Tietoturvallisuuden huonetaulu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Advertisements

Pikkupoika kysyi isältään...
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
TARJOAMINEN 1CD •1♦ avaus yleensä 4+ korttia •ainoastaan jakaumalla 4432 avataan 3:n kortin ruudulla •pistevoima 12 – 21(22) •kaikilla 13 pisteen käsillä.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
XX RESPONSE KEHITTÄMISKUMPPANUUS RESPONSE-KEHITTÄMISKUMPPANUUS
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Moodlen ohje opiskelijoille
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Iitin Pyrintö 2014 Yleisurheilijoiden, vanhempien ja toimitsijoiden sekä vapaaehtoisten info Iitin lukiolla torstaina
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Turvallisuuskulttuuri, työmetodit ja ohjeistus
Tietoturva, 2 ov
Salassapito – Mitä saan kertoa kenelle ja miksi
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kittilä 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Jakaminen ja yhteistyö
Julkista tietoa - saa levittää vapaasti Kimmo Rousku – Kyberturvaopas Esitys käynnistyy painamalla F5 ja etenee automaattisesti.
PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
Tietoturva ei ole ainoastaan dokumenttien ja viestien salausta
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
KAAKKOIS-SUOMEN TYÖMARKKINOIDEN KATSAUS 2012  Ilmestyy piakkoin sähköisessä muodossa  Teemoina:  Väestö, työikäinen väestö, tuotanto, työllisyys, työttömyys.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi
Netiketti ja nettikiusaaminen
Langaton lähiverkko ja mobiilipalvelut Oulun kaupunginkirjastossa Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Maija Saraste
Atk-infot tutorryhmille Atk-keskus / Hannele Rajaniemi.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
HARMAA TALOUS TILAAJAVASTUU KÄÄNNETTY ARVONLISÄVERO ASt 2015
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
T Tietoliikenneverkon ja sähköpostin käytön ja valvonnan yleisohje Lisätietoa: intranetista: hakusana ’tietoturvallisuus’ Vastuuhenkilö N.N., yhteystiedot.
Tilavarauksen tekeminen Korpissa Salla Kalermo, IT-palvelut Tervetuloa Korppi- koulutukseen!
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Mobiilitietoturva.
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Tietoturva.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Työpajatyöskentelyn yhteenveto
Tietoturva Internetissä
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Tietoturva internetissä
Turvallisuuspankki FINVET.fi
Periaatteita.
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

Tietoturvallisuuden huonetaulu Julkista tietoa - saa levittää vapaasti Tietoturvallisuuden huonetaulu Kimmo Rousku – Kyberturvaopas http://www.ict-tuki.fi/tietoturva Esitys käynnistyy painamalla F5 ja etenee automaattisesti – voit myös selata nuolella vasemmalle taaksepäin tai nuolella oikealle eteenpäin

Tietoturvallisuuden huoneentaulu 1. Pidän aina näkyvillä organisaation minulle antamaa henkilökorttia tai muuta tunnistetta. 2. Jos näen vieraan henkilön, jolla ei ole vierailijakorttia eikä organisaatiomme henkilökorttia, sellaisissa tiloissa, joissa ulkopuolisia ei sallita, niin tarkastan hänen oikeutensa kulkea tiloissa. Tarvittaessa ohjaan hänet vastaanottoomme. 3. Osaan luokitella työtehtävissäni käytössä olevat tietoaineistot (asiakirjat, kaikki muu tieto) niiden sisällön mukaan julkisiin tai salassa pidettäviin tietoaineistoihin. Lisäksi osaan luokitella salassa pidettävät tietoaineistot niiden sisällön mukaan eri suojaustasoihin. 4. Huolehdin työtehtäviini liittyvien tärkeiden tietoaineistojen tallentamisesta siten, että niistä on aina olemassa tarvittavat varmuuskopiot esimerkiksi verkkopalvelimilla, erityisesti kannettavaa tietokonetta käyttäessäni.

Tietoturvallisuuden huoneentaulu 5. Pidän työpisteessäni ja etätöissä kotona paperimuodossa olevat salaiset asiakirjat lukituissa säilytystiloissa. Noudatan ns. tyhjän työpöydän periaatetta. 6. Osaan salata ja salaan salassa pidettävät tietoaineistot jos joudun lähettämään niitä sähköisesti organisaation ulkopuolelle esimerkiksi sähköpostitse. 7. Käytän siirrettäviä apumuisteja (esimerkiksi USB-muistitikkua) ilman salausohjelmaa vain julkisen tiedon kuljettamiseen. 8. En vie salassa pidettäviä tietoaineistoja kotiin enkä käytä omaa kotitietokonettani niiden käsittelemiseksi. Noudatan tässä organisaation antamia ohjeita.

Tietoturvallisuuden huoneentaulu 9. Jos poistun tietokoneeltani pitemmäksi aikaa, lukitsen tietokoneen. 10. En käytä samoja salasanoja vapaa-ajan nettipalveluissa ja työpaikan tietojärjestelmissä. 11. En tallenna salasanoja itselleni paperilapuille tai muihin näkyviin paikkoihin selväkielisenä. 12. Jos käytössäni on kannettava tietokone, tiedän, miten saan käyttää etäyhteyksiä (langaton wlan, 3/4G-datayhteydet) niin avoimien verkkojen kuin ulkomailla käytönkin osalta. 13. Jos käytössäni on älypuhelin tai tabletti, johon minulle tulee työpaikkani sähköpostia, päätelaitteeni lukkiutuu automaattisesti esimerkiksi 10 minuutin käyttämättömyyden jälkeen ja päätelaitetta ei saa avattua ilman lukituskoodia.

Tietoturvallisuuden huoneentaulu 14. Osaan katsoa, onko päätelaitteeni haittaohjelmien torjuntaohjelma toiminnassa ja onko ohjelmisto päivittynyt. 15. En keskustele salassa pidettävistä työasioista tai käsittele salassa pidettäviä tietoja esimerkiksi julkisella paikalla tai kulkuvälineissä. Osaan sovittaa keskusteluni ympäristöön. 16. Olen lukenut organisaatiomme henkilöstölle tarkoitetut tietoturvaohjeet. 17. Noudatan organisaatiomme henkilöstölle tarkoitettuja tietoturvaohjeita. 18. Osallistun organisaation minulle tarjoamaan tietoturva-koulutukseen.

Tietoturvallisuuden huoneentaulu 19. Jos epäilen tai havaitsen jotain (tieto)turvallisuuteen liittyvää ongelmaa, tiedän miten tulee toimia ja keneen tulee ottaa yhteyttä. 20. Lähtiessäni töistä tarkistan, että työpaikan ovi sulkeutuu kunnolla. Bonus: 21. Kysyn, jos en tiedä! 22. Varmistan, jos epäilen että asia ei etene! 23. En hölmöile!