Jääharjoittelun linjanveto Juniori – SaPKo

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Omalla ajalla tehtäviä harjoituksia
Advertisements

Maalivahtivalmennus ikäluokittain
Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
PELIN KEHITTÄMINEN (JA OPETTAMINEN)
KASVATUS OHEISHAR- JOITTELU LAJITAI-DOT PELI-TAIDOT TESTIT F/G
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Tapparalainen maalivahti
Seurayhteistyön painopisteet PELI, LUONNE, LUISTELU
Valmennuksellinen linjaus
Liike ja valppaus p p Ilman palloa, käännöksissä katse parissa
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Urheilutoiminnan painopisteet kaudelle
LTV 1 Jokilaakso
Alkulämmittelymalli, min
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
Rannelaukaus Lajitaito
Kurikka Suomen Jääkiekkoliitto2 Toimi ”tässä ja nyt” -periaatteella: Ohjaa -> Opeta -> Valmenna: Anna pelaajalle palautetta.
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Välineenhallinta Ydinkohdat: Katse ylös ”pelissä” Ranteiden kääntö Kädet irti vartalosta Alakäden liike Liikelaajuus Painonsiirrot.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
LTV 1 Haukipudas. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2012 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
Harjoituksia Jäähalliin
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 ja 2 - KUTSU
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Oppimistavoitteet F6-F7 -ikäluokissa
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
OHJAAJAKOULUTUS OSIO 3. TERVETULOA KOULUTUKSEEN KOULUTUKSEN OHJELMA OSIO 3.
Suomen Jääkiekkoliitto / Kimmo Vähä-Ruohola1 PELIN ISO KUVA.
Suomen Jääkiekkoliitto1 JÄÄKIEKKO PELINÄ LTV1.
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään Sodankylässä Koulutus.
Suomen Jääkiekkoliitto / Kimmo Vähä-Ruohola1 SJL KOULUTUKSET KUTSUT & TILAVARAUKSET & TARVIKKEET.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
U15 Alueleiriharjoitteita. Pallonhallinta Max 3 kosketusta > 5 syöttöä aikaa murtautua maalintekoon porttien läpi Tilanteenvaihto Laitaan ohjaaminen /
OHJAAJAKOULUTUS OSIO 4. TERVETULOA KOULUTUKSEEN KOULUTUKSEN OHJELMA OSIO 4.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
LTV 1 Jokilaakso. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 JÄÄHARJOITTELUN LUOKITTELU JA SUUNNITTELU LTV 2.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 LTV2 DEMOHARJOITUKSEN OHJEISTUS DEMOHARJOITUS 1.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.
Suomikiekko 2017.
SUOMI KIEKKO Painopisteet C2-D2     .
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
LTV 1 Jokilaakso
Pelinopeus Salibandyn MM-kisat 2010 Hartwall Areena, Helsinki
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
LAJILÄMMITTELY Liikkuvuusliikkeet x5/puoli:
ORGANISOINNIN PERUSTEET
PAINOPISTEET HARJOITTELUSSA
Jalkapallokoulun kausisuunnitelma 2017
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
07 East + West Kausisuunnitelma
Tikkurilan Palloseura valmennusohjeistus ja pelitapa 5v5, 8v8, 11v11
Pelaajaprofiili Pelaajan arvio Taito 1-10 Pelaajatiedot
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
LUISTELUN JA KIEKONHALLINNAN PERUSTEET
Taitokouluharjoitteet tammikuu 2015
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
URHEILUTOIMINTALINJAUS
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 2
JUNIORI-ÄSSÄT F2-IKÄLUOKKA OIKEUDENMUKAISUUS AVOIMUUS
Suomen Jääkiekkoliitto / Pekka Peltola
Karkkilan jalkapalloseura ry.
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1
Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
Esityksen transkriptio:

