Esittelen itseni Olen tienannut niukan mutta vähäisen leipäni peruskoulun ja lukion matemaattisten aineiden opettajana. Olen käynyt näiden vuosien kuluessa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Retoriset keinot.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Talvisota: Neuvostojoukkojen hyökkäys alkaa
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Jumalan kanssa.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Varjosen veljesten muistokivi Maskussa
Länsivaltojen myöntyväisyyspolitiikka
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
Kenen lapsi?.
Kuvakäsikirjoitus.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
NALLE PUH.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Naisen ainoa vika.
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
Norssi ja Varis juttusilla
NAISEN ITSETUNTO.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B. Nuori Neville Chamberlain.
Mikä maailmassamme on hulluutta? Mitkä ovat kulttuurimme suurimmat valheet? Mitkä epätotuudet ovat epävapautemme lähteet? Rahanahneuden kulttuuri.
Jatkosota
Sodan kulku: * Talvisota alkaa
Kalevankangas ja ilmatorjunta esitelmän tiivistelmä
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
Kunniaan liittyvät konfliktit – uhat ja mahdollisuudet asiakastyössä
Toinen maailmasota Vaiheet:
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Juutalaisvainot -Holokausti
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
Talvisota ”105 kunnian päivää”
Suomen itsenäistyminen ja sisällissota 1918
Jatkosodan vaiheet Kesä 1941 Joulukuu 1941 Kesäkuu 1944 Syyskuu 1944
Ensimmäinen maailmansota KANSAINVÄLISET SUHTEET. I MAAILMANSODAN SYITÄ: Nationalismi Imperialismi Saksan yhdistyminen Kilpavarustelu Ranska halusi kostoa.
Hyvää elämää maaseudulla
Talvisota ja jatkosota
Alex Mattson Laura Saare.
Suomi toisessa maailmansodassa
Välirauhan Suomi 1940.
Tutkielman teko-ohjeet
Kekkosesta Euroopan unioniin ( )
Luku Suomi toisessa maailmansodassa s
NAPOLEONISTA HITLERIIN
11 Suomi talvisodassa s. 80–84.
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
Suomi irtautuu sodasta
Suomen jatkosota Suomen joukot suuremmat ja paremmin aseistetut kuin talvisodassa -> Saksalaisilla rintamavastuu Oulujärvestä pohjoiseen Tavoitteena.
Neuvostoliitto ja Saksa
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
I MAAILMANSOTA Mitä sodassa tapahtui? -Vuonna 1917
Esityksen transkriptio:

Esittelen itseni Olen tienannut niukan mutta vähäisen leipäni peruskoulun ja lukion matemaattisten aineiden opettajana. Olen käynyt näiden vuosien kuluessa ”lepuuttamassa hermojani” YK-tehtävissä Lähi-idässä ja Makedoniassa neljä kertaa noin vuoden kerrallaan. Kaksi viimeistä kertaa palvelin majurin arvossa YK:n rauhanturvajoukkojen kansainvälisessä esikunnassa (1991-1992 Libanon, 1996-1997 Makedonia , UNIFIL, UNPREDEP) Seison edessänne SOTAVETERAANEJA kunnioittavana kansalaisena ja ennen kaikkea yhden sotaveteraanin poikana.

Sodassa ei ole mitään ylevää. ”Miehet tapetaan, naiset raiskataan ja lapset viedään orjuuteen”. Sotaa ei voi säädellä eikä tehdä inhimillisemmäksi, vaikka eräs punatukkainen nainen Helsingissä - se jolla on kissoja ja kamarineuvos- niin kuvittelee. Kuitenkin yksilöt voivat tehdä sankaritekoja. Näiden tekojen tekijöitä me kunnioitamme ja kutsumme heitä kollektiivisesti sotaveteraaneiksi.

Kullervo †1978 Olavi †1942 Unto (isäni) †1998 Sotaveteraani on sotatoimiin osaa ottanut sotilas. Suomessa sotaveteraanilla tarkoitetaan yleensä talvi- (1939-1940) ja jatkosotaan (1941-1944) tai Lapin sotaan (1944-1945) osaa ottaneita henkilöitä. Nuorimmat ovat nyt yli 82 vuotiaita. Elossa muutama kymmenen tuhatta – vielä! Myös Lotta Svärd -järjestössä sota-aikana palvelleita naisia kutsutaan toisinaan sotaveteraaneiksi. Kuuluisia suomalaisia sotaveteraaneja Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth 1905–2004 Ministeri Max Jakobson 1923- Presidentti Mauno Koivisto 1923- Mannerheim-ristin ritarit Simo Häyhä, tarkka-ampuja Matematiikan Akateemikko Olli Lehto Minulle tärkeitä sotaveteraaneja: Kivijärven veljekset Kullervo †1978 Olavi †1942 Unto (isäni) †1998

Olen tämän sotaveteraanin poika. Huomaa vanheneminen Olen tämän sotaveteraanin poika. Huomaa vanheneminen. Takana haavoittuminen ja yli 4 vuotta sodassa.

