villa,wo ALKUPERÄ: lammas

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasikuitu ja sen käyttö
Advertisements

RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Tilkkuilijan värit Saana Karlsson.
Sri Lanka.
Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.
Muovi Malla & Clarissa.
polyamidi, pa RAAKA-AINE: öljyteollisuuden sivutuotteet
Valosta 1.
Liinu Piilikangas, Olli Taskinen, Paavo Ceder, Tuomas Mustajärvi
Kestopikkuhousunsuoja
ORKIDEAYHTEISTILAUS KARGE 2013
Mitä villapaidalle tapahtuu jos laitat sen pesukoneeseen 60 ⁰C :n pesuun? Miten villavaatteet tulisi pestä, perustele! TOTEUTUS: Otetaan käsinpestäväksi.
Huovuttaminen Osio 3..
Arvoituksellinen vihannes
Atte Järvinen Julia Martikainen Jani Grönlund
KÄSITYÖ KIELEN OPPIMISEN APUVÄLINEENÄ
Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen LUENTO 7 Komposiitit 2013.
TEKSTIILIKUIDUT Miia Kiuru
Kansallispukukurssi Kansallispukujen ompelu
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska: 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi.
Kuohuviinin valmistus
Aidan teko Lähde: Peruskartta Heikki Virtanen.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
perinteinen peittokirjonta
Metallien ominaisuuksiin vaikuttavat keinot:
Sademetsä.
Mitä uutta kierrätetystä lasista voi tehdä?
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
SUORAVÄRIT.
Luxe Couture Creme -huulipuna
Kestoside.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Kuvakäsis – Miksi pipo pitää laittaa hihaan?
Alumiinin pintakäsittely
0rava - Sciurus vulgaris
Tekijät: Suvi Väliaho ja Pirita Laukkanen
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Metalliseoksia.
KASVIVÄRJÄYS Näin värjätään suomenlampaan villaa kasveilla.
14. Aine laajenee lämmetessään
FOSFORI.
Komodonvaraani Varanus komodoensis.
pelloilta palttinaksi
Fe Rauta /07/iron.png
Palkokasvit, soija ja kuivatut pavut
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
Täit.
PURISTAMINEN Marko Seppä-Murto Tekijä ja päivämäärä1.
1. Silk Beauty -suihkugeeli Voidemainen suihkugeeli sisältää silkkiproteiinia ja helokkiöljyä. Puhdistaa ihon hellävaraisesti ja jättää ihon pehmeäksi.
Mitä polyesteri on? Aino, Jenni ja Jyri.
Ilmaston vaikutus maatalouteen
Sp2-HYBRIDISAATIO.
Nahkojen matka valmiiksi tuotteeksi
Esivalmistusvälineet
Betonin ominaisuudet ja käyttö
PP -viemäriputket: ominaisuudet, käyttö ja asennus
Tammi.
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
KÄPYTIKKA.
Pestovnikov Danil, 9.luokka Koulu №17
5. KASVIT JA LEVÄT 7. BIOLOGIA.
Lasi 1 Lasi 2 Lasi 3 Lasi 4 Lasi 5 Lasi 6
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Viljat.
Tietämättömyys voi tuoda kovat tuskat… Oma nimesi
VARIS 1. Pituus n. 50 cm, SV n. 90 cm 2. Mustaharmaa väritys
SINISORSA Pituus n. 55 cm KOIRAS JUHLAPUVUSSA 1. Sinivihreä pää
Esityksen transkriptio:

villa,wo ALKUPERÄ: lammas VALMISTUS: eläimet keritään, villa pestään ja karstataan. Karstatusta villasta valmistetaan kehräämällä lankaa. KÄYTTÖKOHTEET: neuleet ja takkikankaat, ohuet ja hienot pukukankaat OMINAISUUDET: lämmintä, kosteutta imevää ja joustavaa. Ryppyyntyy huonosti, ei kestä kovaa kulutusta ja voi vanua käytössä HOITOSUOSITUKSET:

alpakka, wp ALKUPERÄ: Alpakka VALMISTUS: eläimet keritään, villa pestään ja karstataan. Karstatusta villasta valmistetaan kehräämällä lankaa. KÄYTTÖKOHTEET: etupäässä neulelankoihin ja vaatteisiin sellaisenaan tai sekoitteina villan tai muiden korkealuokkaisten karvojen kanssa OMINAISUUDET: joustavaa ja erittäin hyvin lämpöä eristävää. Villa on hyvin pitkää, 20-30 cm. Yli 17 valkoisen, mustan ja ruskean eri sävyä. Villa käytetään yleensä luonnonvärisenä, mutta valkoinen villa on kysytyintä, sillä sitä voidaan myös värjätä. HOITOSUOSITUKSET:

mohair, wm ALKUPERÄ: angoravuohi ( eli mohairvuohi) VALMISTUS: eläimet keritään, villa pestään, karstataan ja kehrätään langaksi. KÄYTTÖKOHTEET: Neulelangat, hienot villasekoitekankaat OMINAISUUDET: Kuitu on hyvin pitkää ja kiiltävää, hyvin oikenevaa, sähköistymätöntä ja lujaa. Luonnostaan valkoista, harmahtavaa tai ruskehtavaa. HOITOSUOSITUKSET:

angora, wa ALKUPERÄ: Angorakanin turkiskarva VALMISTUS: eläimet keritään, villa pestään ja karstataan, minkä jälkeen se kehrätään langaksi. KÄYTTÖKOHTEET : sekoitteena neulelankoihin, urheilu- ja alusasuihin, lähinnä lämpö- ja reumakerrastojen materiaalina. OMINAISUUDET: kevyttä, kiiltävää ja sileää. erittäin lämmöneristävää, kosteudenimukyky on erinomainen. Vaikea kehrätä kuidun suoruuden takia, helposti vanuvaa HOITOSUOSITUKSET:

kashmir, ws ALKUPERÄ: Kashmirvuohi VALMISTUS: eläimen erittäin hieno alusvilla kerätään vuosittain talteen eläinten karvanlähtöaikaan. Villa pestään, karstataan ja kehrätään langaksi KÄYTTÖKOHTEET: sellaisenaan tai sekoitettuna pääasiassa villan kanssa mutta myös silkin, puuvillan tai synteettisten kuitujen kanssa. Käytetään hienona kampalankana mm. neulelankoihin, solmioihin ja huiveihin sekä karstalankana naisten pukukankaisiin. OMINAISUUDET: hieno, helposti vanuva kuitu HOITOSUOSITUKSET:

silkki, se ALKUPERÄ: Silkkiperhosen toukan kotelo VALMISTUS: Silkkiperhosen toukka kehrää ympärilleen kotelon joka muodostuu toukan kehruurauhasissa syntyvästä valkuaisaineesta, fibroiinista sekä toukan erittämästä seriinistä, joka toimii kuin liima. Valmiit kotelot höyrytetään ja serisiini pehmitetään kuumassa vedessä kuitujen irrottamiseksi. Näin saadusta kuidusta kehrätään lankaa. KÄYTTÖKOHTEET: huiveissa, ohuissa kevyissä kankaissa, sekoitteena muiden kuitujen kanssa tuomassa pehmeyttä ja kiiltoa OMINAISUUDET: ohut, erittäin luja ja taipuisa kuitu, jossa hieno kiilto, korkea kosteudenimukyky, hyvä lämmöneristävyys. Kestää huonosti mm. auringonvaloa ja hikeä. Sähköistyy kuivassa ilmassa. HOITOSUOSITUKSET:

pellava,li ALKUPERÄ: Pellavakasvin varsi VALMISTUS: kuitua saadaan kasvin varresta kuoren alla olevasta kerroksesta. Kasveista poistetaan haarat, lehdet ja siemenkodat, ne liotetaan, kuivatetaan, niiden rakenne rikotaan, kuidut kammataan ja kehrätään langaksi. KÄYTTÖKOHTEET: käytetään pyyhe- ja pöytäliinoissa sekä verhoissa ja sisustuskankaissa. Käytetään myös vaatetuskankaisiin. OMINAISUUDET: pitkä ja luja kuitu, mutta myös jäykkä, joustamaton ja rypistyvä. Koska kuitu on sileä, sillä on kaunis kiilto ja tuotteet on helppo pitää puhtaana. Imee erittäin hyvin kosteutta ja johtaa hyvin lämpöä HOITOSUOSITUKSET : Valkaistut: Värilliset: Huom, kylmämankelointi antaa pellavatekstiileille kauniin kiillon

puuvilla, co ALKUPERÄ: kuitua saadaan pensasmaisen (puuvilla) kasvin siemenkarvoista. VALMISTUS: kuitua poimitaan koneellisesti ja puhdistetaan. Kuidut kehrätään langaksi KÄYTTÖKOHTEET: yksi maailman käytetyimmistä kuiduista. Käytetään laajasti kankaina sekä mm. vanuna, neulelankoina, vaatteissa sekä kodintekstiileissä OMINAISUUDET: suhteellisen kestävä kuitu, jota on helppo värjätä ja joka ei sähköisty. Imee hyvin kosteutta, mutta ei eristä hyvin lämpöä, rypistyy ja likaantuu helposti sekä kutistuu pesussa. HOITOSUOSITUKSET:

hamppu, ha ALKUPERÄ: saadaan pensasmaisen kuituhampun rungosta. VALMISTUS: Rungon rakenne rikotaan, puhdistetaan ja pehmennetään, näin saadusta kuidusta kehrätään lankaa KÄYTTÖKOHTEET: verkot ja purjeet, matot säkit, suojapeitteet, paloletkut. OMINAISUUDET: luja, jäykkä karkea kuitu. Kestää hyvin kosteissa olosuhteissa HOITOSUOSITUKSET:

juti, ju ALKUPERÄ: Juti on yksivuotinen trooppinen kasvi, joka kasvaa 2-5 metrin mittaiseksi. Kuitua saadaan sen varresta VALMISTUS: Kasvin varren rakenne rikotaan, kuidut puhdistetaan ja liotetaan. KÄYTTÖKOHTEET: pakkausmateriaalina, mattojen pohjakudoksina, köysinä, kattohuopamateriaalina, vesijohtojen tiivisteinä. OMINAISUUDET: jäykkä ja kovalta tuntuva kuitu. Väriltään, vaalea, kellertävä, punertava tai harmahtava. Lujuudeltaan muita runkokuituja heikompaa mutta edullista. HOITO: ei yleensä pestä huonojen pesuominaisuuksien vuoksi

sisali, si ALKUPERÄ: Agave-lajin lehtikuitu. Kasvi on monivuotinen ja sen lehdet kasvavat jopa 1,5 metrin mittaisiksi. VALMISTUS: tuoreet kasvin lehdet rouhitaan ja ei- kuitumainen aines kaavitaan pois, jäljelle jääneet kuidut kuivataan ja pakataan. KÄYTTÖKOHTEET: narut, köydet, matot, karkeat kankaat, erikoispaperi, naisten hatut OMINAISUUDET: luja ja liukkaan tuntuinen kuitu. Väriltään vaalean kellertävä. Ei homehdu tai mätäne kovin helposti, mutta se ei kestä suolavettä HOITO: tuotteen luonteen mukaisesti