Jääharjoittelun linjanveto Juniori – SaPKo

Tavoite Jääharjoittelun linjanvedon tarkoituksena on luoda selkeä ja ennen kaikkea yhtenäinen henkilökohtaisen tekniikan ja henkilökohtaisen taktiikan / oivaltamisen opettamisjärjestys SaPKon juniorijoukkueissa. Saada pelaajista monipuolisia urheilijoita, taitavia yksilöitä ja antaa heille valmiuksia aina edustustasolle asti Siirtyä enemmän yksilövalmentamisen suuntaan joukkuevalmentamisesta

Valmentajakerho Valmennuspäällikön johdolla seurassa toimii valmentajakerho, joka kokoontuu säännöllisesti maalivahti jäiden ohella Kerhon toiminta pyritään järjestämään niin, että jäällä tapahtuu paljon oikeita asioita, jokaiselle ikäryhmän valmentajalle Panostetaan myös monipuoliseen oheisharjoittelun ohjaamiseen Mahdollisuus ulkopuoliseen ohjaajaan (SJL)

Ryhmän ohjaus Kun ohjaat ryhmää tai pelaajaa, ilmaise itsesi yksinkertaisesti: Valitse ne hetket, jolloin annat ohjeita Puhu vasta kun ryhmä on liikkumatta ja hiljaa Vältä puhumista, kun näytät ja olet liikkeessä Sijoitu oikein, näe kaikki pelaajasi Katsekontakti Käytä sanoja, joita lapset ymmärtävät Anna palaute Puutu virheisiin, mutta parhaaseen lopputulokseen pääset vahvistamalla oikeita suorituksia ja niiden osia Yksilöllisyys Pidä vaatimustaso korkealla Jos harjoitus ei suju, pidä hetken tauko harjoitteesta Päätä harjoitus loppuyhteenvetoon myönteisessä hengessä ja muistuta tulevasta

Luistelukoulu Luistelutekniikka/- asento T-potku Makkaraluistelu Slalom – luistelu Taakan veto ja työntö Luistelupotkun opettaminen: nilkan käyttö ja työskentely Jäästä ylösnousu ja kaatuminen Kaatuminen taakse ja sivulle vauhdista Nouseminen ja liikkeelle lähtö eri asennoista Tasapaino Yhden jalan liut ja kaarrot Hypyt luistelussa (tasajalka, yksi jalka) Pelit ilman mailaa Pysähtyminen Aurajarrutus Yhden jalan aurajarrutus Leikit Pelejä Kannustus ja kehu

Kiekkokoulu Luistelu eteenpäin Luistelu taaksepäin Kaarreluistelu Luistelutekniikka/- asento Ketteryysharjoitteet Luistelupotkun opettaminen: nilkan ja jalkaterän työskentely, potkun lähtö, suuntaus ja loppuun saattaminen Luistelu taaksepäin Makkaraluistelu ja C-potku Kaarreluistelu Mailankäyttö kaarteessa ristiaskellus Tasapaino Tasapainoliu´ut Hypyt Käännökset Eteen/taaksepäin ja taakse/eteenpäin Mailankäyttö Mailaote Kiekonhallinta Paikallaan / luistelussa Kuljettaminen eteen- ja taaksepäin Tottuminen varusteisiin Ohjeiden vastaanotto Vihellys Käytöstavat jäällä ja sen ulkopuolella Hauskanpito

F - Juniorit Luistelu eteenpäin Luistelu taaksepäin Kaarreluistelu Luistelutekniikka/- asento potkulautaluistelu Teränkäyttö harjoitteet ulko- ja sisäsyrjät Luistelu taaksepäin Makkaraluistelu ja C-potku Kaarreluistelu Mailankäyttö kaarteessa Ristiaskellus molempiin suuntiin Tasapaino Tasapainoliu´ut Hypyt Käännökset Vauhtikäännös 360 astetta Puolustajan käännös Mailankäyttö Mailannosto + kiekonriisto Kiekonhallinta Kaarreluistelu kiekolla Syöttö ja syötön vastaanotto (rysty/kämmen) liikkeessä ja paikallaan (näyttö mihin syötön haluaa) Laukaus (myös ripari) Kiekon liikuttaminen edessä ja sivulla (katse ylhäällä) paikallaan ja liikkeessä Pysähtyminen Takaperin luistelusta jarruttaminen Jarrutukset molemmille puolille Hauskanpito

