Taloushallinnon koodiston kehittäminen Alustus ammattikorkeakoulujen taloushallinnon seminaarissa 30.10.2013 Opetusneuvos Eija Somervuori.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TULOSOHJAUS VARASTOKIRJASTON NÄKÖKULMASTA VARASTOKIRJASTON KOKOELMAYHDYSHENKILÖIDEN SEMINAARI
Advertisements

’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Eero Tourunen 2003 Projektin johtaminen -opintojakso Yliopiston ja yritysten projektiyhteistyö.
Sauna Contact Point Finland Miksi Cannes Lions? • Jos-et-ole-siellä-et-ole-olemassa -tapahtuma • Maailman mielipidemanipulaattorit ja mainosalan.
PALVELUT PAKETTIIN – ASIAKKAAN HYVÄ
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Pysyneet ja pudotetut Katri Sarmavuori Verkkojulkaisu.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
I Ammattikorkeakoulukirjastojen alkuvaiheet 1991 – 1995 II Ammattikorkeakoulukirjastojen toiminnan vakiinnuttaminen Ammattikorkeakoulukirjasto-
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Tulos ennen satunnaisia eriä Me 7,1 6,5 3,3 4,3 4,
Anu Portti Laatupäällikkö
OKM: N J ULKAISUTIETOJENKERUUPROSESSI JA SEN KEHITTÄMINEN Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yhdistyksen 25. toimintavuonna painopisteinä ovat edelleen valtakunnalliset jätehuoltopäivät ja niiden yhteydessä pidettävä.
Yliopistojen yhteisen YDW tietovaraston määrityshanke - tilannekatsaus Tampere
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN.
Teuvo Aro Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi ”TAPRE”
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Kuulemistilaisuus Varapuhemies Seppo Kääriäinen.
Tilinpäätös 2004.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Terveisiä Lapista AMK-kirjastokokous Helsinki Susanna Parikka Lapin korkeakoulukirjasto.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Aalto Yliopiston ylioppilaskunta Tilinpäätös 2015 Edustajiston kokous
Yritystalouskurssi YTN ry Helsinki Miksi, mitä, miten  Miksi olette täällä? Tarpeet, toiveet,  Mitä haluatte tietää? Tuloslaskelma, tase,
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Vastuullisuus ja Kestävä kehitys Aalto-yliopisto työryhmä
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tuloslaskelma Julkaisutoiminta Järjestötoiminta
I Selja Luostarinen ja Maarit Rajala YSR-kokous
Tilinpäätös tilikaudelta
Laskelma Pohjois-Savon kuntien valtionosuusrahoituksesta v. 2016
Tuloslaskelma Julkaisutoiminta Järjestötoiminta
I Selja Luostarinen KMR-kokous
Tuloslaskelma Julkaisutoiminta Järjestötoiminta
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Palvelujärjestelmä Valinnanvapaus säädöksien luonnos on julkaistu
Tuloslaskelma Julkaisutoiminta Järjestötoiminta
Lähde: Suomen Kuntaliitto
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Kuntien, kuntayhtymien sekä kuntakonsernien vuoden 2015 tilinpäätökset
Aineettoman pääoman merkitys organisaation menestymiselle - Antti Lönnqvist
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Sisäinen laskentatoimi
Missä mennään kirjanpidon ja tilinpäätöksen osalta?
Laskelma Pohjois-Savon kuntien valtionosuusrahoituksesta v. 2016
Missä mennään kirjanpidon ja tilinpäätöksen osalta?
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +

Esityksen transkriptio:

Taloushallinnon koodiston kehittäminen Alustus ammattikorkeakoulujen taloushallinnon seminaarissa 30.10.2013 Opetusneuvos Eija Somervuori

Yleistä lausuntokierroksesta Lausunto pyydettiin yhteensä 34 taholta, joista 25 oli ammattikorkeakouluja. Lausunnon antoi 25 tahoa, joista 18 oli ammattikorkeakouluja. Rovaniemen ammattikorkeakoulu ja Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu antoivat yhteisen lausunnon.  Kuusi ammattikorkeakoulua ei antanut lausuntoa.  Muut lausunnonantajatahot (7) olivat Arene ry, Valtiovarainministeriö, Suomen Kuntaliitto ry, Tekes, VTV, Verohallinto ja kirjanpitolautakunta (TEM). Lähes kaikissa lausunnoissa pidettiin yhtenäisten käytäntöjen luomista tietojen vertailukelpoisuuden varmistamisen kannalta tärkeänä. Useissa ammattikorkeakoulujen antamissa lausunnoissa pidettiin erityisen hyvänä sitä, että koodistoa oli valmisteltu ammattikorkeakoulujen ja ministeriön välisenä yhteistyönä. Ennen koodiston vahvistamista opetus- ja kulttuuriministeriö tapaa ammattikorkeakoulujen tilintarkastajat. Näin toimittiin myös yliopistojen kanssa.

Lausuntojen keskeinen sisältö Lausunnot olivat perusteellisia, ja niissä tehtiin konkreettisia kehittämisehdotuksia ja hyviä yksittäisiä täsmennysehdotuksia. Useissa lausunnoissa tuotiin esille samoja teemoja alla olevan mukaisesti: Muiden kulujen yhtenäinen erittely on tärkeä! Liiketoiminnan määrittelyn täsmentäminen Tk-toiminnan suhde liiketoimintaan Verotukseen liittyvät kysymykset (alv, elinkeinotoiminta) Oman pääoman erittely taseen kaavassa Omakatteisten rahastojen käsittely asiakasvarojen käsittely

Lausuntojen keskeinen sisältö, jatkuu Tilikauden yli-/alijäämän kirjaaminen rahastoihin ON mahdollista. Kirjataan ensin taseeseen yli-/alijäämäksi ja sen jälkeen mahdolliseen rahastoon. Toiminnoittainen tuloslaskelma edellyttää toimintojen edelleen täsmentämistä Yksikköhintarahoitus toiminnoittaiseen tuloslaskelmaan tuottoihin, tarkistus tuloslaskelman liikevoittoon/-tappioon Liiketoiminnan tuotot ja kulut kulut toimintokohtaisen laskelmaan Koodiston mukaisen raportoinnin aikataulu ja sisältö  

Lausuntojen keskeinen sisältö, jatkuu Investointien alvien kirjaamisen ohje, mistä lukien syntyneet investoinnit?

Miten kehittämistä jatketaan? Yhteenveto kehittämisen kohteista toiminnot ja toimintokohtaiset määrittelyt kustannuslaskennan yhtenäistäminen liiketoiminta vs. tk-toiminta muiden kulujen tilikartta liiketoiminnan määrittely verotukselliset linjaukset tarkennuksia alv-kompensaatioihin esimerkkejä rahastoihin tiedonkeruun aikataulu hankkeiden kirjausmenettelyt

Jatkotyön organisointi ja aikataulu Työskentelyn organisointi, ammattikorkeakoulujen keskinäinen yhteistyö moottorina Työryhmä enintään 8 jäsentä OKM mukana Tarvittaessa konsultointia, kuka maksaa Aikataulu työryhmien työskentely koodiston 0.1 vahvistaminen ------ mennessä