KUNTO -projekti 2011-2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AKTIIVINEN ARKI Kuntouttava ryhmätoiminta
Advertisements

TEKOJA JA TEKIJÖITÄ ! Seniorivuosi 2013 Suomen Punaisen Ristin seniorivuosi 2013.

Vapaaehtoiset keikka-auttajat apuna arjessa. Missiomme on: Etsiä, löytää ja auttaa unohdettuja kaupunkilaisia sekä haastaa kaikki lähimmäisyyteen ja yhteiskuntavastuuseen.
Taloyhtiön omaehtoinen toiminta
Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Kyläfoorumi Valtimolla
Varjosta valoon – osahanke
Eläinsuojeluasiamies ja tulevaisuuden haasteet Tuotantoeläinten hyvinvointiseminaari Jyväskylä Sari Salminen.
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
Interaktiivinen etäkuntoutus IKU Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alue
Muistitiimi Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Mikä on Kunnon Hoitaja –koulutus?
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
Toimintakykyinen vanhus hoiva-asumisessa
TOIMINTAKYVYN EDISTÄMINEN JA KOTIKUNTOUTUS
Elinvoimaa yhdistyksissä
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Sosiaalinen kuntoutus
Kuntoutusmuodot Minna Launonen.
Terveyden edistäminen diakoniatyössä
MERTA - hyvät palvelut, hyvät käytännöt
SOTAINVALIDIEN PALVELUNEUVONTA LAPISSA
Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu.
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla – vinkkejä vertais- ja toiminnallisten ryhmien perustamiseen Turun Kaupunkilähetys ry Pirjo-Riitta Kataja.
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
Mielenterveys kuntoutus
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
Toimintakyvyn arviointi
Fysioterapia Toimintaterapia
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
MIEPÄ-projekti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille – Asiakkaiden ja yhteistyötahojen näkemyksiä projektista.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
ETVK Kuntouttavan työtoiminnan sisältö. Pääkohdat  1. Henkilökohtaisen suunnitelman laatiminen  2. Elämänhallinta  3. Työelämävalmiudet  4. Toimintamuodot.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Provesta Oy Kaisla Provesta luottamuksellinen
Ikäihmisten kuntoutus
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Työikäisten kuntoutus
Osallisuuden toimintamalli
Yhteinen keittiö -hanke
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Kotiin vietävät palvelut ja teknologia
Osallisuuden toimintamalli
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
Ylihyvää elämää Vaasan kotihoidon strategia
Esityksen transkriptio:

KUNTO -projekti 2011-2013

Projekti pitää sisällään kaksi osahanketta Laitila : Tasapainoinen Laitila Turku : Varjosta Valoon Projekti toteutetaan yhdessä Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ja Laitilan Vanhaintuki ry:n sekä Suomen Kinestetiikkayhdistys ry:n kanssa

Projektin tarkoitus Luoda kuntouttava toimintamalli kotona asuville ikääntyville yli 60-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille, psykososiaalisten ongelmien kanssa kamppaileville ja muistisairaille sekä heidän omaishoitajilleen. Löytää keinoja turvata syrjäytyneiden, palvelujen ulkopuolelle jääneiden ja vähävaraisten ikääntyvien mahdollisuus kuntoutumiseen ja kansalaistoimintaan. Ikääntynyt osallistetaan takaisin yhteiskuntaan; poistetaan esteitä ja luodaan hyvinvoinnin mahdollisuuksia.

Projektin tavoitteet Tukea asiakkaan kotona selviytymistä hänen omista lähtökohdistaan sekä psykososiaalista hyvinvointia. Edistää itsenäistä elämää ja ylläpitää liikkumis- ja toimintakykyä omassa elinympäristössään. Ohjata ja tukea omaishoitajia. Rikastuttaa arkea järjestötoiminnan keinoin.

Varjosta Valoon ja Tasapainoinen Laitila - hankkeiden toimintamuodot Kotikuntoutus fysioterapeutin ohjauksessa. Aktivointikäynnit yhdessä ammattihenkilön tai vapaaehtoisen kanssa. Ryhmätoiminta Toiminnalliset ryhmät Kortteliryhmät

Fysioterapeutin kotikäynnit Voimavaraistava yksilöllinen kotikuntoutus lähtee asiakkaan haastattelusta ja toimintakyvyn testauksesta. Tärkeää huomioida toimintakyvyn eri ulottuvuudet tavoitteita asetettaessa. Asiakkaan fyysistä toimintakykyä tuetaan kokonaisvaltaisesti yksilökäynneillä, jotta luodaan pohjaa aktivointikäynneille ja ryhmätoiminnalle. Kuntoutus lähtee asiakkaan tarpeista!

Aktivointikäynnit Toteutetaan yhdessä ammattihenkilön tai vapaaehtoisen kanssa. Lähtee asiakkaan tarpeista; häntä kiinnostaviin kohteisiin tai toimintoihin. Ohjataan myös jo olemassa oleviin aktiviteetteihin ja palveluiden pariin. Kulttuurielämysten toteuttamiseen käytetään koulutettua Kulttuuriystävää. Järjestölähtöistä toimintaa yhdessä ryhmätoiminnan kanssa.

Ryhmätoiminta Tavoitteena on elämänhallinnan parantuminen sekä omien voimavarojen löytyminen ja aktiivinen arki. Sisältö virikkeellistä toimintaa ja kulttuurielämyksiä. Ammattihenkilön ohjaamana 6-10 krt, jonka jälkeen ryhmää tuetaan itsenäisiin tapaamisiin vapaaehtoisen kanssa. Ryhmien jatkotapaamisilla on mukana ns. Kortteli- vapaaehtoinen, joka toimii tarvittaessa ”innostajana”.

Autamme asiakasta rakentamaan siltaa nykytilasta toiveisiin ja unelmiin Kiitos!

Yhteystiedot: Projektikoordinaattori Helena Norokallio Projektivastaava Paulina Iiskala Puh. 044 082 0213 0440 857 821 Luolavuorentie 4, 20810 Turku Sairaalantie 8 , 23800 Laitila Projektityöntekijät: Fysioterapeutit Mira Berg Anne Ruusuranta ja ja Anna Turpeinen Anja Kortteinen Lähihoitaja Pia Kukkola etu.sukunimi@kotikunnas.fi etu.sukunimi@terveyskoti.fi