 Voi käyttää lainauksissa  Tavanomaisista poikkeavissa merkityksissä:  Nelli on ”vauva”.  Puheenvuoroissa:  ”Tättää”, sanoi Nelli.  Teosten nimissä:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Advertisements

 Voi käyttää lainauksissa  Tavanomaisista poikkeavissa merkityksissä:  Nelli on ”vauva”.  Puheenvuoroissa:  ”Tättää”, sanoi Nelli.  Teosten nimissä:
Suora ja epäsuora esitys
Puolipiste, Kaksoispiste, Ajatusviiva ja Yhdysmerkki
Yhdyssanat ja alkukirjaimet
Lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen 1.luokalla
@ Leena Lahtinen Helia TIETO JA TIETOKONEOHJELMA  TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA  TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
 kieli on paitsi suussa oleva lihas myös ihmisten puhuma, kirjoittama tai viittoma merkkijärjestelmä ◦ luonnolliset kielet ◦ keinotekoiset kielet (ohjelmointikielet,
Yhdysmerkit. Yhdysmerkkiä käytetään - Jos osien rajalla on sama vokaali. Esim. keski-ikä, kuorma-auto tai linja-auto. - Jos yhdysosat ovat rinnasteisia,
Veikon Koneesta Destiaan Miten nimen semantiikkaa tutkitaan? FT Paula Sjöblom Helsingin kauppakorkeakoulu FiCLAn laivaseminaari
Ala-aste.  Ensinmäinen oppilas joka vastaa oikein saa yhden pisteen tai palkinnon.
Listening comprehension
Iso ja pieni alkukirjain
NALLE PUH.
Kansainvälinen yhteistyö.
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Syksy 2008
Miten kirjoitan verkkoon? Vammaispalvelujen käsikirja sosiaaliportti.fi Hanna Heikkonen.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Mitä kieli on?.
Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto. Kulutusväittämiä Elena Saarikallio, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Kevät 2008 Raine Kauppinen
Yhdyssanat, jotka kirjoitetaan erikseen
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit eilen? Mitä hän teki eilen?
Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee…… IT  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee……  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista  Sataa.
Kertausta tärkeimmistä asioista
Software product lines. Suomeksi ohjelmistotuotelinja Kuvaa metodeja ja työkaluja tuottaa yhteiskäytettävää koodia samankaltaisissa sovelluksissa Tarkoituksena.
IBM Kieliteknologiaa Sanakirjatekniikka Kielen kääntäminen Puheen tunnistus Analysoiva tiedonhaku.
Opetussuunnitelma/OPS
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Maailman ja Suomen talouden kehitys
Tekstien moniäänisyys
Suomi 2A Keskiviikko 10. helmikuuta Ystävänpäivä 14. helmikuuta.
Suomi 2B Sanna Rämö. Hei! Kuka sinä olet? Kuka? Mikä? Mitä? Missä? Mistä? Mihin? Millainen? Minkänäköinen? Minkävärinen? Kuinka? Milloin? Miksi?
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Suomi 2A Mitä sinä teit viime viikonloppuna? Mitä sinä teit perjantaina, lauantaina entä sunnuntaina? Missä? Kenen kanssa? Ensin – Sitten (Harjoitus.
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
Lähdekritiikki SÄRMÄ S Lähde - alkuperäinen ammennuspaikka.
Väinö Linna – sodan tulkki
Aineistoon viittaaminen Intertekstuaalisen kirjoittajan tärkeä taito!
Sanatyypit ja sijamuodot.
Olet kaupassa äitisi tulee sinua vastaan.
1. Monimuotoinen terveys
Suomi 3A Torstai 19. toukokuuta 2016.
Keskiviikko 18. toukokuuta 2016
Suomi 2A
Marttilan yrittäjäkyselyn yhteenveto
D-piirin lionspinssiviikko
LÄHTEIDEN KÄYTTÖ.
Aineistoaine Särmä s. 359 Vastaa Särmä-kysymyksiin TK:sta s. 96
RSS-syötteet: kerää haluamasi uutisotsikot syötteenlukijaan
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Käyttötapoja Puheen tai kirjoituksen lainaukset
Mikä ihmeen objekti?.
FIBS
Selkokieli sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä helpommin luettavaa ja ymmärrettävää kieltä henkilöille, joilla on vaikeuksia lukemisessa tai.
Kertausta tärkeimmistä asioista
TEKIJÄNOIKEUDET Veera 9B.
Selkokieli sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä helpommin luettavaa ja ymmärrettävää kieltä henkilöille, joilla on vaikeuksia lukemisessa tai.
AI8 muistiinpanot Ti
(ja sen kaverit) Särmä s. 313
KONTEKSTI =esiintymisyhteys.
Ihmiskielellä on monta käyttötarkoitusta
Välimerkkejä Särmä s
Metsäteollisuuden työvoima
Esityksen transkriptio:

 Voi käyttää lainauksissa  Tavanomaisista poikkeavissa merkityksissä:  Nelli on ”vauva”.  Puheenvuoroissa:  ”Tättää”, sanoi Nelli.  Teosten nimissä:  Johanna Sinisalon ”Ennen päivänlaskua ei voi”  Tuttujen teosten nimiin ei tarvitse laittaa lainausmerkkejä, esim. Tuntematon sotilas  Painetussa tekstissä käytetään usein myös kursiivia

 Tunnetaan myös nimellä heittomerkki  Lainauksen sisällä olevaan lainaukseen:  ”Olet ihan ’out’ ”, sanoi Nelli.  Sanan merkitystä osoitettaessa:  ’Chien’ on ranskaa ja tarkoittaa koiraa.

 Islanti: „ Hei ”  Ranska: « Hei »  Suomi: ” Hei ”  Japani ja Kiina: 『 Hei 』  Tšekki: » Hei «  Britney tykkää ”tappileivistä”

 1. Sijoita lainausmerkit oikeisiin kohtiin:  Lähden kauppaan, sanoi äiti.  Luin eilen Erlend Loenin Supernaiivin.  Ostin lakuja sanoi Kalle ja jatkoi vaikka en pidä niistä.  2. Sijoita puolilainausmerkit oikeisiin kohtiin:  Sporalla tarkoitetaan raitiovanua.  ”Nelli sanoi eilen tättää”, kertoi Maiju.  3. Harjoittele lainausmerkkejä käytännössä.  4. Korjaa lauseet:  Joulupukki ”sanoo aina: Kaikki ovat” tervetulleita Korvatunturille.  Montako lakua ’saat’ mahtumaan suuhusi? ”kysyi Kalle venäjäksi.”  ”Maiju” sairastaa jätin hellan päälle –syndroomaa.  ’Väinö Linnan’ Tuntematon sotilas on kaikkien tuntema teos.

 1.  ”Lähden kauppaan”, sanoi äiti.  Luin eilen Erlend Loenin ”Supernaiivin”.  ”Ostin lakuja” sanoi Kalle ja jatkoi ”vaikka en pidä niistä”.  2.  ’Sporalla’ tarkoitetaan raitiovanua.  ”Nelli sanoi eilen ’tättää’”, kertoi Maiju.  3.  Hienoa!  4.  Joulupukki sanoo aina: ”Kaikki ovat tervetulleita Korvatunturille”.  ”Montako lakua saat mahtumaan suuhusi?” kysyi Kalle venäjäksi.  Maiju sairastaa ”jätin hellan päälle” –syndroomaa.  Väinö Linnan Tuntematon sotilas on kaikkien tuntema teos.