Henkilökohtainen taktiikka / oivaltaminen Liiku + syötä + liiku Katse ylhäällä näe kenttä Puolustajan ja hyökkääjän roolien opettelu (pelipaikat) Koko kentän käyttäminen (kaistat)

E - Juniorit Luistelu Syöttö ja syötön vastaanotto Kiekon hallinta Käännökset kiekko mukana Teränkäyttö Rintamasuunta pelissä Rytmin ja suunnanmuutokset luistelussa Syöttö ja syötön vastaanotto Syöttö luonnolliselta puolelta Vastaanotto luistimella Syöttö vastustajan mailan ja luistimen välistä Jättösyöttö ja syöttö tyhjään tilaan Kiekon hallinta Kiekon käsittely pienessä tilassa Suojaaminen vartalolla ja kädellä Kiekon kuljetus luistimella Kiekon hallinta kaukana ja lähellä vartalosta paikalla/liikkeessä Maalinteko Vetolaukaus Laukaus harhautuksen jälkeen Laukaus häirittynä Kiekon riisto Tuikkaus Mailan pito maalilla Ohjaus laitaan

Henkilökohtainen taktiikka / oivaltaminen Hyökkäyksen päätös Mailanpito maalilla (sijoittuminen, tekniikka) 1 – 1 pelaaminen hyökkääjän ja puolustajan kannalta 2 – 1 pelaaminen hyökkääjien ja puolustajan kannalta Keskialueella kiekko kärkimiehelle Syötön peittäminen PAPP omat pelipaikat

D - Juniorit Luistelu Syöttö ja syötön vastaanotto Kiekon hallinta Opittujen kertaus Luistelutekniikan parantaminen (liu’un ja potkun pidentäminen) Monipuolisuus (käännökset, rytmin muutokset) Syöttö ja syötön vastaanotto Nostosyöttö kämmen ja rystypuolelta Pitkäsyöttö pystyavaus Vaikeiden syöttöjen vastaanotto (kädellä, luistimella, laidan kautta) Syötön peittäminen Yhden kosketuksen syötöt Kiekon hallinta Kiekon hallinta käännöksissä Painonsiirrot liikkeessä (harhautukset, valelaukaus) Luistimella käytöt Kiekon hallinta liikkeessä pienessä tilassa (alakäden liikkuminen) Maalinteko Laukaus liikkeestä myös sivuttain Rystylaukaus Rannelaukaus Suoraan syötöstä laukominen Lämäri Laukaus puolustajan jaloista Laukauksen seuraaminen Ohjaus Kiekon riisto Taklaus ja sen vastaanotto Laukauksen peittäminen Aloitukset Ohjauspeli

Henkilökohtainen taktiikka / oivaltaminen Puhe Blokit PA täyttö Pelitilanneroolit ( kiekollinen, kiekoton) Puolustajan käyttö hyökkäysten päättämisessä Siniviivapelaaminen (yhteistyö hyökkääjät ja puolustajat)

C - Juniorit Luistelu Syöttö ja syötön vastaanotto Kiekon hallinta Puolustajat ja liikkuminen Monipuolisuus Luisteluvoiman lisääminen Syöttö ja syötön vastaanotto Syöttövoiman lisääminen Kiekon hallinta monipuolisuus Maalinteko Rannelaukaukset vaikeista asennoista suoraan syötöstä Suoraviivaisuus Kiekon riisto Taklaamisen tuki

Pelitilanneroolit Kiekollinen hyökkäyspeli Kiekoton hyökkäyspeli Kiekollista puolustava Kiekotonta puolustava

Henkilökohtainen taktiikka / oivaltaminen YV ja AV pelaaminen Karvaus pelaaminen Avaus pelaaminen Yhteisen pelisysteemin noudattaminen

B - Nuoret Lajitaitojen kehittäminen ja vahvistaminen monipuolisesti Pelitilanneroolit selvillä Pelitavan luominen ja sen toteuttaminen Henkilökohtainen taktiikka / oivaltaminen