Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Software product lines. Suomeksi ohjelmistotuotelinja Kuvaa metodeja ja työkaluja tuottaa yhteiskäytettävää koodia samankaltaisissa sovelluksissa Tarkoituksena.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Software product lines. Suomeksi ohjelmistotuotelinja Kuvaa metodeja ja työkaluja tuottaa yhteiskäytettävää koodia samankaltaisissa sovelluksissa Tarkoituksena."— Esityksen transkriptio:

1 Software product lines

2 Suomeksi ohjelmistotuotelinja Kuvaa metodeja ja työkaluja tuottaa yhteiskäytettävää koodia samankaltaisissa sovelluksissa Tarkoituksena aikansaada koodia jota voidaan käyttää monissa tuotteissa ja tuoteversioissa Käytetään laajamittaisesti esimerkiksi matkapuhelimien sovellusten teossa

3 Mitä sillä ei tarkoiteta? Pelkkää kloonaamista; koodi on tarkoitus soveltaa käyttökohteeseensa Uudelleenkäytettäviä kirjastoja kuten algoritmejä

4 Hyödyt Aikaansaadaan ohjelmiston osia, joita voidaan käyttää uudelleen muissa tuotteissa. Pidemmän päälle halvempi ratkaisu. Samankaltaisten kokonaisuuksien tuottaminen nopeampaa ja helpompaa. Useasti tuottaa laadukkaampaa koodia. Mahdollisuus siirtyä nopeasti uusille markkina-alueille.

5 Haitat Ensimmäisten tuotteiden valmistuskustannukset korkeampia. Jos tuotantoa on vähän tai sovellukset ovat hyvin erilaisia kehittäminen voi tulla kalliimmaksi. Vaatii enemmän koulutusta. Suunnitelmien täytyy olla geneerisempiä tai niihin pitää jättää “elämisvaraa”.


Lataa ppt "Software product lines. Suomeksi ohjelmistotuotelinja Kuvaa metodeja ja työkaluja tuottaa yhteiskäytettävää koodia samankaltaisissa sovelluksissa Tarkoituksena."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google