PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa www.pelastakaalapset.fi/peppi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Advertisements

Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Kyläfoorumi Valtimolla
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Pelastakaa Lapset ry Pohjois-Suomen aluetoimisto Tampere DiMeKe.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Vapaaehtoisen polulla
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
LAPSEN OIKEUDET.
Neuvolan mahdollisuudet lasten suojelussa
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
NEUVOLAN PERHETYÖ
Hyväksi vanhemmaksi pyritään vaikka hampaat irvessä!
Jouni Vironen Perheterapeutti
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Molemmat voittavat – vapaaehtoinen sijaisperheen tukihenkilönä Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa – PePPi -hanke Virpi Vaattovaara ja.
Vapaaehtoistoiminnan kehittämisnäkymiä Järjestöpäällikköverkosto Katariina Suomu Ensi- ja turvakotien liitto ry.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Pelastakaa Lapset ry Itä-Suomen aluetoimisto Lastensuojelupalvelut, Kauppakatu 25 C 4krs., Joensuu Joensuun Perheentalo, Rantakatu 15, Joensuu.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lähiötalo -toimintamalli Kuntaliiton kilpailu 2015 Kirsti Kurki.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan periaatteet Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Ei-ammattimaisuus Luotettavuus.
Sijaisperheiden perhekaveritoiminta
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Hyvinvointikoulun toimintamalli
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
SATAKUNNAN VERKOSTOTYÖN TOIMINTAMALLI
Molemmat voittavat – vapaaehtoinen sijaisperheen tukihenkilönä
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Lounais-Suomen Syöpäyhdistys Vapaaehtoiseksi lähelle avun tarvitsijaa
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa

 Kolme taustajärjestöä: Pelastakaa Lapset, Perhehoitoliitto ja Pesäpuu  Keskittyy kolmelle alueelle : Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen ja Uudellemaalle  Kuuluu RAY:n tukemaan Emma & Elias koordinaatio- ohjelmaan (Lskl) PePPi –hanke

 Lisätä sijaisperheiden ja niissä asuvien lasten hyvinvointia.  Kehittää yhteisöllisiä ja järjestölähtöisiä tuki- ja toimintamalleja sijaisperheiden arjen tueksi.  Kerätä ja tuottaa tietoa sijaisperheiden arjesta järjestöjen yhteisen vaikuttamistoiminnan tehostamiseksi. Hankkeen tavoitteet

PePPin kehittämisprosessit Alueellinen vapaaehtoistoiminnan malli Lasten ja nuorten toiminnat Sijaisvanhempien tuki Harrastus-, kulttuuri- ja liikuntainnovaatiot Tiedontuotanto sijaisperheiden arjesta Kolmen järjestön yhteinen vaikuttamistyö

 Perheillä on suuri tuen tarve, lakisääteinen tuki ei toteudu tai ole riittävää tai toimivaa, silti perheiden on selviydyttävä - tätä ristiriitaa vapaaehtoisuus ei ratkaise  Vapaaehtoistoiminta ei korvaa lakisääteistä tukea, eikä kilpaile palveluja tuottavien yrittäjien kanssa  Vapaaehtoistoiminta on jo mahdollista ja toimivaa ennaltaehkäisevässä lastensuojelutyössä Vapaaehtoistoiminta perhehoidossa

 Kuulee lasta ja perhettä  Kunnioittaa perheen itsemääräämisoikeutta ja oikeutta tulla näkyväksi kokonaisuudessaan  Täydentää perheen luonnollista tukiverkostoa  Tekee yhteistyötä ja toimii samaan suuntaan sijoituksen ammatillisen tahon kanssa  Pyrkii tukemaan ja vahvistamaan kiintymyssuhteita sijaisperheessä

 Vapaaehtoistoiminnan pitää olla merkityksellistä, mielekästä ja palkitsevaa vapaaehtoiselle  Vapaaehtoisella on oikeus saada toimintaansa ammatillista valmennusta ja ohjausta sekä virkistystä ja vertaistukea  Vapaaehtoisella on oikeus sitoutua itselleen sopivaan tehtävään ja toiminta-aikatauluun  Vapaaehtoistoiminta lähtee vapaaehtoisen halusta auttaa, se ei ole ammatillista toimintaa Vapaaehtoistoiminta on vapaaehtoista

PePPi –voima kumpuaa tavallisesta arjesta Neljä väittämää: 1. Jokainen sijoitettu lapsi haluaa tulla nähdyksi myös tavallisena lapsena 2. Jokainen tavallinen perhe tarvitsee joskus apua 3. Jokainen sijaisperhe on myös tavallinen perhe 4. PePPi -vapaaehtoinen on tavallinen ihminen, joka haluaa kantaa yhteisöllistä vastuuta sijoitetuista lapsista ja sijaisperheistä

KIITOS  MIELUUMMIN DUUOO KUIN SOOLOO!