Liian vähän ja huonoa ruokaa Varusteet huonot (sanomalehtiä villapaidan alle), ei tietoakaan CoreTexistä Eläminen metsässä, korsuissa (maakellari), teltoissa pakkasilla (-42°C) tai helteillä Jatkuva pelko (vain hullu ei pelkää), joku pystyy hillitsemään pelkonsa ja toimimaan rationaalisesti, sankari Ja tietenkin vihollinen yrittää tappaa 24/7 Aseveljien haavoittuminen ja kuoleminen vierestä Jotkut pystyivät vaarantamaan oman henkensä aseveljen pelastamiseksi, sankari

Isäni haavoittui Krivillä 6. 4 Isäni haavoittui Krivillä 6.4.1942 räjähtävästä kiväärin luodista vasempaan käsivarteen. Myös Neuvosto venäjä oli allekirjoittanut sopimuksen, jolla räjähtävien luotien käyttö kiellettiin. Tiettyihin kulttuureihin ei kuulu sopimusten noudattaminen. Traditio näyttää jatkuvan sillä suunnalla. Krivi on Äänislinnan eli Petroskoin itäpuolella. Isäni veli Olavi kävi vetämässä haavoittuneen isäni suojaan ja sen jälkeen lähti pelastamaan Inkeriläistä haavoittunutta vapaaehtoista. Tällöin Olavi haavoittui kuolettavasti. Olen saanut toisen nimeni hänen mukaansa. Olavi lepää Padasjoen sankarihaudassa. Muistan lapsuudessani 1950-luvulla, kun sirpaleita tuli isän selästä ja yksi jopa nenän varresta. Hän elätti meidät (1+4) tekemällä vammautuneellakin kädellään raskasta maanviljelys- ja metsätyötä.

Isäni vanhin veli Kullervo oli talvisodassa Turussa IT-tykin johtaja, siis ilmatorjunta ei ’information technology’. Neuvostovenäläisten pommittaessa Turkua hän ammutti tykkiään liian nopeasti, jolloin putki kuumeni liikaa ja tykki oli ampumakelvoton. Venäläiset tulittivat tykkiä konekivääreillä ja miehistö – setäni mukaan lukien - kyyristeli poteroissa. Myöhemmin setä kertoi ajatelleensa, ettei mikään ole niin mukavaa, kuin kuolla vanhuuden heikkouteen. Hän kuoli vanhuuden heikkouteen

Työkaluja, joilla maahantunkeutuja pysäytettiin

Työkaluja, joilla maahantunkeutuja pysäytettiin

Kuuluisa Tali-Ihantala taistelu Karjalan Kannaksella kesällä 1944 Ollessani sotilastarkkailijana Libanonissa silloinen USA:lainen majuri kertoi opiskelleensa sotakorkeakoulussa Tali-Ihantalan taistelun. Tämä majuri oli myöhemmin Irakissa kenraaliluutnanttina amerikkalaisten komentajana. Tykistökenraali V.P. Nenonen kehitti matemaattisen menetelmän, jolla useiden tykistöpatteristojen (12 tykkiä) voitiin kohdistaa samaan pisteeseen. Tämä matemaatikko Nenosen menetelmä oli silloin uutta ja vaikutti ratkaisevasti venäläisten hyökkäyksen pysäyttämiseen. Maatamme ei vallattu. Olen vieraillut Pietarissa (Leningrad) ensimmäisen kerran 1962 ja sen jälkeen Neuvostoliiton valtaamissa ns. sosialistisissa (esim. Romania, Bulgaria, Viro, Unkari, Puola, Itä-Saksa). Tavallinen kansa eli kurjuudessa – monessakin mielessä. Sofi Oksasen Finlandia-palkittu romaani Puhdistus antaa hyvän ja todella ahdistavan kuvan siitä, miltä me VETERAANIEN ansiosta vältyimme. Kaikki mielipiteeni ovat omiani., joista kannan poliittisen vastuun(!?) . En edusta täällä armeijaa, rauhanturvaajia enkä mitään muuta tahoa – vain veteraaneja kunnioittavaa kansalaista. Kiitos mielenkiinnosta!