Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomi 2B 7.3.2016 Sanna Rämö. Hei! Kuka sinä olet? Kuka? Mikä? Mitä? Missä? Mistä? Mihin? Millainen? Minkänäköinen? Minkävärinen? Kuinka? Milloin? Miksi?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomi 2B 7.3.2016 Sanna Rämö. Hei! Kuka sinä olet? Kuka? Mikä? Mitä? Missä? Mistä? Mihin? Millainen? Minkänäköinen? Minkävärinen? Kuinka? Milloin? Miksi?"— Esityksen transkriptio:

1 Suomi 2B 7.3.2016 Sanna Rämö

2 Hei! Kuka sinä olet? Kuka? Mikä? Mitä? Missä? Mistä? Mihin? Millainen? Minkänäköinen? Minkävärinen? Kuinka? Milloin? Miksi? 3 x ko/kö (esim. asua => asutko)

3 Suomi 2B: info 7.3.-25.4.2016 Ei kurssia 28.3.2016 (Pääsiäinen) Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16.30-18 Huone C-331 Kirja: Suomen mestari 2 Materiaalit MyCoursesissa Kirjallinen koe 3.5.2016. klo 16-18 Suullinen koe ___________________

4

5 Mikä on imperfekti? PREESENSIMPERFEKTI Lukea=> minä luen=> minä luin Katsoa=> sinä Laulaa=> hän Siivota=> me Syödä=> te Käydä=> he

6 Mikä on imperfekti? PREESENSIMPERFEKTI Lukea=> minä luen=> minä luin Katsoa=> sinä katsot=> sinä katsoit Laulaa=> hän laulaa=> hän lauloi Siivota (4)=> me siivoamme=> siivosimme Syödä=> te syötte=> te söitte Käydä=> he käyvät=> he kävivät

7 Imperfekti: tänään puhun, eilen puhuin VERBITYYPPI 1, 2, 3, 5 Minä sanon – Minä sanoin => O, Ö, U, Y pysyvät Sinä luet – sinä luit=> A, Ä, E, I menevät pois Huom! a => o (laulan => lauloin) VV => V(myyn => myin) Yö => öi (syön => söin), ie => ei (vien => vein), uo => oi (juon => join) VERBITYYPPI 4 + si (ja joskus verbityyppi 1) Siivota (4) => siivoan: minä siivosin, sinä siivosit… Löytää (1) : minä löysin, sinä löysit…

8 Imperfektipeli

9 Mitä sinä teit viime viikonloppuna? Minä luin lehteä. Minä luin kirjan. Minä en katsonut elokuvaa.(I didn’t watch) Söin jäätelöä. Minun täytyi siivota keittiö. Minä ostin uudet kengät. => Miksi objekti on genetiivi/partitiivi/monikko/nominatiivi?

10 Objekti PARTITIIVI Negatiivinen lause (En tarvitse autoa.) Ainesana (Syön omenaa) Partitiiviverbi (Etsin kynää) Prosessi (Luen lehteä >< Luen lehden) MONIKKO Luen lehdet NOMINATIIVI Imperatiivi (Lue lehti!) Passiivi (Luetaan lehti!) Täytyy-rakenne (Minun täytyy lukea lehti) GENETIIVI/AKKUSATIIVI Luen lehden. Etsin kynän.

11 Etsi joku… Etsiä (1): to serch, to findjoku: someone Etsi joku, joka puhuu englantiajoka: who  Puhutko sinä englantia? Etsi joku, jolla on veli.Jolla on: who has  Onko sinulla veli? Etsi joku, jonka äidinkieli on englanti.Jonka: whose

12 Joka Hän on tyttö. Hän lukee kirjaa.  Hän on tyttö, joka lukee kirjaa. N: joka P: jota V: jo- G: jonkaMON: jotka ILL: johon/jonneALL: jolle ELA: jostaABL: jolta INE: jossa ADE: jolla

13 Joka Hän on poika. Katson poikaa. Hän on poika, jota katson. 1.Tässä on nainen. Hänellä on tumma tukka. 2.Minulla on silmälasit. Ne (mon.) ovat punaiset. 3.Minulla on ystävä. Hänen poikaystävä on australialainen. 4.Omena on makea. Pidän omenasta.

14 Joka Hän on poika. Katson poikaa. Hän on poika, jota katson. 1.Tässä on nainen. Hänellä on tumma tukka. Tässä on nainen, jolla on tumma tukka. 2.Minulla on silmälasit. Ne (mon.) ovat punaiset. Minulla on silmälasit, jotka ovat punaiset. 3.Minulla on ystävä. Hänen poikaystävä on australialainen. Minulla on ystävä, jonka poikaystävä on australialainen. 4.Omena on makea. Pidän omenasta. Omena, josta pidän on makea.

15 Kotitehtävät Harjoitus 19 (s. 74) Harjoitus 21 (s. 76) Sivu (s.): page (p.) Harjoitus: exercise NÄHDÄÄN KESKIVIIKKONA!


Lataa ppt "Suomi 2B 7.3.2016 Sanna Rämö. Hei! Kuka sinä olet? Kuka? Mikä? Mitä? Missä? Mistä? Mihin? Millainen? Minkänäköinen? Minkävärinen? Kuinka? Milloin? Miksi?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google