Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous"— Esityksen transkriptio:

1 Piia Naukkarinen Suunnittelija 28.9.2016 Finnan konsortioryhmän kokous
AHAA-Finna-raportti Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous

2 Keskeiset kysymykset AHAA-Finna-räätälöinnissä
Kuvailumallin muutos Kaikilla sektoreilla käynnissä kuvailun uudistamista, tämä on otettu huomioon räätälöinnissä. Tarkemmin kuvaillut yhteydet eri aineistojen välillä ja toimijan roolin kuvailu tarkemmin suhteessa aineistoon. Kuvailun muutosten soveltaminen Finna.fi-näkymässä Yhtenäistyvät kuvailutiedot edesauttavat aineistojen löydettävyyttä sekä hakupalvelun käytettävyyttä. Auktorisoidut toimijakuvailutiedot (nimitietopalvelu) mahdollistavat uusia toimintoja. Näyttörajoitetutut metatiedot ja Finna. (Outi Hupaniittu kertoo tästä.)

3 Suunnitteilla muutoksia mm:
aineistosivuun (tietuesivu), kokoelmasivuun (aineistokokonaisuus), tarkennettuun hakuun, Aineistotyypitykseen, organisaatioesittelysivu tulossa uutuutena, nimitietopalvelun myötä toimijat saanevat oman sivun Finnaan. Ontologioita pyritään hyödyntämään eri tavoin. Väliraportissa esitelty joitakin suunnitelmia myös pidemmällä tähtäimellä.

4

5 AHAA-hankkeen aikataulu ja jatko
AHAA-järjestelmä on valmis vuoden 2018 alussa (myös uudet kuvailutiedot käytössä). Syksy 2016: Testiaineiston tuominen rajapinnan kautta Finnaan. (Ei ole vielä uusia aineistokuvailutietoja mukana, muuten kuin toimijoiden osalta). Finnan haravointia ja tiedonkäsittelyä muokataan vastaamaan AHAA-kuvailua. Suunnitelmat tarkentuvat ja käytettävyystyö jatkuu. Käyttöliittymää muokataan ja testataan uusilla aineistokuvailutiedoilla.

6 Piia Naukkarinen @helsinki.fi
Kiitos, kysymyksiä? Piia Naukkarinen @helsinki.fi


Lataa ppt "Piia Naukkarinen Suunnittelija Finnan konsortioryhmän kokous"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google