Puuttuminen perusopetuksen oppilaan tupakointiin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
UUSI AJOKORTTILAKI 2013 Muutokset lyhyesti.
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
LUVALLISET POISSAOLOT
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Tupakka ja ympäristö.
Oppilaiden hyvinvointi ja kiusaamisen vastainen työ Taivallahden peruskoulussa Vanhempainilta
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
Moku- hankkeesta resurssikeskukseen
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
9.Lk Biologian laborointikurssi
Taidetarjotin -TAPAHTUMA Ajankohta: maaliskuu viikko 12 Missio: Taide kuuluu kaikille Pääkohderyhmä: Potentiaaliset TPO-oppilaat ja heidän vanhempansa.
TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
9.lk haun aikataulut kevät 2012
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Sairaalakoulu osana Kellokosken nuorisopsykiatrista hoitopolkua
Epäasiallinen käyttäytyminen
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
Akateeminen terveyskeskus Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Lotilan koulutiellä –itsearviointipassi luokille
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Rotary Nuorisovaihto – RYE piiri 1390 Mikko Hörkkö
OPO-hanke Hankeseminaari
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Tupakka Suomessa ja maailmalla
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Helmi -oppilashallintojärjestelmä
Savuton Kainuun sote -toimintaohje
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Sari Ågren. Työryhmä Perusopetuksessa Mari Aalto, Laura Impiö, Teija Warro, Satu Lehtonen, Anita Rapp, Hanna Leppänen, Anne Lähteenmäki, Liina Maarni,
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Yksityisyys on lapsen(kin) perusoikeus Ke Yläneen Yhtenäiskoulu Eeva Valjakka Asiantuntijalakimies, OTT.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
MYK työrauhaa ja järjestystä
Kiusaamisasioiden käsittely Kaustisen perusopetuksessa
Tupakkatuotteiden käyttämiseen puuttuminen
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Keskustelua wilma-merkinnöistä ja järjestyssäännöistä
Keskustelua nikotiinituotteista
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
Prosessin nimi: Siirtymävaihe esiopetuksesta perusopetukseen, kun lapsella on pidennetty oppivelvollisuus ja/tai erityinen tuki tai kun tehostettu tuki.
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
Asiakas Esiopettaja/kelto
Kehitysehdotuksia jälki-istuntokäytäntöihin
Yhteistoiminnallinen kokous
MITÄ OPPILAANOHJAUS ON?
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Opettajan oikeudet ja velvollisuudet
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Yleisen tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
7. luokkien vanhempainilta
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Koulurauhalaki ja sen mukanaan tuomat uudet käytänteet ja toimintamallit Jämsän kaupunki
Esityksen transkriptio:

Puuttuminen perusopetuksen oppilaan tupakointiin

2 Nurmijärvi Tupakkalakia ( 693/1976) on muutettu lukien (698/2010)

3 Nurmijärvi § ( /698)( /698) •Tupakkatuotteiden maahantuonti ja hallussapito on kielletty alle 18-vuotiaalta. 12 § ( /698)( /698) •Tupakointi on kielletty: 2) perusopetusta, ammatillista koulutusta ja lukio- opetusta antavien oppilaitosten sisätiloissa ja oppilasasuntoloissa sekä niiden käytössä olevilla ulkoalueilla;

4 Nurmijärvi a § ( /698)( /698) •Jos joku tupakoi yleisessä kulkuneuvossa, sisätilassa tai ulkoalueella, jossa se on 12 tai 13 §:n säännösten perusteella kielletty, eikä kehotuksesta huolimatta lopeta tupakointia, saa yleisen kulkuneuvon haltija tai liikennehenkilökuntaan kuuluva, yleisen tilaisuuden järjestäjä taikka asianomaisen sisätilan tai ulkoalueen haltija taikka näiden edustaja poistaa hänet kulkuneuvosta, sisätilasta tai ulkoalueelta, jollei poistamista voida pitää kohtuuttomana. 32 § ( /700)( /700) •Joka yleisen kulkuneuvon, sisätilan tai ulkoalueen haltijan tai hänen edustajansa taikka yleisen tilaisuuden järjestäjän tai siellä järjestysmiehenä toimivan taikka valvontaviranomaisen huomautuksesta huolimatta jatkaa tupakointia sisätilassa tai ulkoalueella, jossa tupakointi on 12 §:n mukaan kielletty, on tuomittava tupakointirikkomuksesta sakkoon.

