rajapinta •Joukkoliikenteen tiedot (mm. pysäkit, aikataulut, tiedotteet)  Avataan sopimuksesta  Pääsääntöisesti tiedoista ei saa laskuttaa loppukäyttäjää

Klaus Nylamo, Tampereen kaupunki, tietohallinto Tutkimustiedot ja tilastot •Paljon vapaasti jaettavaa ja käyttöehtojen mukaan hyödynnettävää aineistoa ml. lakisääteinen tilastointi –Hyvä tiedonhallintatapa (julkisuusasetus) velvoittaa kaupunkia •Kansallinen potilastietojärjestelmä merkittävä askel julkisen- ja yksityisen sektorin asiakastietojen yhteiskäyttöön •Kansanterveyslaitos ja STAKES julkaisevat koostettua tietoa esim. riskislaskentaan

Klaus Nylamo, Tampereen kaupunki, tietohallinto Ohjelmistotoimittajan näkökulma •Erityisesti sosiaali- ja terveysalan yritykset voivat paremmin tarjota sovelluksia, kun taustajärjestelmien rajapinnat aukeavat –Laki asiakastietojen sähköisestä käsittelystä antaa tarkat rajapintamääritykset (mm. hl7 ja cda/r2) •JUHTA ja JHS-suositukset tukevat ohjelmistojen osatoimituksia •Monituottajamalli luo haasteita palvelujen seurattavuuden ja vertailtavuuden kannalta (kuntalaiset ja palveluntuottajat) -> tieto palvelujen järjestämisestä saataville

Klaus Nylamo, Tampereen kaupunki, tietohallinto Kehityssuunnat 1.Näkökulmana Tampereen seutu •Seudullisen palvelutuotannon yhteistyön kautta yhtenäistyvät järjestelmät helpottavat tiedon saatavuutta 2.Kansallinen vertailtavuus •Kansallinen tilastointi- ja tutkimusyhteistyö selkiyttää mittareita ja tuo vertailtavuutta 3.Sähköistämishankkeet selkeämmin osaksi palvelutuotannon prosessien uudistamista •Kaupungin rooli tiedontuottajana korostuu, toteutuksissa huomioidaan molempien osapuolten intressit •Tietovarantojen yhtenäistäminen ja yhdistäminen entistä selkeämmin tavoitteena, eriyttävää kehitystä ei tueta

Klaus Nylamo, Tampereen kaupunki, tietohallinto Esimerkkejä – erillinen käyttöliittymä kaupungin tuottamana

Klaus Nylamo, Tampereen kaupunki, tietohallinto Esimerkkejä – kolmannen osapuolen käyttöliittymän hyödyntäminen

©Tampereen kaupunki Tampereen kaupunki, tietohallinto Kiitos! Jos tieto löytyy verkosta tai katukuvasta yhdestä palvelusta, se todennäköisesti on muidenkin hyödynnettävissä Aina kannattaa kysyä – rajapintojen avaaminen on myös kaupungin etu