Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous"— Esityksen transkriptio:

1 Piia Naukkarinen Suunnittelija 28.9.2016 Finnan konsortioryhmän kokous
AHAA-Finna-raportti Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous

2 Keskeiset kysymykset AHAA-Finna-räätälöinnissä
Kuvailumallin muutos Kaikilla sektoreilla käynnissä kuvailun uudistamista, tämä on otettu huomioon räätälöinnissä. Tarkemmin kuvaillut yhteydet eri aineistojen välillä ja toimijan roolin kuvailu tarkemmin suhteessa aineistoon. Kuvailun muutosten soveltaminen Finna.fi-näkymässä Yhtenäistyvät kuvailutiedot edesauttavat aineistojen löydettävyyttä sekä hakupalvelun käytettävyyttä. Auktorisoidut toimijakuvailutiedot (nimitietopalvelu) mahdollistavat uusia toimintoja. Näyttörajoitetutut metatiedot ja Finna. (Outi Hupaniittu kertoo tästä.)

3 Suunnitteilla muutoksia mm:
aineistosivuun (tietuesivu), kokoelmasivuun (aineistokokonaisuus), tarkennettuun hakuun ja aineistotyypitykseen. Organisaatioesittelysivu tulossa uutuutena ominaisuutena Nimitietopalvelun myötä toimijat saanevat oman sivun Finnaan. Ontologioita pyritään hyödyntämään eri tavoin. Väliraportissa esitelty joitakin suunnitelmia myös pidemmällä tähtäimellä.

4

5 AHAA-hankkeen aikataulu ja jatko
AHAA-järjestelmä on valmis vuoden 2018 alussa (myös uudet kuvailutietokentät käytössä). Syksy 2016: Testiaineiston tuominen rajapinnan kautta Finnaan. (Ei ole vielä uusia aineistokuvailutietoja mukana, muuten kuin toimijoiden osalta). Finnan haravointia ja tiedonkäsittelyä muokataan vastaamaan AHAA-kuvailua. Suunnitelmat tarkentuvat ja käytettävyystyö jatkuu. Käyttöliittymää muokataan ja testataan uusilla aineistokuvailutiedoilla.

6 Piia Naukkarinen @helsinki.fi
Kiitos, kysymyksiä? Piia Naukkarinen @helsinki.fi


Lataa ppt "Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google