Hyvästä Paras Jim Collins.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Dialogi William Isaacs.
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
OTA ESILLE MUISTIINPANOVÄLINEET! Esim. iPad:in ja iPod Touch’in muistio
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Toimintaohjeet opelle
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Mikä tekijänoikeus?.
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Kokemuksia historiakerhosta
MIKÄ ON TIIMI?.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Katso Aitolasta lisää:
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Alustava liiketoimintasuunnitelma
10 vinkkiä voimaantumiseen
© John Pihlaja Associates Inc Työnilo ja tuottavuus vanhustyössä 1 Tuottavuus ja työnilo vanhustyössä • Helsinki • Tampere.
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Kommentti ÄI1.
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Vapaa aihe Kysymykset.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
OPETTAJUUS MUUTOKSESSA Ympäristö muuttuu, muuttuuko opetus? ”Luokan tulisi olla kuin urheilujoukkue: Opettaja on valmentaja ja oppilaat pelaajia” (Amissäätöö-hanke.
Menestyvä työyhteistö Lähiesimiestyö – johtajuus Management - Leadership Riitta Rautava.
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Asiajohtaminen missio, visio, arvot, tavoitteet, strategia, talous ihmisjohtaminen Työyhteisö; henkilöstö ja johto / kommunikointi, vuorovaikutus, tiimit,
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Valmennustoiminnan strategia – Vastuullisesti huipulle
Yhdessä työskentelyn prosessi, yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta
Vaalit
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Volitioprosessi, tahdon!
PÄHEE OTE HANKE Mediatiimin koulutus
Menestys tiimityön kautta
Esityksen transkriptio:

Hyvästä Paras Jim Collins

Yleistä Olen vasta viime aikoina ollut kiinnostunut johtamisesta ja kun minua ei huolittu kansainväliseen johtamiskoulutukseen päätin ruveta itse kehittämään itseäni kyseisessä asiassa. Hyvästä Paras on ensimmäinen johtamiseen liittyvä kirja jonka olen koskaan lukenut. Kirja oli myös helppolukuisin jonka olen lukenut, asioita kerrataan tiuhaan tahtiin jotta lukija pysyy mahdollisimman hyvin kärryillä.

Idea Kirja kertoo nimensä mukaisesti siitä kuinka hyvästä yrityksestä voi tulla alansa paras. Ja miksi jokaisen yrityksen tulisi uskaltaa tavoitella hyvän sijasta parasta, sillä jos tavoitteena on vain hyvä niin onko edes mahdollista olla paras? Ollakseen edes hyvä parhaasta puhumattakaan tarvitaan hyvä johto/johtaja. Teoksessa käsitellään 5 eri tason johtajaa (enimmäkseen 5 tason johtajuutta) Myös 3 kehän siilikonsepti tulee esille kirjassa (siitä lisää myöhemmin)

Johtaminen Kirjassa painotetaan, että parhaaksi pääsemiseen tarvitaan paras johtaja (viidennen tason johtaja). Jim Collins kuvaa 5 johtamisen tasoa seuraavasti: Taso 5  VIIDENNEN TASON JOHTAJUUS Tuo pohjaa pysyvälle paremmuudelle olemalla ihmisenä vaatimaton , mutta ammatti-ihmisenä voimakastahtoinen. Taso 4  TEHOKAS IHMISTEN JOHTAJA Innostaa sitoutumaan selvään ja motivoivaan visioon ja kannustaa yhä parempiin suorituksiin. Taso 3  PÄTEVÄ ASIOIDEN HOITAJA Organisoi ihmisiä ja resursseja ennalta määritettyjen tavoitteiden tehokasta ja tuloksellista toteuttamista varten. Taso 2  AIKAANSAAVA TIIMIN JÄSEN Edistää yksilöllisten kykyjensä ansiosta ryhmän tavoitteiden saavuttamista ja tekee tehokkaasti työtä ryhmässä. Taso 1  KYVYKÄS YKSILÖ Tekee tuottavaa työtä lahjojensa, tietojensa, taitojensa ja hyvien työskentelytottumustensa ansiosta. Itselläni ei ole johtamiskokemusta Proakatemialta, vain vähäisesti aiemmista kouluista ja parista työpaikasta, joten ”ränkkään” itseni ensimmäiseen tasoon. Johtajuus on kuitenkin osaamisalue jota aion kehittää, olin tulevaisuudessa sitten yksityisyrittäjänä tai isossa puljussa töissä . Kirjan lukeminen motivoi minua vain enemmän ottamaan vastuuta itseäni kiinnostavista projekteista .

Siilikonsepti Siilikonsepti tuodaan useasti esille kirjassa ja se koostuu kolmesta kysymyksestä 1.Mistä olemme innostuneita? 2.Missä voimme olla maailman parhaita? 3.Mikä vaikuttaa taloudelliseen tulokseen? Emme ole varsinaisesti pohtineet näitä kysymyksiä Extempon sisällä, mutta itseeni pystyn näitä soveltamaan. 1. Ensinmäisestä tiko vuodestani asti olen ollut innostunut AV-tuotannosta ja viime aikaiset TTVO:lla käydyt kurssini ovat vain vahvistaneet asiaa. Olen löytänyt akatemialta muutaman jotka jakavat saman innostuksen ja aijomme viedä asiaa eteenpäin, joten voin melkein puhua meistä. 2. AV-tuotannossa (eteenkin jos erikoistumme johonkin tiettyyn alan haaraan) voimme kovan harjoittelun kautta tulla ”parhaiksi”. 3. Graaffisella alalla työt puhuvat puolestaan ja kun siinä pääsee ”parhaaksi” vaikuttaa se automaattisesti tulokseen. Harjoittelu tekee mestariksi! Innostus luo motivaation ja motivaatio takaa harjoittelun, harjoittelemalla taas kehittyy hyväksi ja kun harjoittelee lisää tulee parhaaksi.

Visio Niin tässä kuin monissa muissakin alan kirjoissa tuotiin esille vision tärkeys ja se kuinka hyvän johtajan tulisi johtaa tiimiä kohti tätä visiota. Alkuun olin hyvin hämmentynyt kun valmentajat ja vanhemmat tiimit jatkuvasti kyselivät Extempon visiota ja missiota ja kaikenlaisia eri tavoitteita. Olen kuitenkin ruvennut ymmärtämään niiden merkitystä tämänkaltaisten kirjojen ansiosta huomattavasti paremmin. On vaikeaa sitoutua tavoitteisiin tai ajaa omalta osaltaan tiimiä vision suuntaan jos ei itse usko niihin, mutta tässä asiassa suuntani on vain ylöspäin ja omat ”uskoni” siirtyvät yhä enemmän syrjään tiimin uskojen tieltä :D

Käytäntöön Aion jatkaa itseni kehittämistä kaikilla osa-alueilla, mutta erityisesti johtamisessa. Taso 1 ”is not enough” Harjoittelua, harjoittelua ja lisää harjoittelua, jotta joku päivä tuottamani videot/editoimani efektit olisivat parhaita.