5 Nurmijärvi Nurmijärvellä oppilaiden kouluaikana ja koulun alueella tapahtuvaan tupakointiin puututaan seuraavasti:

6 Nurmijärvi Lähtökohtana on, että jokainen koulun aikuinen on velvollinen puuttumaan oppilaan tupakointiin!

7 Nurmijärvi kerta 1.Oppilaan tupakoinnin havainnut koulun työntekijä ilmaisee havaintonsa oppilaalle ja kertoo ilmoittavansa tupakoinnista eteenpäin oppilaan luokanopettajalle (lo) tai luokanvalvojalle (lv) 2.Oppilas soittaa lo:n/lv:n läsnä ollessa kotiin ja kertoo tapahtuneesta 3.Lo/lv tiedottaa huoltajia ja rehtoria tapahtuneesta Helmi -viestillä. Viestissä on tieto tupakointiin puuttumisen vaiheista. 4.Lo/lv käy oppilaan kanssa kasvatuskeskustelun

8 Nurmijärvi kerta 1.Oppilaan tupakoinnin havainnut koulun työntekijä ilmaisee havaintonsa oppilaalle ja kertoo ilmoittavansa tupakoinnista eteenpäin oppilaan lo:lle tai lv:lle 2.Oppilas soittaa lo:n/lv:n läsnä ollessa kotiin ja kertoo tapahtuneesta. Lo/lv. välittää tiedon tupakoinnista rehtorille. 3.Rehtori käy oppilaan kanssa kasvatuskeskustelun ja tiedottaa tapahtuneesta huoltajia Helmi -viestillä. Rehtori antaa oppilaalle 1 tunnin jälki-istunnon. 4.Rehtori vie tiedon oppilaan tupakoinnista oppilashuoltoryhmään

9 Nurmijärvi kerta 1.Oppilaan tupakoinnin havainnut koulun työntekijä ilmaisee havaintonsa oppilaalle ja kertoo ilmoittavansa tupakoinnista eteenpäin oppilaan lo:lle tai lv:lle 2.Oppilas soittaa lo:n/lv:n läsnä ollessa kotiin ja kertoo tapahtuneesta. Tämän jälkeen lo/lv jatkaa keskustelua huoltajan kanssa ja kutsuu huoltajat sekä oppilaan moniammatilliseen palaveriin koululle keskustelemaan oppilaan tupakoinnin aiheuttamasta huolesta. Lisäksi tapahtuneesta tehdään merkintä Helmeen. 3.Lisäksi yli 15 -vuotiaan oppilaan osalta rehtori tekee lähipoliisille ilmoituksen tupakkalain rikkomuksesta. Alle 15 -vuotiaalle oppilaalle annetaan 1,5 tunnin jälki- istunto.

10 Nurmijärvi tai useampi kerta 1.Oppilaan tupakoinnin havainnut koulun työntekijä ilmaisee havaintonsa oppilaalle ja kertoo ilmoittavansa tupakoinnista eteenpäin oppilaan lo:lle tai lv:lle. Lo/lv tiedottaa huoltajia ja rehtoria tapahtuneesta Helmi -viestillä. 2.Moniammatillisen palaverin päättämän seurantasuunnitelman mukaisesti oppilashuoltoryhmä päättää jatkotoimista (kirjallista varoitusta voi harkita). 3.Lisäksi toistuva koulun alueella tapahtuva tupakointi vaikuttaa oppilaan käyttäytymisen arvosanaan alentavasti